Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разменени машини спряха за час машинния вот в секция във Видин

Снимка: Радио Видин

Слаба избирателна активност отчитат членове на СИК във видинския ромски квартал "Нов път". Изборният ден във всичките 8 секции в квартала е започнал нормално. Разменени машини в две от секциите, са станали причина за спирането на машинното гласуване в тези секции за около час, обясни председателят на 80 СИК Милен Стоянов:


"Дойдоха от 73 секция, питаха кой номер ни е машината... Извадихме отчета, видяхме, че е 73 номер. Обадихме се в РИК, казаха да спрем гласуването с машина... Имахме двама гласували... След час дойдоха, направихме протокол, казаха, че няма да се разменят машините, защото е много сложно, а протоколът ще оправдае разменените машини..." 


Към 18 часа от имащите право на глас по избирателен списък в квартала 5133 души, бяха гласували 897 избиратели. Председателят на 71 секция Митко Петров допълни, че няма притеснения от видеонаблюдението в края на изборния ден:


"Ще го оправим, лесно е, ще пуснем камерата след 8, почваме едните бюлетини, хартиените, приключваме с тях, после започваме с другите от машината, те са малко. Не е проблем това, и се приключва с видеонаблюдението едва когато напишем протокола и се подпишат всички".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Традиционна българска седянка пресъздадоха в Старопатица

Традиционната българска седянка бе пресъздадена в салона на читалище "Пробуда 1925" село Старопатица. Инициативата е под мотото "Бабо, разкажи ни..." по проект PROTEUS за защита на ценностите и основните права на ЕС . Фолклонрият спектакъл откри Корнелия Велкова- секретар на читалището: „Това е един проект, които започнахме в началото на..

публикувано на 05.09.24 в 08:31

Снимката на 4 септември 2024 година

България е на второ място в Европа по брой на горските пожари , това заяви областният управител на Видин Ани Арутюнян на работна среща с цел превенция и конкретни действия в случай на възникване на горски пожари в региона. Областната администрация се включва в националната информационно-образователна кампания "Безотговорността е най-опасната искра"...

публикувано на 04.09.24 в 18:10

Над 100 души в Монтана си инсталираха приложение еЗдраве

Над 100 души в Монтана днес си инсталираха приложение еЗдраве.  Инициативата премина п ри голям интерес.  На площад „Жеравица", пред сградата на Регионалната здравна инспекция в центъра на Монтана, всеки желаещ може да го направи на телефон или таблет с мобилен интернет и валидна лична карта. Двудневната кампанията се  реализира от екип на..

публикувано на 04.09.24 в 17:45

Разследват причините за смъртта на 17-годишен младеж от Монтанско

Прокуратурата в Монтана установява обстоятелствата за евентуално извършено престъпление при смъртта на момче от село Замфирово . Според данните от полицията, в 03,30ч. през нощта на 3 септември, е получен сигнал от Спешна помощ в Монтана, че е докарано момче на 17 години, за което медиците установили, че е починало. Семеен скандал се е разиграл..

публикувано на 04.09.24 в 16:54

Богата програма за Врачанския есенен панаир

С богата културна програма Враца ще посрещне 135-ото издание на Врачанския есенен панаир, съобщиха от общинската управа, която е организатор на събитието.  Тази година първият концерт ще започне още на 13 септември (петък) с изява на сцената на местната рок група "Доктор`с Гого бенд" от 19:30 ч. Официалното откриване на панаира е на 14..

публикувано на 04.09.24 в 16:27

Областна администрация Видин се включва в кампания за превенция на горски пожари

България е на второ място в Европа по брой на горските пожари, това заяви областният управител на Видин Ани Арутюнян на работна среща с цел превенция и конкретни действия в случай на възникване на горски пожари в региона. Областната администрация се включва в националната информационно-образователна кампания „Безотговорността е най-опасната искра“:..

публикувано на 04.09.24 в 15:48

Първи фестивал на Турлашката кухня в село Салаш

За първа година в белоградчишкото село Салаш ще се проведе Фестивал "Турлашката кухня и занаяти".  Участниците ще имат възможност да опитат уникалните специалитети от турлашката кухня- бел муж, гньетени чушки с боб, косачко кисело, блага баница и много други местни храни, каза Даниела Иванова, секретар на читалище "Развитие":..

публикувано на 04.09.24 в 14:03