Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Махнаха изпълнителния директор на държавната компания "Ел Би Булгарикум"

Николай Маринов
Снимка: Ел Би Булгарикум

Изпълнителният директор на държавната компания "Ел Би Булгарикум" Николай Маринов е освободен заради редица сигнали за нарушения. Решението е взето късно снощи на заседание на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания.

Срещу Маринов е подаден сигнал, че веднага след избирането му на поста е закупил моторни превозни средства, като избраната фирма не е оторизиран дилър. В сигнала се твърди, че сумата за превозните средства е силно завишена.

Също така, малко след встъпването му в длъжност, млекопреработвателната компания започва да закупува суровина от новорегистрирана фирма, като имало индикации, че цената, на която доставят млякото, е силно завишена.

Сигнал, че качеството на суровината е значително занижено, е подаден от производствената база във Видин.

Държавната консолидационна компания е разпоредила проверка по всички сигнали.

 Николай Маринов предположи, че освобождаването му от длъжност е заради обявеното решение за намаление на цените на продуктите на компанията.

В отговор на въпрос той напомни, че компанията е самостоятелно търговско дружество и оперативните решения се вземат от ръководството ѝ. И затова не трябва да се прави съгласуване на решението за намаление на цените с принципала на компанията - Министерството на икономиката и индустрията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Хиляди цветя украсиха Видин

16 000 цветя украсиха централния площад и парковете на Видин. Засаждането на пролетни цветя във Видин завърши преди дни, каза управителят на общинската фирма по чистота и озеленяване Емилиян Евтимов:  "Това са места, където ние може да ги поливаме и да се грижим за тях, затова и самите цветя не са разпръснати хаотично в целия град, а на..

публикувано на 08.06.24 в 14:00

Рекорден брой смени в секционните състави във Враца

Подготовката за утрешния вот "2 в 1" в област Враца протича нормално, съобщиха от Районната избирателна комисия. Затруднения в работата на комисията създават честите промени в секционните състави. Спрямо предходни избори, сега броят на сменените членове е най-голям, отбеляза Силия Иванова, говорител на РИК - Враца: "Причината за смените е може би..

публикувано на 08.06.24 в 13:57

Врачанската болница с над 8 млн. лв. просрочени задължения

Над 8 милиона лева са задълженията на врачанската болница, което превръща МБАЛ "Христо Ботев" във водач сред всички държавни лечебни заведения в страната. Точният размер на задълженията са 8 275 000 лева, това личи от отговор на служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева.  След врачанската болница по просрочени задължения са..

публикувано на 08.06.24 в 12:00

Обновиха детския басейн във Враца

Детският басейн във Враца беше официално открит със символична церемония, на която присъстваха състезатели от местния клуб по плувни спортове.  Кметът на общината Калин Каменов припомни, че съоръжението не е било използвано от 20 години. "Щастлив съм, че с общи усилия успяхме да дадем нов живот на един обект, който не беше използван в..

публикувано на 08.06.24 в 09:00

Ден за размисъл преди изборите 2 в 1

Днес е ден за размисъл преди предстоящите избори 2 в 1 за Народно събрание и за Европейски парламент на 9 юни. Днес и до края на изборния ден в неделя, е забранена агитацията за партия или за кандидат, както и оповестяването на социологически проучвания за нагласите на избирателите. В деня на вота се забранява поставянето на агитационни материали на..

публикувано на 08.06.24 в 07:33

Снимката на 7 юни 2024 година

Днес е последният ден от официалната предизборна кампания за изборите "2 в 1", които ще се проведат тази неделя. Кампаниите на политическите формации и агитацията за кандидатите за народни представители и тези за евродепутати приключва в 24 часа тази нощ. Утре, 8 юни, е "Ден за размисъл", в който Изборният кодекс забранява и оповестяването и..

публикувано на 07.06.24 в 18:00
Даниел Боянов, председател на Районната избирателна комисия във Видин

254 са избирателните секции в област Видин

Общо 254 избирателни секции са сформирани в област Видин . В 124 от тях ще се гласува с машина, каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) във Видин Даниел Боянов . Около 2000 души ще бъдат ангажирани в секционните комисии в изборния ден. По 80 хиляди бюлетини са разпределени за двата вида избори - за Народно събрание и за Европейски..

публикувано на 07.06.24 в 16:26