Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 8000 лева събра кампания за абитуриенти в нужда от Врачанско

3
Снимка: Петко Котларски

Над 8000 лева са събрани по време на благотворителната кампания на младежите от Българския Червен кръст във Враца, Мездра и Зверино в помощ на сираците и полусираците, завършващи 12 клас в двете населени места. Акцията се проведе на Цветница пред местни храмове. Събраните средства са в размер на 8010 лева, съобщи за БТА директорът на БЧК-Враца Гергана Михалчева.
Двойно по-голяма е събраната сума през тази година в Мездра, в сравнение с миналата, каза Наталия Христова, директор на Общинския център за социални услуги и дейности в града:
"С радост мога да споделя, че тази година фондонабирането за децата сираци и полусираци на територията на община Мездра е уникално и ще ви каза защо. Ние успяхме да съберем за единайсетте деца на територията на общината, които завършват, по 310 лева. Това са 3410 лева, дарени от сърце от хората от община Мездра, за което страшно много се радвам и благодаря на всички хора, които са дарили и страшно съм благодарна на доброволците, младите ни деца, на децата, включили се в инициативата."
Събраните средства ще бъдат разпределени между абитуриенти по списък, предоставен от училищата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Изтича срок за кандидатстване за помощни средства

17 юли е крайният срок, в който хора с увреждания могат да кандидатстват за осигуряването на високотехнологични помощни средства . 23 са подадените заявления до сега в област Видин , съобщи директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Венцислав Боянов : "Тези средства се осигуряват по проект "Предоставяне на помощни средства за хора с..

публикувано на 16.07.24 в 17:13

платена публикация
Как да преборим умората и да повишим енергията си с витамин В-комплекс, витамин В 12 и желязо

Умората може да бъде сериозен проблем, който засяга качеството на живота ни и нашата продуктивност. Независимо дали умората е резултат от натоварен график, стрес или недостатъчно хранене, тя може да бъде преодоляна чрез правилния прием на хранителни добавки. Витамините B-комплекс, витамин B12 и желязото са ключови за повишаване на енергията и борба с..

публикувано на 16.07.24 в 16:47
Кметът на община Монтана Златко Живков (вляво) и Емил Иванов, управител на Общинско предприятие „Градска мобилност“

Зелена зона за паркиране действа в Монтана

С 338 места разполага новата зелена зона за паркиране в центъра на Монтана , която вече действа, съобщават от Общината. По 1 лев на час е таксата за паркиране на пет паркинга и осем участъци от улици в обхвата на зелената зона. Това са паркингите на ЖП гара Монтана, на Битов комбинат, на гимназията (ул. „Иван Аврамов“), пред ДЗИ на..

публикувано на 16.07.24 в 16:20

Скъсан далекопровод спря тока на половин Монтана

Скъсан далекопровод, над 20 киловолта, остави част от Монтана без ток. Близо 2 часа нямаше захранване.  Към 13:00 часа токът в централната градска част на Монтана изгасна. Почти половината от жителите на областния център останаха без електричество. Към 15:00 часа захранването бе възстановено, каза областният управител Калин Хайтов :..

публикувано на 16.07.24 в 16:18

Инспекцията по труда във Видин: Няма сигнали за работа при високи температури

Контролните органи на Инспекцията по труда продължават да следят за спазване на разпоредбите за осигуряване на необходимите изисквания за работа през лятото . Към момента няма постъпили сигнали за работодатели от Видинско, които не са осигурили минималните изисквания за микроклимата, каза директорът на Инспекцията по труда във Видин Надежда..

публикувано на 16.07.24 в 15:55

Организации дариха тон и половина картофи за жители на община Мездра

Тон и половина картофи получи като дарение социалната дирекция в Община Мездра.  Фондация Адра България, с подкрепата на Гората.Бг и производствената база на известна българска верига за бързо хранене в село Цалапица доставиха 1500 кг картофи на социална дирекция в Община Мездра. Десетки хора от уязвими групи ще бъдат подкрепени, коментира Мариан..

публикувано на 16.07.24 в 15:30

Представиха проект за видеонаблюдение в община Видин

На работна среща бе представен идеен проект за изграждане на видеонаблюдение в цялата община , съобщават от местната управа във Видин . Присъстваха кметът д-р Цветан Ценков, представители на фирма „Контракс“ - автор на проекта, на Областна дирекция на МВР-Видин, експерти в общинската администрация.  Намеренията са да бъдат изградени два центъра за..

публикувано на 16.07.24 в 15:19