Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

20 договора за евросредства са сключени във Врачанско

Снимка: ОИЦ-Враца

В област Враца са сключени 11 договора по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, това стана ясно от справка, предоставена от Областния информационен център (ОИЦ) за средствата от Европейския съюз, които са получени през новия програмен период от 2021 до 2027 г. Безвъзмездната финансова помощ за сключените договори възлиза на 4 623 132 лв. По Програма „Храни и основно материално подпомагане“ договорите във Врачанско са 9 и са за 8 176 919 лв., показват данните на ОИЦ – Враца.

Директорът на Центъра Цветана Иванова отчете някои от най-успешните проекти, реализирани в града под Околчица и областта: 

„Обновяване и модернизиране на пешеходната зона в централната градска част на Враца“, който възлиза на обща стойност 5 457 374 лв.; „Реконструкция, ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на образователни институции“ на стойност 4 822 649 лв.; „Модернизиране на градския транспорт във Враца“ на обща стойност 32 027 089 лв.; „Враца – привлекателно място за живеене“ -  5 286 318 лв., както и „Създаване на модернизирана учебна среда за професионално образование в Община Бяла Слатина – обща стойност 1 300 000 лв. и други."


Вижте още

Разследват масов бой между таксиджии

Полицията във Враца разследва обстоятелствата, предизвикали масов бой между таксиметрови шофьори снощи. За инцидента властите получили сигнал минути след 22 часа в петък на тел. 112. Пристигналите на място униформени служители установили сбиване в ж.к. „Дъбника". Конфликтът бил между шофьорите на две таксиметрови фирми. При разправията са нанесени..

публикувано на 01.04.23 в 15:20

Най-евтините храни в магазините ще бъдат със стикер

През настоящия месец април трябва да се усети спад в цените на магазините, съобщи днес Никола Стоянов.  Министърът на икономиката добави, че се подготвят и съответните законови промени, които да постигнат траен ефект в укротяването на цените.  Евентуален Закон за таван на надценките ще цели минимална държавна намеса в регулирането, разясни..

публикувано на 01.04.23 в 13:02

Ден за размисъл преди парламентарните изборите

Днешната събота е ден за размисъл преди предсрочния парламентарен вот утре.  Предизборната агитация не се допуска.  Съгласно Изборния кодекс, не е позволено да се публикуват данни от социологически проучвания, от допитвания до общественото мнение, както и от екзит пол за резултатите и нагласите на избирателите за подкрепа на определена партия или..

публикувано на 01.04.23 в 07:09

Снимката на 31 март 2023 година

Земеделски производители  блокираха международния път Е-79 край бившия химически комбинат във Видин.  Движението по пътя, водещ към граничния пункт при Дунав мост 2 с Румъния беше блокирано за час.  На седми април производители от Видин ще са в Румъния, за да подкрепят протеста на колегите си там.  Международната агенция за атомна..

публикувано на 31.03.23 в 18:10
Доц. Християн Атанасов (вляво) и проф. Орлин Събев

Във Видин представиха нова платформа за споделяне на архивни документи

Електронен портал за споделяне на  архивни документи  от и за периода на Българското възраждане бе представен във Видин . Той ще събере документи за периода, които се пазят от културните институции, и ще се превърне в посредник между тях и потребителите. Това обясни ръководителят на научния проект доц. Християн Атанасов от Университета по..

публикувано на 31.03.23 в 16:31

Моноспектакълът "Вкусът на живота" на видинска сцена

Моноспектакълът на Наталия Цекова "Вкусът на живота" ще бъде представен тази вечер във видинския драматичен театър . Наталия Цекова е първата ромка, завършила Националната академия за театрално и филмово изкуство и гостува за първи път във Видин. Моноспектакълът е създаден миналата година, разказа актрисата: "С моноспектакъла ще..

публикувано на 31.03.23 в 15:18

Здравната инспекция във Враца с напомняне към хората с ТЕЛК

От Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Враца напомниха на всички, подлежащи на редовно освидетелстване от Териториална експертна лекарска комисия ( ТЕЛК ), че трябва да подготвят и подадат документите си най-малко 3 месеца преди изтичане срока на последното експертно решение. Необходими документи са: направление за ТЕЛК, въведено в..

публикувано на 31.03.23 в 14:54