Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Изложение на местни продукти ще се проведе в Монтана

| обновено на 23.03.23 в 10:05
Снимка: Фейсбук

Изложение на местни продукти ще се състои на 23-ти и 24-ти март в Монтана. Продукцията е произведена на териториите на Местните инициативни групи (МИГ) от цялата страна, създадени и финансирани по подхода „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. 

В Монтана ще бъдат представени 54 производители, половината от тях са от областта, а останалите от Врачанско и цяла България, уточни Петя Димитрова, от МИГ "Берковица – Годеч":

"От територията на Местната инициативна група ще вземат участие голям брой от представителите, които са за област Монтана, почти половината са от територията на Местната инициативна група. Ще представим както хранителни продукти, така и вино, така и занаятчийски."

Откриването на изложението е в 10.30 часа, в четвъртък. За гостите на изложението е организиран малък кулинарен фест на открито с вкусни гозби от Северозапада, допълни Златко Живков:

"Описана е типичната торлашка гозба кланик какво показва. Майсторът ще бъде Цветомир Стефанов, който е млад производител на бира. Второто ястие, което ще ни бъде представено е на баба Ванка, Иванка Трайкова, от Стубел ,която ще ни сготви комбус."


Изложбената част ще бъде разположена в Младежкия дом и зоната около него в Монтана и ще е отворена за посетители от 11:00 до 18:30 часа. Изложението ще бъде съпроводено с дегустации на местни храни, дискусии и директни срещи с производителите. Посетителите ще могат да си закупят деликатеси като: