Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С концерт отбелязват Европейската нощ на музеите в Монтана

Снимка: РИМ- Монтана

С концерт и безплатни посещения на експозициите Регионален исторически музей- Монтана отбелязва Европейската нощ на музеите. 

"Имаме едно събитие, с което се надяваме да привлечем повече публика. Става въпрос за концерт, ще се свири на пиано и на китара, като възпитаниците на обединената школа по изкуствата ще представят репертоар, който ще бъде изненада и за публиката, т.е. предпочитат да го запазят в тайна. Ние се надяваме с това също да провокираме допълнителен посетителски интерес и повече посетители в нощта на музея. Концертът сме го озаглавили "Универсалният език на музиката сред уникални артефакти", тъй като, знаете че езикът на музиката се разбира от всички. Иначе експозициите на музея, художествената галерия и експозиционната зала на ул. "Граф Игнатиев" 3 в събота ще работят с традиционното си работно време от 08.30 - 17.00 часа и след това работата им ще продължи до полунощ", каза директорът РИМ- Монтана Ваня Иванова.

Входът през целия ден е безплатен, допълни Ваня Иванова. Едночасовият концертът на Обединената школа по изкуствата "Добри Христов" започва в 19 часа в Художествена галерия "Кирил Петров"- Монтана.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Седми случай на коклюш в Монтана

Двегодишно момиченце от Монтана е с коклюш. Това е седмият случай в региона за тази година. Случаят е регистриран през миналата седмица, уточняват от Регионалната здравна инспекция. Двегодишното момиченце не е ходило на детска градина и по този начин контактните лица са ограничени, допълниха от хигиенната инспекция.   Заболяването е протекло..

публикувано на 22.05.24 в 13:37

Превозвачи на спешна среща в МВР заради трафика през Дунав мост 2

В МВР се провежда среща между заместник-министър Стоян Темелакиев и представители на транспортния бранш във връзка с трафика през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин". С откриването на частния буферен паркинг във Видин се наблюдава увеличаване на времето за изчакване на товарните автомобили за преминаване през граничния..

публикувано на 22.05.24 в 13:25

До 25 май се подава заявление за гласуване по настоящ адрес

До 25 май 2024 година изтича срокът, в който к андидатите за членове на Европейски парламент, членове на Централна избирателна комисия, членовете на Регионална избирателна комисия и наблюдателите могат да подадат заявление за гласуване на друго място до общинската администрация по постоянния им адрес , посочват от пресслужбата на Община Видин...

обновено на 22.05.24 в 11:26

В Лом започват абитуриентските балове

Изпращането на абитуриентите в община Лом започва от днес- 22 май . Зрелостниците от Професионалната гимназия по селско стопанство "Дунавска земя" - село Ковачица, първи ще преминат по централните улици на града. Началото на тържествената церемония е от 19:00 на площад "Свобода" .  На следващия ден, 23 май, е тържеството на..

публикувано на 22.05.24 в 11:15

Съдят трафикант на мигранти, катастрофирал в Монтанско

Районна прокуратура Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по дело за незаконно транспортиране на мигранти . В качеството на обвиняем е привлечен 24-годишният Г.Г. от град Перник. В началото на годината обвиняемият Г.Г. се запознал с лице от арабски произход, който му предложил да транспортира чуждестранни граждани срещу заплащане..

публикувано на 22.05.24 в 10:10

Двама задържани за шофиране след употреба на наркотици във Видин

Двама водачи, шофирали леки автомобили под въздействието на наркотични вещества, са били задържани в полицейския арест във Видин за срок до 24 часа, съобщават от ОД на МВР-Видин.  Към 16:20 часа вчера на улица "Цар Симеон Велики" в областния град, униформени спрели за проверка автомобил с видинска регистрация, управлявана от 41-годишна жена от..

публикувано на 22.05.24 в 09:40

В Дунавци организират тържество по повод 24 май

Народно читалище "Светлина 1922" в Дунавци организира днес тържество, по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. Това съобщи за радио Видин секретарят на читалището Роми Гергова : "Идеята е да се поканят всички бивши и настоящи учители, които са от Дунавци или са..

публикувано на 22.05.24 в 08:30