Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Гимназисти от Монтана са стажанти в общината

Снимка: Любо Андреев

Трима ученици от Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски" в Монтана са на стаж в общината. Миряна Овчарова от 11 клас ще се обучава в общинския съвет. На редовната сесията тя бе приветствана от председателя инж. Иво Иванов.


"Тя е икономическа специалност- "Икономика и мениджмънт". Миряна Овчарова е тук днес, ще ни помага при работата и ще добива опит."


Симона Тодорова от 10 клас и Ася Асенова от 11 клас ще стажуват в общинската администрация в Монтана. „Обучението им е по проект „Общински практики", съвместно с институциите и бизнеса в Монтана", поясни общинският съветник и преподавател в гимназията Камелия Борисова.


"В продължение на 240 часа, от 23-ти януари до 30-ти юни, трима ученици от нашата гимназия ще проведат практика в три отдела в общината. Едното работно място е общинският съвет-при секретаря, за което благодаря, както на кмета на на община Монтана, така и на председателя на общинския съвет и се надявам на ползотворна работа, та в края на юни месец децата да са по-подготвени и по-научени."


Вижте още

Общинският съвет ще заседава в Брегово

Общинските съветници в Брегово ще заседават днес, 24 март. Председателят на местния парламент Иван Вълчев съобщи дневния ред на заседанието: "Първа точка е за делегат на общото събрание на "Света Петка". Втора точка е отчет на Общината за социалните услуги. Трета точка е за сключване на договор за отдаване под наем за безвъзмездно ползване..

публикувано на 24.03.23 в 09:04

Промяна в движението има тази сутрин в Лом

Днес , 24 март 2023 г., петък, движението на МПС по улица "Цар Симеон" в Лом ще бъде ограничено в участъка между улиците "Петър Берковски" и "Борил" за времето от 08.00 ч. до 12.00 ч.  Причината -  премахване на опасни дървета, информират от местната общинска управа.  Умоляват се водачите на МПС да ползват обходни маршрути.  От предприятието..

публикувано на 24.03.23 в 08:15

Снимката на 23 март 2023 година

50 хиляди бюлетини за предстоящите парламентарни избори на 2 април 2023 г., бяха доставени в Областна администрация- Видин с полицейски ескорт. Те са получени от печатницата на Българската народна банка от упълномощени представители на Областна администрация и Районна избирателна комисия - Видин. 153 800 хартиени бюлетини за предстоящите..

публикувано на 23.03.23 в 18:10

60 домашни помощници ще се грижат за хора от уязвими групи в община Видин

В община Видин назначиха 60 домашни помощници , които да се грижат за хора от най-уязвимите групи. Проектът е за 13 месеца. Домашните помощници ще са на пълен работен ден. Финансирането е по програма „Развитие на човешките ресурси“, по която са осигурени над 1 600 000 лева. Дейностите са продължение на предишни проекти на общината, каза..

публикувано на 23.03.23 в 15:44

Производители и занаятчии на изложение в Монтана

Производители от територията на местни инициативни групи (МИГ) от Северозапада, финансирани по Програмата за развитие на селските райони участват в двудневното изложение в Монтана . Към 60 автентични производители са изнесли своя продукция в Младежкия дом.  "Това е първото изложение за годината в страната", каза Стефан Спасов от..

публикувано на 23.03.23 в 15:07

Ружинци прави пролетен бал

Пролетен бал ще се проведе в село Ружинци , съобщиха от общината. Балът е традиционен, но заради ковид пандемията две години не го провеждахме, уточни кметът  Александър Александров : "По идея на общинското ръководство и на Народно читалище "Христо Ботев" в Ружинци за поредна година се опитваме да организираме пролетен бал, който преди..

обновено на 23.03.23 в 14:36

Авиационно пръскат срещу ларви на комари в община Лом 

От 24-ти до 26-и март, при подходящи метеорологични условия – без дъжд и скорост на вятъра до 5 м/с, от 06.00 ч. до приключване, но не по-късно от 10.00 ч., ще се извърши авиационно третиране срещу ларви на комари в землището на община Лом , съобщават от местната общинска управа. Ще бъде използван препарат VectoBac за ларвицидна обработка на..

публикувано на 23.03.23 в 12:03