Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват смъртта на 11-годишно дете в Роман

Снимка: Жоро Александров

Дете на 11 години е починало вчера в Роман. То е издъхнало в Център за настаняване от семеен тип в града. Прокуратурата е завела досъдебно производство. Оказва се, че леталният изход е предизвикан от внезапно спиране на сърцето и белодробен оток.

Повече от окръжния прокурор на Враца Владимир Сираков:

"Детето е починало внезапно. За неговата смърт е образувано също досъдебно производство... Днес сутринта е изготвена аутопсията на починалото 11-годишно дете. Не са установени следи от насилие, травматични увреждания. По първоначални данни, които имаме от извършената аутопсия детето е починало вследствие на внезапно спиране на сърцето, белодробен оток, като тепърва ще се изготвят необходимите експертизи, но към настоящия момент нямаме данни за извършено насилие или причинена смърт по непредпазливост."

По публикацията работи: Полина Тодорова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

РИК-Враца с двама говорители

Районната избирателна комисия във Враца ще има двама говорители, стана ясно след разпределението на функциите на хората в нея.  За работата на комисията пред медиите ще говорят Силия Иванова, която е от квотата на ГЕРБ-СДС и Красимир Колев от ПП-ДБ. И двамата адвокати имат опит в новата си функция, тъй като в предходни избори са изпълнявали същата..

публикувано на 28.04.24 в 11:25

Семинар по аюрведа във Видин

Семинар по аюрведа ще се проведе във Видин в Центъра за творческо и личностно развитие "Свободата да съм" .  Водещ на семинара е Изабел Мандаче, която е аюрведа и йога терапевт, работила в аюрведична клиника в Нова Зеландия, каза Светлана Димитрова, организатор на семинара:  "Във Видин ще се проведе аюрведа семинар. Уникален за нашия..

обновено на 28.04.24 в 07:41

С обичая кумичене отбелязват Цветница в Търнава

Жителите на село Търнава, община Бяла Слатина, ще отбележат Цветница.  Днес от 9.30 часа ще бъде изпълнен обичаят кумичене, а след него започва празничният концерт, каза кметът Габриела Раловска. "Ще изпълним този ритуал на реката, след това от 10 часа започва и концерт". Организатори са местното читалище "Напредък 1898" и кметство Търнава...

публикувано на 28.04.24 в 07:28

Събират капачки във Враца

Клуб за Бъдеще – Враца организира поредно издание на националната кампания „Капачки за Бъдеще".  Каузата е за купуване на шеста неонатологична линейка.  Събитието ще се проведе днес от 10:00 до 14:00 ч пред стадион „Христо Ботев" в едноименния спортен комплекс. Организаторите приканиха всички, които са съпричастни с благородното начинание, да се..

публикувано на 28.04.24 в 07:22

Читалище "Цвят" отбелязва патронния си празник

На Цветница видинското читалище "Цвят- 1870" отбелязва своят празник.  Днес се навършват 154 години от основаването на културната институция. "Посещаваме светата литургия в катедралния храм "Св. Димитър", след което с литийно шествие се отправяме към откритата сцена в Крайдунавския парк. В 11.30 часа ще започне празничният концерт за..

обновено на 28.04.24 в 07:17

Цветница е

Православният свят отбелязва един от големите християнски празници - Вход Господен в Йерусалим.  Дни преди своята Кръстна смърт, Иисус Христос бил посрещнат тържествено в свещения град. Многолюдното множество го приветствало с палмови клони. Така е установена традицията в храмовете да се раздават осветени върбови клонки. Празникът се нарича още..

публикувано на 28.04.24 в 07:10

Стотици отбелязаха Лазаровден във Враца

Близо 300 деца се включиха в общоградското лазаруване във Враца по повод красивия пролетен празник, съобщиха от местната управа.  Кметът Калин Каменов приветства присъстващите и заяви, че подобни събития съхраняват българските традиции и възпитават най-малките жители на града. Програмата продължи с концерт на танцовите състави “Хемус”,..

публикувано на 27.04.24 в 18:43