Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Гост-солисти представят премиера във Видин

Снимка: Симфониета- Видин

Видинската публика ще посрещне Християна Лоизу, Еделина Кънева и Стефан Илчев днес, 20 март. Под диригентството на маестро Петър Димитров, те ще представят премиерния за Видин концерт „Без имитации”. Зрителите ще чуят произведения от Моцарт, Верди, Пучини и откъси от мюзикъли. 

Началото на концерта е от 18:00 часа, в зала „Филхармония”. Билети могат да се закупят предварително в мола или Симфониетата - ул. „Градинска“ 4. Ученици, студенти и пенсионери могат да се възползват от 50% намаление за всички концерти, посочват от културния институт. 


Вижте още

Снимката на 6 юни 2023 година

Обилните валежи в  Берковско  през изминалата седмица са нанесли щети за близо 1 500 000 лева.  За разрушената пътна мрежа, водопроводи и друга инфраструктура от поройните дъждове и  наводнения  в Мездренско ще се търси помощ от Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.  Сред засегнатите села са Лютидол, Ребърково,..

публикувано на 06.06.23 в 18:05

24-часов вендинг апарат за лекарства ще заработи във Видин

До края на седмицата във Видин ще заработи вендинг автомат за лекарства.  Апаратът е разположен срещу жп-гарата, зад паметника на "Скърбящият войн", до една от аптеките. Той ще даде възможност на гражданите да купуват  лекарства 24 часа в денонощието . Вендинг машината ще предлага медикаменти от първа необходимост, които се отпускат без..

публикувано на 06.06.23 в 17:11

Среща на иновативни училища се проведе в Монтана

Средно училище "Йордан Радичков" в Монтана бе домакин на срещата на иновативни училища от страната. В нея се включиха педагози от Основно училище "Иван Хаджийски" - Троян, Основно училище "Христо Ботев" - село Съдиево и Основно училище "Отец Паисий" - град Мартен. Целта е обмяна на добри практики между учебните заведения.  Гостите..

публикувано на 06.06.23 в 17:00

Видинчани не са оптимисти за новото правителство

Народното събрание избра Николай Денков за министър-председател на извънредно заседание. Депутатите приеха и кабинета "Николай Денков-Мария Габриел" , излъчен с втория мандат на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България".  Видинчани посочиха очакванията си от новото правителство в анкета на Радио ВИДИН:  "Дано да направят..

публикувано на 06.06.23 в 16:22

Обществено обсъждане за структурата на Общинския културен институт ще се проведе във Видин

Обществено обсъждане на Проект за изменение и допълнение на Правилник за устройството и дейността на Общински културен институт (ОКИ) "Дунав" във Видин ще се състои утре, 7 юни. Длъжностната структура в организацията ще бъде разгледана. Това се налага заради приобщаване на Културен център "Жул Паскин" като звено към общинския институт, обясни за..

публикувано на 06.06.23 в 15:49

Около 1,5 милиона лева са щетите от наводненията в община Берковица

Обилните валежи в Берковско през изминалата седмица са нанесли  щети  за близо 1 500 000 лева, съобщи кметът на общината Димитранка Каменова. Стихията е причинила разрушения по уличната мрежа и на някои къщи в квартал "Раковица" в Берковица и в село Бързия. Средства за възстановяване на инфраструктурата ще се търсят от Междуведомствената комисия за..

публикувано на 06.06.23 в 14:58

Откриха недекларирана валута за над 130 000 лева на граничния пункт в Оряхово

Митничари намериха недекларирана валута в товарен автомобил на граничния пункт в Оряхово , съобщават от Агенция "Митници". Откритата сума е в размер на  66 500 евро , а левовата ѝ равностойност възлиза на 130 062 лв.  Камионът е управляван от турски граждани и по документи е превозвал фармацевтични продукти от Германия за Турция.  На шофьора..

публикувано на 06.06.23 в 14:35