Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Междуселищните автобуси се движат по разписание

Снимка: Йорданка Петрова

Междуселищните автобуси се движат навреме, няма съществени закъснения от разписанията, въпреки зимната обстановка в страната. Това каза Петър Захариев, член на Управителния съвет на Асоциацията на автобусните превозвачи. Той обясни, че вчера само един автобус, движещ се по републиканската пътна мрежа не е успял да осъществи пътуването си:


"Поради катастрофа в Ружинци, или там в този район, пътят беше затворен за часове. Например автобусът Белоградчик-София просто не можа да тръгне и не изпълни линията, защото не можеше да мине. Иначе със сложната зимна обстановка всеки се справя сам, както може."


Всички автобуси по републиканската пътна мрежа днес пътуват, включително тези до София. От Асоциацията призовават шофьорите от пътническия превоз да съобразяват скоростта и дистaнцията в тази обстановка. От пътниците се изисква да са навреме на автогарата, за да не се бави тръгването на автобуса.


Вижте още

Снимката на 31 март 2023 година

Земеделски производители  блокираха международния път Е-79 край бившия химически комбинат във Видин.  Движението по пътя, водещ към граничния пункт при Дунав мост 2 с Румъния беше блокирано за час.  На седми април производители от Видин ще са в Румъния, за да подкрепят протеста на колегите си там.  Международната агенция за атомна..

публикувано на 31.03.23 в 18:10
Доц. Християн Атанасов (вляво) и проф. Орлин Събев

Във Видин представиха нова платформа за споделяне на архивни документи

Електронен портал за споделяне на  архивни документи  от и за периода на Българското възраждане бе представен във Видин . Той ще събере документи за периода, които се пазят от културните институции, и ще се превърне в посредник между тях и потребителите. Това обясни ръководителят на научния проект доц. Християн Атанасов от Университета по..

публикувано на 31.03.23 в 16:31

Моноспектакълът "Вкусът на живота" на видинска сцена

Моноспектакълът на Наталия Цекова "Вкусът на живота" ще бъде представен тази вечер във видинския драматичен театър . Наталия Цекова е първата ромка, завършила Националната академия за театрално и филмово изкуство и гостува за първи път във Видин. Моноспектакълът е създаден миналата година, разказа актрисата: "С моноспектакъла ще..

публикувано на 31.03.23 в 15:18

Здравната инспекция във Враца с напомняне към хората с ТЕЛК

От Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Враца напомниха на всички, подлежащи на редовно освидетелстване от Териториална експертна лекарска комисия ( ТЕЛК ), че трябва да подготвят и подадат документите си най-малко 3 месеца преди изтичане срока на последното експертно решение. Необходими документи са: направление за ТЕЛК, въведено в..

публикувано на 31.03.23 в 14:54

Знакова къща за Лом е основно ремонтирана

Къщата-музей на възрожденеца Димитър Гинин отново може да функционира след успешно извършен ремонт по проект „Развитие на културната инфраструктура в община Лом“. По време на официалното откриване кметът Георги Гаврилов благодари на експертите от общинската администрация, подготвили проекта, както и на фирмата-изпълнител за качествената и в..

публикувано на 31.03.23 в 14:41

Ломчанин е задържан за купуване на гласове

Криминално проявен ломчанин е задържан при акция срещу купуването на гласове в област Монтана. След сигнал полицаите от Лом проверили работник на строителен обект. В него те открили два листа с 91 имена на хора. Мъжът е задържано за 24 часа. До момента са образувани 11 досъдебни производства за нарушаване изборните правата на гражданите,..

публикувано на 31.03.23 в 14:29

Кампания за предаване на стари дрехи организират в Мездра

Кампания за предаване на стари дрехи и на други ненужни текстилни изделия организира Община Мездра . Кампанията е част от традиционното пролетно почистване на гр. Мездра и на съставните села на общината, а целта е  опазване на околната среда и на климата.  В периода от 3-ти до 30-и април 2023 г.  употребяваните дрехи и други отпадъци от..

публикувано на 31.03.23 в 14:25