Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онкоболен мъж от Мездра се нуждае от средства за лечение

Снимка: Община Мездра

Христо Пенчев от Мездра страда от изключително рядко и агресивно онкологично заболяване - синовиален сарком. 35-годишният мъж има нужда от лечение в чужбина, като в момента преминава поредна химиотерапия в Истанбул, Турция. 

Всеки, който желае, може да помогне като дари средства на следната дарителска сметка: 

IBAN BG72RZBB91551014509166 

BIG RZBBBGSF

Титуляр на сметката: Христо Георгиев Пенчев.

Парични средства може да дарите също в дарителската кампания „Надежда за Христо“ на адрес: https://pavelandreev.bg/campaign/nadezda-za-hristo?fbclid=IwAR1i3gZ-5UwJFs4Iww7jeEoER_lQCttvzcR140yWt0L8but09RVmYw5eg3k, както и в дарителските кутии, поставени в гр. Мездра и в съставните села на общината - магазини, увеселителни заведения, институции и др.

Повече за благотворителната кауза вижте на фейсбук страницата „Да подкрепим Христо“: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089718592971

Редица институции и организации се включват в дарителската кампания в подкрепа на младия мъж, съобщават от Община Мездра. 

Родителите от Ателие „Чудотворница“ в Детска градина „Слънчице“ организираха благотворителен базар под надслов „Всички заедно към доброто“, в който бяха събрани общо 6 652.45 лв.

В „СЕ Борднетце - България“ ЕООД - локация Мездра беше организиран благотворителен базар, в който се включиха служители на компанията. Събраната сума в размер на 3 777.70 лв. е разпределена по равно в подкрепа на Христо Пенчев и на 4-годишния Радослав Петков, който също страда от онкологично заболяване и се нуждае от средства за лечение в чужбина.

Ученици, родители, учители и служители в ОУ „Христо Ботев“ организираха благотворителна акция в подкрепа на Христо. В нея бяха събрани общо 1 327.50 лв.

Екипът на Фризьорски салон „Gucci“, собственост на Цветан Цветанов, събра от дарения 900 лв.

С различни благотворителни инициативи към благородната кауза се присъединиха също Община Мездра, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, НЧ „Просвета 1925“, СУ „Иван Вазов“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методи“, Клуб „Приятели на БМЧК“, Сдружение „В помощ на животните в Мездра“ (Animal Help Mezdra), фейсбук групите „Да подкрепим Христо“ и „Нашият град МЕЗДРА“, собственици на търговски обекти и др.

Десетки граждани направиха парични дарения, всеки според своите възможности.

На 20 и 21 февруари Детска градина „Мир“ организира през сградата на Община Мездра благотворителен базар „Да помогнем на Христо!“. На базара се предлагат и ръчно изработени мартенички от децата и персонала на детското заведение, като събраните средствата също ще бъдат преведени в дарителската сметка.

„Благодарим на всички хора за страхотната подкрепа. Вярваме, че доброто ще победи! Бъдете здрави и благословени“, написаха в социалната мрежа близки на Христо Пенчев.

По публикацията работи: Полина Тодорова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата му е намерен канабис. Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установили полицаи от Монтана при проверка. Пробата за алкохол на 38 годишния водач от село Дългоделци била положителна. При направения тест за наркотици уредът отчел амфетамин. На водача са..

публикувано на 14.07.24 в 11:50

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя на студиото Рени Петрова. Организатори са Момчил Владимиров  и Таня Василева, казва Таня Василева,..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие 1869". Жури в състав: проф. Борислава Танева, проф. Томислав Байнов, проф. Александър..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево. Няма..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

Фестивал на водните забавления се проведе във Враца

Стотици деца участваха в първия по рода си Фестивал на водните забавления, който се проведе във Враца.  Съревнование с водни пистолети, пожарникарски душ, щафетни игри с балони, лов на гумени патета, водна пързалка и плажен волейбол са само малка част от активностите.  Кметът Калин Каменов коментира, че това е началото на разнообразната лятна..

публикувано на 13.07.24 в 13:48