Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от Математическата спечелиха "Лъвски скок" във Видин

Снимка: ППМГ Видин

И тази година отличието "Лъвски скок" във Видин е за ученици от Видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I", съобщиха от училището. В групата на най-големите шампионски скок направи дванадесетокласникът Никола Емилов, а при учениците 8-10 клас първенец в състезанието на скок от място е десетокласникът Теодор Витанов. И двамата ученици са едни от най-добрите математици на гимназията с медали и отличия от национални и международни състезания. В неделя, по време на отбелязването на 150-атата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски, шампионите на Видин ще получат и специални плакети от Община Видин. Рекордът в надпреварата от 3.19 метра, поставен през 2017 година, също се държи от възпитаник на ППМГ Видин- Николай Огнянов.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Златните момчета" от Козлодуй с медали от международен турнир

Състезателите от спортен клуб "Златните Момчета" Козлодуй се представиха отлично на международен турнир по кикбокс. Надпреварата "Spirit of fight" ("Духът на борбата") се проведе в морската ни столица Варна, където младите състезатели на треньора Георги Вачев отново показаха класа. Цветимир Иванов спечели шампионския пояс, като не остави никакъв шанс..

публикувано на 28.07.24 в 15:00

"Локомотив" Мездра победи в контрола

Контролната среща между тимовете на "Локомотив" Мездра и "Вихър" Славяново завърши при резултат 3:1.   Поради топлото време контролната среща се игра в две полувремена по 40 минути. Първата част завърши с доминация за "железничарите” при резултат 3:0. С хеттрик през нея се отличи опитния Сергей Георгиев, който вкара във 2-ра минута, 20-та..

публикувано на 28.07.24 в 14:24

"Ботев" Враца с втора загуба в първенството

"Ботев" Враца загуби с 0:4 гостуването си на "Левски" София в мач от втория кръг на Първа лига. Това бе втора загуба за врачани в първенството. Преди седмица "Ботев" допусна поражение като домакини на съименниците си от Пловдив с 1:3. Иначе мачът в София започна с отменен гол заради засада. В десетата минута на мача Браян Переа вкара с глава топката..

публикувано на 28.07.24 в 14:00
Таня Гатева

Гатева вика в националния три баскетболистки на Монтана

Баскетболистките на Монтана Янина Тодорова , Микаела Дамянова и Юлияна Вълчева са част от женския национален тим на България. От днес до 5 август в Ботевград се провежда лагер под ръководството на селекционерката Таня Гатева . На общо на 14 състезателки ще разчита Гатева. В три последователни дни на 7, 8 и 9 август в Атина /Гърция/..

публикувано на 27.07.24 в 10:27

Баскетболният тим на Монтана взе националката Гергана Цекова

Гардът Гергана Цекова подписа договор с женския баскетболен тим на Монтана . Цекова е родена на 28 октомври 2005 година в София. Висока е 180 см. За последно е играла за столичния Локомотив, където записва средно по 9.2 точки, 6.7 борби и 1.8 асистенции за 30 мача. Гергана Цекова е националка в отбора девойки до 20 години, където селекционер е..

публикувано на 27.07.24 в 10:02

"Локомотив" Мездра приема "Ювентус 95" Малчика в първия мач от новия сезон на Трета лига

ОФК "Локомотив" Мездра" ще започне новия сезон в Северозападната Трета лига с домакинство на "Ювентус 95" Малчика. Двубоят е на 24 август, неделя, от 18:00 часа. Това отреди жребият, изтеглен днес във Велико Търново на традиционното съвещание на ръководството на Зоналния съвет (ЗС) на Българския футболен съюз (БФС).  През миналия сезон..

публикувано на 26.07.24 в 15:51

Пуснаха абонаментните карти за мачовете на "Ботев" Враца

Започна продажбата на абонаментни карти за сезон 2024/2025, съобщиха от футболния "Ботев" /Враца/ . Документът гарантира място на трибуните в минимум 15 мача от редовния сезон, плейофите и срещите, които местният отбор ще изиграе в турнира за купата на България. В най-лошия случай става дума за 20 мача. Най-скъпа е VIP златна карта, която се..

публикувано на 26.07.24 в 11:06