Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Росица Кирова: Избирам онези, които могат да върнат държавата към нормалност и стабилност

Снимка: Радио ВИДИН


Кандидатът за народен представител от коалицията ГЕРБ-СДС Росица Кирова днес гласува в родния си Видин.

"Аз гласувах, направете го и вие. Само онзи, който гласува, има правото да определя как ще се развива държавата и след това да е недоволен и да контролира управляващите. Гласувах, защото съм отговорен гражданин. Смятам, че няма нищо по-важно от това гражданите да участват активно в най-демократичния процес, а това са изборите. Гласувах за едни добри професионалисти, отговорни хора, гласувах за онези, които могат да върнат държавата към онази нормалност и стабилност, която през последните 2 години изключително много ни липсва. Гласувах, за да се върнат децата ни в България, да живеят добре тук. Гласувах, защото България има още много какво да направи. Това могат да го направят само онези, които знаят как се работи и как се носи отговорност, които милеят за собствената си родина".

Тя гласува с хартиена бюлетина.

"Искам да запазя правото на всеки гражданин да може да избира. Предпочетох хартиената бюлетина символично. Гласувала съм и на машина. Грубото, нахално и просташко повтаряне за това как нямаме нужда от хартия, а от машини, при условие че цяла Европа гласува на хартия, е патент на едни хора, които имат претенциите да управлят, а трябва да останат встрани от управлението".

Основната цел е да бъде съставено правителство, добави Кирова.

"Може би повече хора заради кризата ще бъдат убедени да гласуват за онези, които знаят как".


Вижте още

Над 200 души блокираха международния път Е-79 край врачанското село Краводер

Местни жители излезнаха на протест срещу лошото състояние на пътя. Движението беше ограничено за близо половин час по обяд. В протеста се включиха жители на селото и врачани.  "Тук е най-натовареният път от години. От Видин минават тирове и както виждате всичко се съсипва, то просто асфалта не подлежи на натиска на тировете. Батак.. От години..

публикувано на 27.05.23 в 15:10

Колоездачи от шест държави участват във Велообиколката на Северозапада

За трета поредна година Чипровци е домакин на Велообиколката на Северозапада. 350 участници от страната и чужбина се пуснаха по мартрушите от 45, 75 и 105 километра на територията на областите Монтана и Видин.  Еленко Еленков е един от организаторите на Велопохода: "Правим го за трета година. Радваме се, че сме го превърнали в традиция и ще..

публикувано на 27.05.23 в 14:09

Изпратиха походниците във Враца

На тържествена церемония от площад "Христо Ботев" бяха изпратени участниците в 75 Национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета – от Козлодуй до Околчица". Кметът на Враца Калин Каменов поздрави походниците.  "Това е преживяване, свързано с почитта към героизма на Христо Ботев и неговите четници. Именно заради тяхната саможертва, ние..

публикувано на 27.05.23 в 13:11

Близо 30 ученици от Видин тръгват по стъпките на Ботевата чета

Видин изпрати група от 27 души, които тръгват по пътя на Ботевата чета "Козлодуй - Околчица". Всеки от участниците тръгна оборудван с ръчен багаж, включващ най-необходимите неща, а една от ученичките държеше и знамето на България с внушителни размери. До колко е важно да развее българския флаг след края на похода, сподели за Радио Видин момичето:..

публикувано на 27.05.23 в 12:58

Фестивал "От раклата на баба" правят в Кутово

V-ти Фестивал на народната носия "От раклата на баба" организират във видинското село Кутово. В рамките на проявата няма изяви на сцена, защото фокусът на събитието е насочен към народната носия, обясни за Радио ВИДИН секретарят на местното читалище Татяна Любенова . "Ще обърнем внимание на красотата на народната носия, на българската шевица...

публикувано на 27.05.23 в 10:18

Ще се гласува ремонта на Средношколското общежитие във Враца

С 6 000 000 лева се предвижда се да бъде обновено Средношколското общежитие във Враца, а разрешението за стартиране на дейностите по този проект се очаква да бъде дадено от мнозинството в общинския съвет. Докладната внася кметът Калин Каменов, а темата ще бъде дискутирана по време на следващото редовно заседание на местния парламент във вторник, 30 май...

публикувано на 27.05.23 в 10:05

Откриха тържествено "Ботеви дни" във Враца

С тържествено издигане на националния флаг и запалване на вечния огън край паметника на Войводата на централния площад официално бе дадено началото на тазгодишното издание на "Ботеви дни" във Враца. Кметът Калин Каменов приветства присъстващите и ги призова да пазят паметта на Христо Ботев.  "Днес от нас не се изискват саможертви, а само да..

публикувано на 27.05.23 в 08:17