Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Информационна среща за санирането на жилищни сгради ще се проведе във Видин

| обновено на 31.01.23 в 09:18
Снимка: Радио ВИДИН

Информационна среща за санирането на многофамилни жилищни сгради ще се проведе днес, 31 януари, от 17:30 ч. в залата на Общински съвет – Видин, съобщават от общинската администрация. На нея ще бъде представена процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищниясграден фонд – етап I“

Заинтересованите от кандидатстване по процедурата граждани, представители на сдруженията на собствениците и домоуправители на многофамилни жилищни сгради, проектирани преди 26 април 1999 г., са поканени да присъстват на срещата. Те ще могат да получат подробна информация за условията за участие в процедурата, както и за критериите за класиране, да отправят въпросите си към експерти от общинската администрация, както и към външни експерти с опит в предишните програми за саниране, посочват от Общината.


По публикацията работи: Полина Тодорова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нов модел за социални услуги за деца представиха във Видин

Нова високоспециализирана социална услуга за деца, жертви на престъпления и деца в конфликт със закона, беше представена на кръгла в маса в Комплекса за социални услуги за деца и семейства във Види н.   " Зона ЗаКрила плюс"  е модел на сдружение  "Институт за социални дейности и практики" , който надгражда съществуващите центрове за..

публикувано на 10.05.24 в 17:28

Благотворителен концерт помага на Гери от Враца

На 17 май сцената на Драматично-кукления театър във Враца ще бъде домакин на благотворителен концерт в помощ на Гергана Петрова , която се бори с последствията от тежкото заболяване Остеосарком. Концертът е с участието на Алесандра Франческони, Александър Симеонов, Гергана Стоянова, Калоян Николов, Мартин Събков, Никола Янакиев,..

публикувано на 10.05.24 в 17:05

Опазват прилепите с европейски средства

Управляващият орган на програма „Околна среда“ обяви процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за опазване на популацията от прилепи в 20 пещери у нас. Сред тях от Северозапада са  "Магурата" край Белоградчик, "Венеца" до село Орешец, "Леденика" край Враца и местността Божите мостове до село Лиляче.  Общият размер на безвъзмездна..

публикувано на 10.05.24 в 16:15

Започва Седмица на отворените врати във видинската библиотека

Седмица на отворените врати ще се проведе от 13-и до 18 май в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин . По този начин културната институция ще отбележи Националната библиотечна седмица, каза директорът Десислава Иванова .  "Тази година седмицата е под наслов "Библиотеките - по-нужни от всякога" и призовава хората да се доверят..

публикувано на 10.05.24 в 16:09

"Медицински надзор" установи пропуски и несъответствия по случая със 104-годишната пациентка във видинската болница

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) приключи своята проверка по самосезиране от излъчен телевизионен репортаж, съдържащ твърдения за 104-годишна жена, връзвана за крайниците , докато е била на лечение в МБАЛ „Света Петка” АД, гр. Видин . В репортажа са изразени съмнения от близките на жената за регулярно предоставяне на необходимите..

публикувано на 10.05.24 в 15:45

Държавният архив във Видин отбеляза годишнина с изложба

Държавният архив във Видин отбеляза 64 години от създаването си. Той е създаден след административно-териториалната реформа през 1959 година и започва дейност през 1960 г., обясни Светлана Кръстева , началник на отдел "Държавен архив" - Видин: "На датата 10 май 1960 г. е назначен първият служител, единствен към момента и ръководител на..

публикувано на 10.05.24 в 15:43

Изписаха от "Пирогов" простреляното във Враца двегодишно дете

Двегодишното дете , което беше простреляно с въздушна пушка във Враца , е изписано от "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение. В края на миналия месец то беше изведено от реанимация. Детето беше транспортирано с хеликоптер от Враца на 13 април. То беше оперирано по спешност от екипа на проф. Николай Габровски веднага след като състоянието му..

публикувано на 10.05.24 в 14:32