Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предоставят топъл обяд в Белоградчик

Снимка: Община Белоградчик

Община Белоградчик подписа в началото на месец януари 2023 г. Договор за Безвъзмездна финансова помощ по процедура „Топъл обяд“ по Програма "Храни и основно материално подпомагане" 2021-2027 г. 

Чрез дейностите по проекта ще се осигурява здравословна, разнообразна и питателна топла храна за обяд под формата на супа, основно ястие и хляб и поне веднъж седмично и десерт, на лица и семейства, които не са в състояние сами или с помощта на свои близки да си осигурят такава, както и осигуряване на подкрепа чрез съпътстващи мерки и дейности за социалното им приобщаване. 

Целта е да се осигури подкрепа за преодоляване на социалното изключване и намаляване на бедността, чрез дейности по предоставяне на топъл обяд, за преодоляване на основните идентифицирани лишения от храна и основни материали, нужни за осигуряване на нормални условия за живот на хора, живеещи в крайна бедност и които изпитват тежки материални лишения и живеят в изолация. 

Извършен е подбор на 100 броя ползватели на Топъл обяд, както и 5 лица резерви за получаване на не взет обяд. 

Ще се предоставя обяд, който включва супа, основно ястие, хляб, и един път седмично десерт в рамките на 504 работни дни при 3,20 лв. храноден за 100 лица. 

Проектът е на стойност 183 859.20 лв. изцяло Европейско финансиране. 

Дейностите ще се изпълняват до 31.12.2024 г. 

В резултат на това ще бъдат предоставени 50 400 броя порции топъл обяд в обособен пункт в града, както и по домовете на трудноподвижните лица. Топъл обяд ще се предоставя и в селата на територията на общината. 

Проектът се реализира по Програма "Храни и основно материално подпомагане" 2021-2027 г.“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 6 юни 2024 година

Десетки деца от училища и детски градини във Видинска област се събраха в актовата зала на СУ "Любен Каравелов" за единадесетата регионална среща на клубовете "Млади възрожденци" . Сред официалните гости беше Васил Василев, председател на Общобългарския комитет "Васил Левски". Общо 15 души са установени като участници в схема за  източване на..

публикувано на 06.06.24 в 18:00

Разбиха престъпна група, източвала банкови сметки

Общо 15 души са установени като участници в схема за източване на пари чрез интернет банкиране на клиенти на български банки, съобщиха от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП). При акция в няколко града в страната, както и в монтанското село Медковец, са задържани 13 души. Те са успели да прехвърлят към свои сметки над 800 000..

обновено на 06.06.24 в 16:09

Започна ремонт на видинския филиал на Русенския университет

Стартира ремонтът на сградата на филиала на Русенския университет "Ангел Кънчев" във Видин . Договорът с фирмата изпълнител на обществената поръчка е сключен на 24 април. Сключен е договор и за надзор на ремонтните дейности. Ремонтът трябва да приключи в рамките на 126 дни. Стойността на договора е 600 000 лева, като средствата са осигурени от..

публикувано на 06.06.24 в 15:41

Среща на клубовете "Млади възрожденци" се проведе във Видин (снимки)

Десетки деца от училища и детски градини във Видинска област се събраха в актовата зала на СУ "Любен Каравелов" за единадесетата регионална среща на клубовете "Млади възрожденци" . Сред официалните гости беше Васил Василев , председател на Общобългарския комитет "Васил Левски": "Горя от нетърпение да видя какво вие сте направили и като гледам как..

публикувано на 06.06.24 в 14:26

Откриха близо 60 000 парфюма, скрити между буркани, на Дунав мост 2

Общо 58 417 „маркови“ парфюма от 33 различни луксозни марки, скрити между стъклени буркани, задържаха митническите служители при проверка на два камиона в района на Дунав мост при Видин, съобщават от Агенция "Митници". Рекордното за последните над 15 години количество е установено в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция..

публикувано на 06.06.24 в 14:10

Враца взима над 7 милиона лева за асфалтиране и строителни дейности

В следващите месеци във Враца ще стартира цялостното обновяване на ключови пътни участъци , които са в критично състояние и не са ремонтирани повече от 10 години.  Кметът Калин Каменов подписа споразумение в регионалното министерство, с което се осигуряват над 7 200 000 лева за реализиране на мащабните строителни дейности в града...

публикувано на 06.06.24 в 11:32

Кола удари възрастна пешеходка във Видин

Лек автомобил, при движение на заден ход, е бутнал 86-годишна пешеходка във Видин . Инцидентът е станал вчера, 5 юни, около 17:00 часа, на паркова алея пред ресторант в района на Крайдунавския парк във Видин. Възрастната жена е паднала и е ударила ръката си. 31-годишният шофьор е откарал пострадалата в Центъра за спешна медицинска помощ. Медиците са..

публикувано на 06.06.24 в 09:51