Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бъди добър! Прави добро!" сбъдва мечта на момиченце от Врачанско

10-годишната Мирослава се грижи за болната си майка, желанието ѝ е да има детска стая

Снимка: Бъди добър! Прави добро!

Сдружение "Бъди добър! Прави добро!" започна кампания в подкрепа на семейство от Врачанско. Искам да сбъднем детска мечта казва Мая Методиева, основател на сдружението. Кампанията е по молба за помощ от семейство с две деца. Майката е с диабет и в инвалидна количка и се налага децата да се грижат за нея. Мечтата на 10-гошината Мирослава е да има детска стая и от сдружението решават да сбъднат желанието ѝ. 


"Това, за което искаме да помогнем, е ремонт на къщичката, в която живеят. Тъй като те живеят изключително скромно, ми се искаше поне да ремонтираме една стая за децата. Това е семейство, което ние посещаваме няколко години подред, даряваме хранителни продукти, но този път, когато отидохме за нашата коледна инициатива, нещата изглеждаха в пъти по-зле. Така се събрахме група приятели, решихме да пуснем пост за тях. Хубавото е, че до момента има някакво раздвижване. Купихме част от материалите, те вече са доставени на бащата, който сам ще извърши ремонта... Изключително трудно им е, защото последните месеци майката е била лишена и от пенсия, защото е изчаквала ново решение на ТЕЛК. Буквално последните месеци те остават без този сигурен доход, който са имали. Бащата се занимава със строителство. Главно той осигурява прехраната, но знаем колко е трудно зимните месеци за хората, които работят в тази сфера. Можем само да предположим как са преживявали. Когато ги посетих първия път, за да им кажа, че ще започнем организацията за едни такъв ремонт, беше 11 часа, а момиченцето ми сподели, че не е закусвало, защото няма какво."  


Част от средствата са събрани. Инициативата продължава, защото все още са необходими материали, бяла техника и обзавеждане, каза Мая Методиева.


На страницата на сдружението във фейсбук е публикувана информация за кампанията, както и банковата сметка за набиране на дарения.  


Титуляр: Бъди добър! Прави добро!
IBAN:BG92STSA93000027583585
BIC:STSABGSF

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата му е намерен канабис. Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установили полицаи от Монтана при проверка. Пробата за алкохол на 38 годишния водач от село Дългоделци била положителна. При направения тест за наркотици уредът отчел амфетамин. На водача са..

публикувано на 14.07.24 в 11:50

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя на студиото Рени Петрова. Организатори са Момчил Владимиров  и Таня Василева, казва Таня Василева,..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие 1869". Жури в състав: проф. Борислава Танева, проф. Томислав Байнов, проф. Александър..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево. Няма..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

Фестивал на водните забавления се проведе във Враца

Стотици деца участваха в първия по рода си Фестивал на водните забавления, който се проведе във Враца.  Съревнование с водни пистолети, пожарникарски душ, щафетни игри с балони, лов на гумени патета, водна пързалка и плажен волейбол са само малка част от активностите.  Кметът Калин Каменов коментира, че това е началото на разнообразната лятна..

публикувано на 13.07.24 в 13:48