Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районен съд-Видин организира "Ден на отворените врати"

Снимка: Радио ВИДИН

"Ден на отворените врати" ще се проведе в Районен съд-Видин днес, 26 май. Инициативата е под надслов "Трафик на хора" и "Шофиране в нетрезво състояние. Какви са последиците?". Проявата е част от кампанията на Висшия съдебен съвет  – "Дни на отворените врати в органите на съдебната власт", съобщават от съдебната институция във Видин. Инициативата цели да спомогне за повишаване на правната култура на гражданите, за постигане на по-добра информираност и за изграждане на доверие в работата на съдебната система.


Посетителите в Съдебната палата, подали предварително заявка за посещение, ще могат да се запознаят отблизо с организацията и работата на съдиите и съдебните служители, касаеща съдебните процедури, работата и функциите на отделните служби.


Началото на проявата е от 11 часа в Районен съд-Видин. По публикацията работи: Полина Тодорова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Раковишкият манастир отбеляза своя храмов празник

На 23 юни, когато православната църква чества Педесетница, Раковишката света обител "Св. Троица" отбеляза своя храмов празник. Днес, в 7:30 часа, в храма на манастира, Негово високопреосвещенство видинският митрополит Даниил, съвместно с монахините и архиерейският наместник на кулска духовна околия отец Илия, беше отслужено Утринно Богослужение, а..

публикувано на 23.06.24 в 15:51

Жители на Громшин: Искаме кмет, който да се грижи за хората

Спокойно, без напрежение, преминават частичните избори за кмет в Громшин . До тях се стигна, след като общинската избирателна комисия прекрати правомощията на избрания през есента на миналата година кмет, тъй като не е излязъл от своя фирма. Въпреки, че е представил документ от НАП, че тя не е действаща, е нарушил разпоредбите. За това днес жителите на..

публикувано на 23.06.24 в 15:43

Литературният клуб в Мездра закрива творческия сезон на Еньовден

Закриването на творческия сезон на Литературен клуб "Христо Ботев" при Народно читалище ”Просвета 1925” в Мездра ще се състои на 24 юни, понеделник. Инициативата е под мотото „Магическият Еньовден” и ще се състои от 17:30 часа в библиотеката с традиционното за творците четене, посветено на хубавата народна традиция.  Входът е свободен. 

публикувано на 23.06.24 в 15:00

Летни занимания за деца провежда читалището в Горни Вадин

Летни занимания за деца предлага читалището в село Горни Вадин. То си партнира с пенсионерския клуб и кметството в селото, а мероприятия се провеждат всеки ден, обясни за Радио ВИДИН секретар-библиотекарят към културната институция Мая Димитрова: "Това лято имаме доста дечица - едни тръгват, други идват, но колкото и да са, се стараем да ги обхванем..

публикувано на 23.06.24 в 14:30

Без нарушения протичат частичните местни избори във Видинско

Във видинското село Слана бара днес гласуват отново за кмет, след като Административен съд - Видин обяви за недействителен проведения там избор. Денят протича спокойно, информират от Областната избирателна комисия. Към 11:00 часа гласувалите са 162-ма от общо 345. Нормално протичат и частичните избори за кмет на кметство Подгоре , каза за..

публикувано на 23.06.24 в 12:38

Спокойно протичат изборите в Борован

33 на сто е избирателната активност в община Борован, където се провеждат частични местни избори за общински съветници. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия и уточниха, че изборният ден протича спокойно. В Борован хората определят новия общински съвет, след като Върховният административен съд отмени резултатите от вота за местен парламент..

публикувано на 23.06.24 в 11:53

Част от Враца е без ток

Авария в електропреносната мрежа остави центъра на Враца без ток рано тази сутрин. От електроразпределителното дружество очакват захранването да бъде възстановено по обед. Най-вероятно причина за аварията е натоварването на мрежата в горещините.

публикувано на 23.06.24 в 11:26