Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана надделя над Струмска слава в мач с три дузпи и червен картон

4
Снимка: Любо Андреев


Монтана победи с 3:2 Струмска слава /Радомир/ в среща от 24-ия кръг на Втора лига. 

Публиката на стадион „Огоста" видя три дузпи и червен картон.

Домакините бяха по-добрия отбор на терена. 

Удар с глава на Йордан Йорданов в 12-та минута бе отбит в гредата от вратаря Драгомир Петков. В 30-та Реал Лолала бе съборен в наказателното поле на гостите от Марио Дилчовски и Фудил Идрисс вкара дузпата за 1:0. Седем по-късно гостите спечелиха 11-метров наказателен удар за нарушение срещу Денислав Мицаков. Стивън Кирилов вкара дузпата, като вратарят Петър Л. Петров усети ъгъла, но не успя да спаси. Шут на Лолала срещна напречната греда. Последва игра с ръка на Георги Янев и главния съдия Георги Гинчев даде втора дузпа за домакините. Зад топката застана Лолала. Шутът му срещна дясната странична греда, но Тунгаров внимаваше и я прати в мрежата за 2:1. 

В 69-та минута след центриране от ляво с глава Цветомир Цанев изравни 2:2. В ответната аката Филип Ежике завърши с гол самостоятелния си пробив за 3:2. В 90-та минута можеше да стане красив гол. Фудил Идрисс от центъра видя, че вратаря на Струмска слава е излязъл напред. Опита се да го прехвърли, но Петков със сетни усилия изби в корнер. В 93-та минута Лолала бе сменен, но се забави и Георги Гинчев му показа втори жърт картон.

Наставникът на Струмска слава Анатоли Нанков имаше претенции към съдията и още.

"Мога да кажа, че съм доволен от нашия отбор, направиха всичко възможно момчетата да вземем нещо от Монтана - един добър отбор, с добър треньор. Някои съдийски решения - целият стадион видя, че футболистът на Монтана при третия гол взе топката с игра, нашите затова спряха".

Ето и коментара за мача на треньора на Монтана Ангел Стойков.

"Радващото е, че взехме трите точки. Много обрати в играта. Аз много пъти съм го казвал и на футболистите, че няма резерви, понякога за пет минути можеш да дадеш повече, отколкото за 90".

В 39-та минута Борислав Дамянов получи контузия и бе сменен принудително.

"Сериозна е контузията при него. Доста му се посъбра на момчето. В много тежък момент идва тази травма".

Монтана – Струмска слава 3:2 /1:1/

1:0 Идрисс Фудил /31-дузпа/

1:1 Стивън Кирилов /39-дузпа/

2:1 Антон Тунгаров /51/

2:2 Цветомир Цанев /69/

3:2 Филип Ежике /70/

Монтана: Петър Л. Петров, Андреас Васев /46-Антон Тунгаров/, Стилиян Николов, Димитър Буров, Йордан Йорданов /к/, Стефан Каменов, Борислав Дамянов /39-Мартин Сандов/, Петър Атанасов /66-Филип Ежике/, Мехди Уамри, Идрисс Фудил, Раел Лолала

Струмска слава: Драгомир Петков, Марио Дилчовски, Мартин Костов /к/, Денислав Мицаков, Георги Янев, Кристиян Китов /56-Цветомир Цанев/, Димитър Стоянов /83-Крис Вълчинов/, Стивън Кирилов /82- Симеон Димитров/, Георги Станимиров /82-Томас Добрев/, Александър Златков.

Главен съдия: Георги Гинчев

Помощници: Мартин Мачев, Венцислав Банчев.

Жълти картони: Борислав Дамянов, Раел Лолала /Монтана/: Драгомир Петков, Денислав Мицаков, Георги Янев /Струмска слава/

Червен картон: Раел Лолала /90+2 Монтана/

Стадион „Огоста": 350 зрители




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Баскетболистката Янина Тодорова остава в Монтана

Женският баскетболен тим на Монтана направи още един страхотен трансфер. Янина Тодорова остава и този сезон. Гардът поднови договора си с монтанския отбор . През изминалата кампания Янина се превърна в любимка на публиката, като записа средно по 16 точки, 5.6 борби и 3.1 асистенции за 21 мача.

публикувано на 20.07.24 в 08:26

Видински гребци осми на Световното по кану-каяк

Силно представяне за състезателите от видинския Клуб по водни и гребни спортове "Бонония" на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Във финалната надпревара тяхната лодка завърши осма в света на четворка кану 500 м при юношите, каза треньорът Стефан Илиев: "Четворката кану, в която участват трима наши  състезатели- Виктор Тодоров, Мартин..

публикувано на 19.07.24 в 17:34

Йоана Георгиева е на полуфинал на Световното по кану-каяк

Видинчанката Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната състезателка на на "Бдин 77" завърши на второ място в серията си и така достигна до полуфиналите.  "Йоана бе заявена за участие на Световното за младежи до 23 години, юноши и девойки..

публикувано на 19.07.24 в 15:57

Врачански лекоатлет участва в европейското първенство в Словакия

Врачанинът Деян Цветанов (на снимката - първият вляво)   представя България на започващия днес европейски шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години. Възпитаникът на СКЛА „Ивайло Младенов" спечели квота и ще се състезава на 200 метра. Надпреварата е в словашкия град Банска Бистрица. Деян Цветанов е републикански първенец и..

публикувано на 19.07.24 в 10:56

"Ботев" (Враца) представи нов футболист

"Ботев" (Враца) официално привлече испанския футболист Давид Суарес , обявиха от клуба. 23-годишният футболист може да играе като халф и като централен защитник. Давид Суарес за последно бе част от отбора на "Мелия", който се състезава в четвъртото ниво на испанската футболна система. Суарес е юноша на "Жирона", "Леванте" и "Райо Махадаонда", а в..

публикувано на 19.07.24 в 07:38

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44