Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Тайната на Димана" ще бъде представена в Берковица

| обновено на 03.02.23 в 09:19
Снимка: Петя Генова

Една специална литературна среща организират издателство "Бард" и Народно читалище "Иван Вазов- 1872" в Берковица. Тя е вдъхновена от живота и творчеството на Вилия Борисова - видна берковчанка, която ни напусна преди година - учител, общественик и журналист, с ясно изразени позиции, които представяше като дългогодишен редактор на в. "Ком". Най-значимото литературно произведение на Вилия Борисова е романът "Тайната на Димана". За по-малко от година след издаването на книгата, тя придоби голяма популярност в страната с невероятната история, дисекция на близкото минало, вплетена мистика и криминални елементи. 

Романът ще бъде представен от издателя Анелия Антонова, която ще разкаже за историята и написването на заветната ѝ книга "Тайната на Димана". Представянето на изданието ще е днес, 3 февруари, от 17.30 часа, в малък салон на читалище "Иван Вазов-1872". 


Вижте още

Снимката на 21 март 2023 година

За Великден ще бъде пуснато движението по част от скоростния път Мездра-Ботевград  в участъка между селата Новачене и Скравена. Трасето е около 7,5 километра, включвайки и обхода на Новачене. За останалата част от скоростния път между Мездра и Ботевград се правят изменения в Подробния устройствен план, за да се променят предвидените пет кръгови..

публикувано на 21.03.23 в 18:00

Ружинци прави пролетен бал

Пролетен бал ще се проведе в село Ружинци , съобщиха от общината. Балът е традиционен, но заради ковид пандемията две години не го провеждахме, уточни кметът на общината Александър Александров : "По идея на общинското ръководство и на Народно читалище "Христо Ботев" в Ружинци за поредна година се опитваме да организираме пролетен бал, който..

публикувано на 21.03.23 в 17:17

Забележителности във Видин ще угаснат за "Часът на Земята"

Художественото осветление на два от забележителните паметници на културата във Видин – средновековния замък „Баба Вида“ и Стамбол капия ще бъде изгасено за един час на 25 март, събота, от 20:30 ч. до 21:30 ч. Така Община Видин се присъединява към  17-ото издание на природозащитната инициатива „Часът на Земята“ , съобщават от местната..

публикувано на 21.03.23 в 16:56
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков (в средата) по време на инспекцията на пътя Мездра-Ботевград

Иван Шишков: За Великден ще бъде пуснато движението по част от скоростния път Мездра-Ботевград

За Великден ще бъде пуснато движението по част от скоростния път Мездра-Ботевград в участъка между селата Новачене и Скравена . Трасето е около 7,5 километра, включвайки и обхода на Новачене. Новината съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков , посочват от ведомството. Днес той заедно със..

публикувано на 21.03.23 в 13:42

Видински поет представя нова стихосбирка

Видинският поет Ненчо Славчев   ще представи н овата  си стихосбирка „Повикани от светлината“  днес, на юбилейна вечер по случай неговата 75-годишнина. Поетите Боян Ангелов, председател на Съюза на българските писатели, Петър Андасаров, Атанас Звездинов  ще присъстват н а представянето .  "Новата книга е издадена от издателство..

обновено на 21.03.23 в 13:30

Назначиха трима нови съдии в Окръжен съд-Враца

Трима нови съдии започнаха работа в Окръжен съд – Враца , съобщиха от съдебната палата. Това са магистратите Калин Тодоров, Борис Динев и Христо Христов. Съдия Калин Тодоров има юридически стаж в съдебната система над 21 години. Кариерата му започва като съдебен кандидат в Окръжен съд – Монтана през 2001 г. Повече от 18 години е..

публикувано на 21.03.23 в 10:51

Кражба от аптека във Видин разследват криминалистите

Видинските криминалисти разследват кражба от аптека в областния град, съобщават от полицията. Сигналът е постъпил на тел.112 вчера, 20 март, в 7.50 часа. Лекарства и пари са откраднати от аптеката, като посегателството е извършено между 19.17 часа на 19 март до 07.50 часа на 20 март. Крадците са влезли в обекта като са разбили входна врата и са..

публикувано на 21.03.23 в 10:45