Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Проведоха се конни надбягвания на Тодоровден във Видинско

2
Снимка: радио ВидинТрадиционни конни надбягвания по повод Тодоровден се отбелязаха по стар стил в Дунавци. Програмата включваше надбягвания с впрегатни и полукръвни коне, както и конкурс за най-красив кон. Събитието бе открито от кмета на Дунавци Димо Скорчев.


Собствениците на конете взимат участие в конната надпревара за поредна година:"Всяка година, три години взимам подред наградите. Коня го имам от шест години. От Козлодуй идва. Силен е коня. Обикновен е, не е чистокръвен. Всяка година получава Рамо търговеца с кон Арио и кобила Палома...Спечелих за най-красив кон. От две години и три месеца е при мен, аз съм си го докарал от Белгия. Фрезиец. Името му е Милда...Спечелих 1-ва награда на група полукръвни коне - Пиканто. Пиканто е испанско име и означава "специален", защото той е специален. Имам го от бебе, от раждането до сега. На четири години е вече, ще направи пет."


Всички победители бяха наградени с парична награда, грамота и царевица. 


Галерия

Вижте още

Снимката на 28 март 2023 година

Приключва ремонтът на част от детското отделение на болницата във Видин. За целта в края на миналата година от Министерството на здравеопазването бяха отпуснати 65 000 лева.  Предстои доставката на транспортен микробус за пациентите на диализа във видинската болница. Със средства от Министерството на здравеопазването е обновена апаратурата в..

публикувано на 28.03.23 в 17:50

Двама души са задържани при специализирана полицейска акция във Видинско

Двама души са задържани за срок до 24 часа, а на непълнолетен е предоставена полицейска закрила при специализирана акция на служителите на реда във Видинско . Разкрити са три престъпления – две кражби и притежание на наркотици, съобщават от Областната дирекция на МВР.  Пет акта и три фиша са съставени по Закона за движението по пътищата...

обновено на 28.03.23 в 17:19

Съветници помогнаха на двойки с репродуктивни проблеми във Враца

Общинските съветници от Враца подпомогнаха финансово две двойки с репродуктивни проблеми с по 3 000 лева. По време на редовното си заседание местните парламентаристи заделиха средства и за петима жители на общината в остра финансова нужда. Съветниците обсъдиха и приеха и предложение за опрощаване на държавни задължения в размер на 6 779.20..

публикувано на 28.03.23 в 16:47

Б.Т.Р. идва във Враца с концерта "Мюзикъл и рок"

Концерт „Мюзикъл и рок“ ще изнесат във Враца легендарната група Б.Т.Р.  съвместно с оркестъра и солистите от Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов"-Велико Търново. Програмата, която ще представят пред врачанската публика е различна и интересна, каза за Радио ВИДИН организаторът на събитието Ивайло Димитров : "Това, което ще има е..

публикувано на 28.03.23 в 16:22

Общините Медковец и Монтана ще работят по общ проект

Общините Медковец и Монтана учредяват Местна инициативна група (МИГ) за създаване на партньорство в сферата на публичния, стопанския и нестопанския сектор. За целта те ще получат безвъзмездно финансиране в размер на 60 000 лева. В МИГ ще участват 28 села от двете общини. Финансирането е по мярка „Водено от общностите местно развитие” от..

публикувано на 28.03.23 в 15:50

Школата по народно пеене във Видин ще изнесе концерт

Видинското читалище „Цвят 1870“ организира к онцерт на школата по народно пеене. Концертът „Шарено котле“ ще е утре, 29 март, от 17 часа, каза секретарят на културното средище Любомир Илиев : "Вокален педагог е Лора Асенова. В концерта ще участва и Оркестър "Видин", които ще помагат на нашите изпълнители. Това е..

публикувано на 28.03.23 в 15:32

Откриха недекларирани 700 000 евро в камион на ферибота при Оряхово

Митнически служители откриха н едекларирана валута в размер на 700 000 евро в района на граничния пункт при ферибота в Оряхово . Валутата е била укрита в кабината на камион, пътуващ от Германия към Турция. Съставен е акт за установяване на административно нарушение, съобщиха от Агенция „Митници“.

публикувано на 28.03.23 в 12:07