Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правят асансьор в белослатинската болница

Снимка: МБАЛ- Бяла Слатина

Община Бяла Слатина е партньор по проект, чиято крайна цел е изграждането на асансьор в местната многопрофилна болница за активно лечение, съобщиха от местната управа.

Дейностите по разработката са финансирани от Оперативна програма „Региони в растеж“, а здравното министерство е партньор на местната власт. Те са на обща стойност 220 178 лева.

Освен асансьор, в лечебното заведение ще бъде изградена и инсталация за медицински кислород.

Целта на проекта е в общинската болница да има адекватна грижа към болните от ковид.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Историк ще беседва с ученици в Мездра

Учителят по история в СУ "Иван Вазов" в Мездра Данаил Димитров  ще се срещне с деца в библиотеката в Мездра. Те ще беседват на тема  „Да надзърнем в огромния свят на старата история” . Данаил Димитров, който е и шахматист, се срещна преди време с децата, за да им разкаже за шахматната игра. Тогава някои от учениците сами споделиха кои исторически..

публикувано на 20.08.24 в 15:15

Започна реконструкцията на общинския път Мездрa - Боденец

Започна изпълнението на строително-монтажните работи (СМР) по проект за рехабилитация на общинския път Мездрa - Боденец - Крапец , съобщиха от Община Мездра. Проектът се реализира от Община Мездра с безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. В момента се извършва демонтаж на старите и полагане на..

публикувано на 20.08.24 в 14:47

Общинският съвет във Видин се събира извънредно заради "Ел Би Булгарикум"

За утре, 21 август, е насрочено извънредно заседание на Общинския съвет във Видин . Причината е декларация за запазването на научно-изследователската и производствена дейност на държавното млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум" в града, внесена за обсъждане. Общо 4 точки са включени в предложения за заседанието дневен ред, каза..

обновено на 20.08.24 в 14:39

Откриха тялото на изчезналия младеж в река Дунав при Оряхово

Водолазен екип е открил тялото на 22-годишния младеж от село Малорад, който изчезна във водите на река Дунав край Оряхово на 18 август. Трупът е намерен в района на градския плаж вчера, 19 август. По случая е образувано досъдебно производство. 

публикувано на 20.08.24 в 11:00

Полицията разследва пожара край село Габровница

Служители на Районното управление в Монтана разследват причините за пожар в землището на село Габровница , съобщават от Областната дирекция на МВР.  Инцидентът е възникнал  към 14:00 часа на 18 август.  Огнената стихия унищожи 99 декара гора и 700 дка тревни площи.  По случая е извършен оглед и образувано досъдебно производство за причиняване..

публикувано на 20.08.24 в 10:47

Предстои да заработи офис в помощ на кандидатите за смяна на отоплителните уреди във Видин

Предстои разкриването на офис за техническа подкрепа по проекта „За по-чист въздух в община Видин“ , по който близо 3800 домакинства ще могат да подменят отоплителните уреди на твърдо гориво с такива, които замърсяват по-малко. Заместник-кметът Десислава Тодорова обясни: "Натрупаният опит от изпълнението на предходния проект показва, че..

публикувано на 20.08.24 в 09:52

Европейска програма предлага възможност за стаж и заетост на младежи

Европейска програма осигурява възможност за стаж и обучение на младежи, които са без работа. Необходимо е да с регистрация в съответната Дирекция „Бюро по труда“ и да не участват в никаква форма на заетост, образование или обучение, каза експертът “Информационно обслужване и услуги” в Областен информационен център-Видин Яна Гъркова...

публикувано на 20.08.24 в 08:12