Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Злато и сребро за видинския клуб "Бъдин" от Държавното по джудо

4
Снимка: СК "Бъдин"

Видинският спортен клуб "Бъдин" спечели два медала от Държавния личен шампионат по джудо за момчета и момичета, който се проведе днес в Димитровград. Талантливата състезателка на клуба Никол Николова бе безапелационна в категория до 28 килограма и заслужено се окичи с поредния си златен медал. В конкуренцията на 17 състезателки от цялата страна, Никол победи последователно Магдалена Димова от СК "Хаджи Димитър", Лада Лагариева от СК "Илинден", Гергана Христова от "Чавдар" Бяла Слатина и Дария Стоянова от СК "Шампион". Сияна Кръстева се пребори за вицешампионската титла в категория +57 килограма, след като надви Мария Иванова от ЦСКА и Пелин Фикрет от "Аякс", но във финала загуби от Симона Черуло от "Слава" Монтана.

Утре в зала "Младост" продължават схватките от Държавния личен шампионат за юноши и девойки младша възраст.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Започва "Кариана къп 2024"

Турнир по футбол "Кариана къп 2024" стартира през почивните дни в Ерден. Надпреварата се провежда в памет на собственика на "Кариана" – Милан Йосифов. "Бойчиновци", "Балкан" (Белоградчик), "Ружинци", "Шурданица" (Георги Дамяново) и домакините от "Кариана" ще спорят за купата. Турнирът започва утре, 10 август. От 18:00 часа е срещата "Балкан" –..

публикувано на 09.08.24 в 14:00

Ясна е програмата на "Ботев" (Враца) за два кръга

От Българския футболен съюз определиха графика с мачове в елитната футболна дивизия за още два кръга. Заради телевизионните права у нас програмата се прави на по-къси периоди, което е в тежест на треньорите на отборите от Първа лига при планиране на бъдещите си ангажименти с футболистите. Според утвърдената програма "Ботев" (Враца)..

публикувано на 09.08.24 в 13:00

Кимиа Ализаде зарадва Враца с бронзов медал от Олимпиадата

Кимиа Ализаде спечели исторически първи медал за България в таекуондото. Иранката, която има български паспорт, благодарение на адресната си регистрация във Враца, спечели бронза в категория до 57 кг, след като се наложи над №1 Луо Дзонгши от Китай. Ализаде се наложи с 2:1 рунда в битката срещу една от най-титулуваните състезателки в света. В първия..

публикувано на 09.08.24 в 12:45

Публиката се връща на стадион „Огоста“

Близо 1000 души изгледаха победата на "Монтана" над дубъла на "ЦСКА 1948" с 2:0. Добрите игри на момчетата на треньора Танчо Калпаков върнаха феновете по трибуните . От началото на кампанията от три мача "Монтана" у дома има равен 0:0 с "Марек" (Дупница) и победа с 2:0 над дубъла на "ЦСКА 1948", и категоричен успех с 3:0 при гостуването на..

публикувано на 08.08.24 в 12:30

Димитър Димитров свири на "Ботев" във Варна

Димитър Димитров получи наряд да ръководи следващия мач на врачанския "Ботев" . В понеделник, на 12 август, възпитаниците на Тодор Янчев гостуват на вицешампиона "Черно море". Мачът във Варна е от 21:15 часа на стадион „Тича“. На главния съдия Димитров ще му помагат Георги Минев и Тодор Вуков. Наряд за четвърти съдия получи Геро Писков, за ВАР..

публикувано на 08.08.24 в 12:00

"Монтана" победи дубъла на "ЦСКА 1948"

"Монтана" победи с 2:0 у дома дубъла на "ЦСКА 1948" в среща от 3-ия кръг на Втора лига. И двата гола вкара Филип Ежике. В 4-та минута нигерийският нападател на монтанци блокира опита на вратаря на гостите Нтумба да центрира и прати топката в мрежата му за 1:0. Стивън Кирилов получи травма в коляното и в 25-та минута домакините направиха..

публикувано на 07.08.24 в 15:45

Йоана Георгиева е на полуфинал в Париж!

Йоана Георгиева заслужи място на полуфиналите на 500 метра едноместен каяк на при дебюта си на Олимпийски игри. В първата четвъртфинална серия видинчанката завърши на трето място с време 1:51.74 м. До средата на дистанцията Йоана се движеше пета, но след това увеличи скоростта и се пребори за третата позиция в гонката. Това бе напълно достатъчно за..

публикувано на 07.08.24 в 14:54