Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 17 февруари 2023 година

Снимка: Светослав Цветанов

Общинската администрация във Видин представи проект на плануваните бюджетни средства в Общината за дейности през 2023 година.


Комисията за защита на потребителите съвместно с Българската агенция по безопасност на храните и Националната агенция за приходите започнаха масирани проверки в търговската мрежа в цялата страна. Засилените проверки са част от мерките за овладяване цените на стоките чрез въеждане на ежедневен мониторинг и контрол над цялата верига на доставките от производител до щанда в магазина. Ръст на цените на продуктите усещат и видинчани. В анкета на Радио ВИДИН те казват, че пазаруват, съобразявайки се с цените на продуктите. При констатирани нарушения при проверките глобите могат да достигнат до 50 000 лева. Ще бъдат налагани и санкции по Закона на храните.



От днес, 17 февруари, се подават документи за регистрация на кандидатски листи за народни представители, предложени от партии, коалиции и инициативни комитети за участие в изборите за народни представители, насрочени на 2 април 2023 г.


Бившият народен представител от БСП Монтана Ирена Анастасова отчете свършеното в последното Народно събрание.


Капацитетът на новия гробищен парк във Видин скоро ще бъде изчерпан и се налага спешно да бъде разширен. За целта са предвидени 28 декара в местността Алимана до настоящия терен.


Видинските общински съветници от групата на ГЕРБ внесоха искане за отпускане на финансова помощ от 10 000 лева от бюджета на общината за пострадалите в Турция и Сирия. Искането е финансовата помощ да бъде гласувана още на следващото редовно заседание на Общински съвет-Видин.


В село Търнава приключи акцията за събиране на предметни дарения за пострадалите хора след земетресенията в Турция и Сирия.


Община Грамада обяви предварителните списъци за изборите за народни представители, които ще се проведат на 2 април 2023 г. 


651 e броят на седмокласниците в област Видин, които ще имат възможност да направят своя избор и да кандидатстват за общо 28 паралелки за следващата учебна година. 19 са паралелките с професионална насоченост, 9 са профилираните, 5 паралелки ще бъдат с дуална система на обучение. Паралелките със защитени специалности от професии ще са 2, а паралелките със специалности от професии, по които е налице очакван недостиг – 8. Паралелките са с една повече, тъй като в Професионална гимназия „Васил Левски“ във Видин се разкрива нова паралелка. 


Учебният стрес и депресията са най-честите проблеми сред младите хора, те иска да общуват чрез форуми, показва проучване в Монтана.


Община Видин и Видинската света митрополия ще отбележат 150 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски в неделя, 19 февруари.


Третокласникът Константин Сулов от училище "Св. св. Кирил и Методий" в Брегово спечели първо място в националния конкурс за есе "Аз съм Левски". Конкурсът е организиран от Общобългарски комитет "Васил Левски", а церемонията по награждаването е проведена в Министерството на културата.


Тържествен спектакъл „Васил Левски - 150 години в сърцето на България”, посветен на патронния празник на Начално училище „Васил Левски” – Белоградчик, представиха неговите възпитаници, съобщават от пресслужбата на Общината.


Средно училище "Васил Левски" в град Кула отбеляза патронния си празник. Тържествената програма включваше приветствие на директора, много песни, стихотворения, рецитал-спектакъл, изложба и историческа възстановка.


Безплатен транспорт за жителите на Враца организират от общината за предстоящата Месопустна  Задушница. На 18 февруари до 14 часа ще бъдат осигурени курсове по линиите 1,2 и 3, които ще се изпълняват до Нов гробищен парк, съобщават от местната управа.


Премиерната постановка „Комедия за тенори“ ще гостува на Народно читалище "Развитие"- Враца на 14 март. Главни роли в нея имат актьорите Калин Врачански и Асен Блатечки.


По публикацията работи: Красимир Каменов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата му е намерен канабис. Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установили полицаи от Монтана при проверка. Пробата за алкохол на 38 годишния водач от село Дългоделци била положителна. При направения тест за наркотици уредът отчел амфетамин. На водача са..

публикувано на 14.07.24 в 11:50

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя на студиото Рени Петрова. Организатори са Момчил Владимиров  и Таня Василева, казва Таня Василева,..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие 1869". Жури в състав: проф. Борислава Танева, проф. Томислав Байнов, проф. Александър..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево. Няма..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

Фестивал на водните забавления се проведе във Враца

Стотици деца участваха в първия по рода си Фестивал на водните забавления, който се проведе във Враца.  Съревнование с водни пистолети, пожарникарски душ, щафетни игри с балони, лов на гумени патета, водна пързалка и плажен волейбол са само малка част от активностите.  Кметът Калин Каменов коментира, че това е началото на разнообразната лятна..

публикувано на 13.07.24 в 13:48