Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заседание на Общинския съвет ще се проведе в Белоградчик

| обновено на 28.04.23 в 09:34
Заседанието на Общинския съвет в Белоградчик ще се проведе в Младежкия дом в града.
Снимка: Иванка Петрова

Общинският съвет в Белоградчик ще проведе редовно заседание днес, 28 април. В проекта за дневен ред са залегнали 12 предложения за решения. Заседанието ще започне с одобрение на прогноза за постъпления от местни приходи и разходите за местни дейности. Общинският съвет ще гласува решение относно коригиране на начислени такси битови отпадъци за текущата година на местното поделение на гранична полиция. На обсъждане и гласуване ще бъде поставен и въпросът за предоставяне на временен безлихвен заем на Местната инициативна група Белоградчик – Димово – Макреш. Във връзка с реализирането на проекти за енергийна ефективност също ще се гласува поемане на дълг по реда на Закона за общинския дълг с цел тяхната реализация. На това заседание читалищата на територията на общината ще направят отчет за дейността си и за изразходваните средства през 2022 година. Ще се гласуват и маршрутните разписания на общинската транспортна схема. В края на заседанието съветниците ще вземат едно решение, свързано с разпореждане с общинска собственост, касаещо отдаване под наем на преместваемо съоръжение и три предложения за решения, свързани с възстановяване на общинска собственост в селата Чифлик, Ошане и Пролазница. Както винаги в края на заседанието ще бъде дадена думата на гражданите за питания, изказвания, становища и предложения. Вчера се проведоха заседанията на трите комисии към Общинския съвет. Сесията ще започне в 10:00 часа в залата на Младежкия дом.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Екоминистърът отново на проверка за незаконни сметища в Монтана

Глобиха трима нарушители за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в Монтана.  Министърът на околната среда и водите Петър Димитров днес извърши проверка на места за незаконно депониране на отпадъци. След сигнал на народен представител за нерегламентирани сметища на 30 април служебният екоминистър Петър Димитров направи проверка в землищата на..

публикувано на 17.05.24 в 18:38

Снимката на 17 май 2024 година

Днес и утре замъкът "Баба Вида" е домакин на второто издание на фестивала  "Видин - градът на трите крепости".  Събитието съвпада с Международния ден на музеите. Общият доход средно на лице от домакинство през първото тримесечие на тази година нараства с близо 19% и достига 2840 лв. , съобщиха от Националния статистически институт...

публикувано на 17.05.24 в 18:10

Врачанка е библиотекар на годината

Врачанката Владислава Иванчева беше удостоена с наградата „Библиотекар на годината" за 2023 година.  Главният библиотекар на библиотеката при НЧ „Развитие -1869" – Враца получи престижното отличие по време годишни награди на Българска библиотечно-информационна асоциация.  Призът се връчва за високи постижения в реализацията на мисията на библиотеките...

публикувано на 17.05.24 в 16:25

Спокойно премина матурата във Видинско

Без проблеми премина днешната матура по български език и литература във Видинско, която се проведе в седем училища на територията на крайдунавския град, Белоградчик и село Ружинци.  450 от допуснатите 501 зрелостници са се явили, каза Веселка Асенова, началник на Регионалното управление на образованието във Видин. "Матурите преминаха спокойно и..

публикувано на 17.05.24 в 16:22

Нов читателски клуб за хора в зряла възраст в библиотеката в Монтана

"Читателски Клуб 55 +" учредиха в Регионална библиотека "Гео Милев" Монтана.  В него могат да членуват всички читатели на Регионалната библиотека в тази възраст. Всеки желаещ може да се запише и сподели любимите си книги и автори. В него ще се говори открито за книгата.  Откриването на клуба по четене е част от инициативите посветени на..

публикувано на 17.05.24 в 15:09

Почетния гражданин на Видин Богомил Петров отбеляза годишнина от свой рекорд

Във Видин отбелязаха 60 години от първия световен рекорд по вдигане на тежести направен от Богомил Петров. Рекордът е поставен на 17 май 1964 г., когато той успява да повдигне 140 кг., които освен рекорд го пращат и на олимпиадата в Токио. Рекордьорът получи приветствия от институции и почетен плакет от Българската федерация по вдигане на тежести. Плакета..

публикувано на 17.05.24 в 14:15

Община Монтана и турския град с общи мерки срещу климатичните промени

Община Монтана и турския град Адъяман обединяват усилия срещу климатичните промени.  Кметът на турския град Абдуррахман Тутдере е на посещение в Монтана по повод общ европейски проект, свързан с изменението на климата. Визитата е част от програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция. Партньори на проекта са и две неправителствени..

публикувано на 17.05.24 в 14:13