Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветници обсъждат Бюджет 2023 на община Монтана

Снимка: Любо Андреев

Близо 70 милиона лева ще бъде прогнозният бюджет на община Монтана за настоящата година. Това е с 5 милиона повече от предходната година, съобщи кметът Златко Живков пред съветниците по време на обсъждането на параметрите на тъй наречения „Удължен бюджет”:

"Особеното е, че последните две години работим в условия на криза четири служебни кабинета и един редове. Това е изключително предизвикателство, което се принудихме да вземем сега, тъй като първата половин година не може да бъде задраскана заради това, че нямаме парламент."

Прогнозните собствени приходи са 25 милиона лева, държавната субсидия е 43 милиона лева. Преходният остатък е към 4 милиона лева. От тях 3.5 милиона лева са за реконструкцията на пътя Клисурица – Славотин. Средствата от европейски проекти са 6 милиона лева повече. Предвидените пари за Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Стамен Илиев” Монтана са до 60 000 лева. Капиталовите разходи за 2023 година на община Монтана са близо 2 милиона лева. Бюджетът е на база рамката от миналата година, каза председателят на комисията по бюджет и финанси в Общинския съвет Станимир Стоев:

"И по-важното за гражданите е капиталовите разходи, които са близо 2 милиона за годината. Тук включваме и довършване на площада от нашата част като финансиране, читалището - довършване, също така имаме улици, паркинги, които ще се ремонтират."

Удълженият бюджет на община Монтана за 2023 година ще бъде гласуван на редовната сесия в четвъртък, 23 февруари.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Стотици отбелязаха Лазаровден във Враца

Близо 300 деца се включиха в общоградското лазаруване във Враца по повод красивия пролетен празник, съобщиха от местната управа.  Кметът Калин Каменов приветства присъстващите и заяви, че подобни събития съхраняват българските традиции и възпитават най-малките жители на града. Програмата продължи с концерт на танцовите състави “Хемус”,..

публикувано на 27.04.24 в 18:43

Наградиха работодатели във Враца

В навечерието на Световния ден за безопасност и здраве в работна среда в Областна администрация Враца на официална церемония се връчиха наградите „Работодател на годината – 2023 г., инвестирал в безопасни и здравословни условия на труд". По традиция и тази година работодателските организации номинираха най-успешните в област Враца работодатели,..

публикувано на 27.04.24 в 18:39

Празничен концерт за Цветница организира видинско читалище "Цвят- 1870"

На Цветница видинското читалище "Цвят- 1870" ще отбележи своят празник. За програмата разказа секретарят на читалището Любомир Илиев. "Ние всяка година почитаме този ден особено тържествено. Посещаваме светата литургия в катедралния храм "Св. Димитър", след което с литийно шествие се отправяме към откритата сцена в Крайдунавския парк. В 11.30..

публикувано на 27.04.24 в 18:00

На Цветница в кулското село Тополовец ще представят местни обичаи

Утре в кулското село Тополовец под мотото "История, традиция, ценности - местни, национални и европейски" спортен клуб "Кула - спорт за всички" и Общинската организация на инвалидите ще отбележат Цветница. За програмата разказа председателят на читалище "Светлина " в Тополовец Валерия Велкова. "Ще започнем с празнична служба в нашия храм,..

публикувано на 27.04.24 в 17:40
Вера Александрова (втората от ляво на дясно) е водач на листата за Видин

Вера Александрова води листата на "Възраждане" за парламентарните избори във Видин

От партия "Възраждане" представиха кандидатите за народни представители от област Видин в следващия парламент. Водач е депутатът от 49-ото Народно събрание и областен координатор на партията за Видин Вера Александрова. "За мен е приоритет да изберем хора, на които може да се има доверие, хора, които притежават чест и достойнство. Хора, които..

публикувано на 27.04.24 в 17:30

Румен Гечев ще е водач на листата на "БСП за България" за народни представители във Видин

На свое заседание Националният съвет на БСП утвърди листите за изборите за Европейски парламент и 50-то Народно събрание на 9 юни, както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния вот. Кандидатите са обявени на официалния сайт на политическата формация. За водач на евролистата е избран Кристиан Вигенин. Следван..

публикувано на 27.04.24 в 15:14

Благотворителен базар организираха в Дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана

За поредна година в Дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана направиха изложба – базар от сувенири за Великден. От няколко месеца настанените в центъра, с помощта на педагозите и възпитателите, изработваха венчета, великденски яйца и зайци, букети с цвета и още най-различни символи за празника. В изработка се включи и Людмил Колов,..

публикувано на 27.04.24 в 13:44