Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почистиха чешмата пред плажа във Видин след сигнал на граждани

Снимка: Колаж: Радио Видин



Непочистена и в лош вид бе доскоро чешмата на входа на плажа при крепостта "Баба Вида". За занемарената чешмичка сигнализираха видинчани. Някои от тях предпочитаха да си купят минерална вода, други нямаха притеснения да я ползват. 
"Да, бих пила, не се притеснявам от вида на чешмата... Има какво да се направи, да се обезопаси, да има рампи например... Защо да не пият децата? Не е много привлекателно, но като няма друга чешма наблизо ... Имаше друга чешмичка, след това беше махната... по-късно я възстановиха чешмата, тя беше много привлекателна, и никой не посегна да я счупи ... Но след зимата има мухъл, важното е, че я има... "

Хората искаха и плажът да бъде почистен, а всички запитани бяха единодушни, че трябва да има къде лятото да утоляват жаждата си жителите и гости на града. 

Чешмата се стопанисва от Областна администрация - Видин. Затова и отправихме въпроси към тях дали ще бъдат почистени чешмата и плажа. От областната управа отговориха: "Чешмата, намираща се на входа на видински плаж Баба Вида, между двете капии при крепостта Баба Вида е възстановена от Областна администрация - Видин и монтирана през месец юни по повод Международния ден на река Дунав през 2018г. със съдействието на Община Видин. Областна администрация - Видин е предприела действия по почистването на чешмичката. Към настоящият момент плажната ивица се намира под вода, предвид високите води на река Дунав. След оттеглянето им ще бъдат предприети действия по почистването от самонастанила се растителност, като ще се търси съдействие от Община Видин за поставяне на чадърите." 

Чешмата вече е почистена и е в добър вид за ползване. Остава да я пазим. 

Повече може да чуете в прикачения звуков файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Йогалатес - тренировка за тялото и духа

Йогалатес е тренировка, подходяща във всеки момент и за всяка възраст, а ползите са от физически, през емоционални до духовни. Това каза инструкторът Катя Кирчева и обясни, че йогалатес е синтез между йога и пилатес. "Това е обединение на Изтока и Запада от гледна точка на това, че всички знаем, че йога е творение от древността, физическа..

публикувано на 15.04.24 в 17:04

Актрисата Теа Абрашева: Добрият театър е симбиоза от всички жанрове

Актрисата Теа Абрашева е едно от най-новите попълнения в състава на Държавен куклен театър - Видин . Тя е родена в Плевен, след дипломирането си в НАТФИЗ играе в театрите в Кърджали, Пловдив и Плевен. Междувременно завършва магистратура по „Журналистика“ и е докторант по „Реторика в публичната комуникация“ в Софийския университет. Пише поезия, а..

публикувано на 15.04.24 в 15:49

Танцовата магия на "Суинг"- Видин: Отличия и вълнения от националното в Сандански

Един бронзов, осем сребърни и четири златни медала завоюваха децата от танцова школа "Swing" - Видин в третото издание на Националното състезание "Sundance Festival-Sandanski 2024". Освен купите и медалите, малките грации спечелиха и Гран При с парична награда .  Момичетата и единственият малък кавалер се включиха в състезанието..

публикувано на 15.04.24 в 15:35

Защо образованието е приоритет, но само на думи

Фразата "Образованието е приоритет" често се използва като предизборно клише . Нищо чудно и в следващите седмици до изборите 2 в 1 на 9 юни неведнъж да я чуваме от устата на политиците. Проблемът обаче е, че тези думи така и не се изпълват със съдържание . Според Лора Йорданова , експерт във Фондация "Заедно в час", едно от обяснението за..

публикувано на 15.04.24 в 14:50

Община Видин става част от Националната камара на минералните води в Република България

Членството на община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно 28 общински съветници на редовна сесия на местния парламент днес. Кметът Цветан Ценков обясни, че това е възможност за кандидатстване за финансиране пред националните институции . Той напомни, че през 2023 г. са издадени..

публикувано на 15.04.24 в 14:31

В „Музикална зона“ слушаме магнетичната Caro Emerald

 Днес ще насочим вниманието си към едно холандско бижу, познато със сценичното си име  Каро Емералд.  Не ни трябват много причини, за да я харесаме. Музиката стига. Със сигурност сте слушали супер приятното парче Back it up, което стана нейна запазена марка и трамплин към голяма сцена. От вокален педагог и певица, по-скоро запалена по..

публикувано на 15.04.24 в 09:00

"Неделник" от 14 април 2024 година

Една пролет преди десет години от ефира на Радио ВИДИН прозвуча сигнала на предаването „Неделник“. И така вече 10 години вървя ръка за ръка с вас, уважаеми слушател и приятели. Честит 10-ти рожден ден на предавенето "Неделник" и честит брой 500. Благодаря от сърце на всички мои гости /всички са ми скъпи/ в предането...

публикувано на 14.04.24 в 14:37