Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Съдът в Монтана осъди трима ученици

Снимка: Любо Андреев

Районният съд в Монтана наказа трима ученици, извършители на кражби. За двама от подсъдимите наказанието е условно, а третият, вече осъждан нееднократно, ще изтърпи присъдата си ефективно. Престъпленията са извършени през апрл 2021 година в село Габровница. 16-годишен е признат за вниновен за кражба на мобилен телефони и пари. Ще изтърпи присъда 8 месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален общ режим в Поправителен дом към затвора във Враца. Други двама - на 19 и на 16 години са с условни присъди от 6 месеца. Съдът ще уведоми Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Монтана, която да организира полагането на възпитателните грижи по отношение на непълнолетното момче.


По публикацията работи: Анжела Каменова
Вижте още
Последната постановка на видинския театър - комедията

Снимката на 27 март 2023 година

Видинският драматичен театър  има сплотен и много добре работещ екип.  Тази оценка даде в деня на Световния ден на театъра един от любимците на публиката Карсимир Рангелов, който се завърна в трупата. КНСБ настоява за ръст на доходите за всички работещи в бюджетната сфера с 10 процента от 1 юли 2023 година, за да се компенсира..

публикувано на 27.03.23 в 18:00

Зърнопроизводители излизат на протест във Видин

Национален тридневен протест организират зърнопроизводители от цялата страна на 29, 30 и 31 март.   Една от точките е  Видин.  Решението е на Националната асоциация на зърнопроизводителите, а сред причините са безконтролният внос на зърно от Украйна, тежката ситуация в сектор "Земеделие", ниската изкупна цена и невъзможността за реализация на родната..

публикувано на 27.03.23 в 17:20

Откриха списъци с имена и стари изборни бюлетини в Якимово

Полицаите от Монтана намериха разпечатка от електронна машина от бюлетина от предишни избори в къща в Якимово . При огледа на два адреса в селото униформените открили още списъци с имена на хора и партии, както и стари изборни бюлетини. Срещу жена на 56 години и мъж на 54 е заведено досъдебно производство за нарушение на изборните права на..

публикувано на 27.03.23 в 14:54

Курсове по английски език и музика започват в Ружинци

Идеята е на Петранка Лъутару. Завършила е музикална педагогика, свири на цигулка, а освен английски език може да провежда обучения и по руски и италиански език. „Моята идея е да мога да ангажирам подрастващото поколение, за развитие, както интелектуално, така и емоционално. Ангажирайки децата с нещо съществено, да могат да изградят..

публикувано на 27.03.23 в 13:48

Откриха близо 10 000 кг "маркови" опаковки за цигари на Дунав мост 2

Митнически служители откриха 9620 кг заготовки за цигарени кутии и филтърна хартия с обозначения на световноизвестни търговски марки, превозвани в хладилен камион при проверка на граничния пункт на Дунав мост 2 . Товарният автомобил с българска регистрация е пътувал към страна от Европейския съюз. Водачът, български гражданин, е обявил, че..

публикувано на 27.03.23 в 11:29

Заседание на Общинския съвет ще се проведе в Кула

Общинските съветници в Кула се събират на поредното си редовно заседание утре, 28 март. Преди това всичките постоянни комисии към Общинския съвет ще заседават едновременно по 12 точки. Сред по-важните точки, които ще разгледат, са докладна записка, внесена от кмета на общината Владимир Владимиров, относно приемане на Анализ на потребностите..

публикувано на 27.03.23 в 11:13

Младеж от Кула влезе в ареста за шофиране след употреба на наркотици

19-годишен от Кула , шофирал лек автомобил след употреба на наркотично вещество , е бил задържан снощи в полицейския арест, съобщават от Областната дирекция на МВР. Към 21.46 часа в градчето униформени спрели за проверка „Фолксваген Пасат“ с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на..

публикувано на 27.03.23 в 10:05