Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана посреща Национален мотосъбор 2023

Снимка: Личен архив

Мотоклуб "Монтана МС" отбелязва 25 години от своето създаване с юбилеен Национален мотосъбор. Той ще започне от днес, 26 май и ще продължи до 28 май, неделя, в комплекс "Пъстрина" край Монтана. Откриването днес е в 18.00 часа, каза Светослав Струнджев, президент на мотоклуба.

"Предвидени са доста игри с много награди, за томболата голямата награда ще бъде мотоциклет 600 кубика, който е закупен от нас. Ще има рок концерти, като в петък ще бъдат групите SWEET POISON и FOUR PLAY GANG. В събота програмата ще продължи с почетна обиколка на града, като поздрав към жителите на община Монтана. Вечерта ще има доста игри и награди, подсигурени от нашите спонсори и ще завършим с концерт на групите CIROZA, TZUNAMI ROCK BAND и ЕР ГОЛЯМ. Голямата награда от томболата ще бъде изтеглена лично от кмета на община Монтана Златко Живков"- каза Светослав Струнджев.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 22 април 2024 година

1454 лева на месец са необходими за издръжката на живота на един работещ, който живее сам, а сумата за тричленно семейство с едно дете е 2616 лева - това сочат най-новите данни на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ за първото тримесечие на настоящата година. Според видинчани месечните доходи към момента не са достатъчни, за да..

публикувано на 22.04.24 в 18:00

Започва ваксинация на лисиците срещу бяс

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира извършване на пролетна орална ваксинация на лисиците срещу бяс. Тя е част от Програмата за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на заболяването бяс, която е разработена и се изпълнява от 2009 година, съобщиха от агенцията.  Процесът се провежда в 50-километровата ваксинална зона по..

публикувано на 22.04.24 в 17:55

Първи случай на коклюш в област Враца

В област Враца е регистриран първият случай на коклюш. Той е на дете на 6 години, което живее в Англия и е с непълен имунен статус.  От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че през миналата година с ваксина срещу инфекциозното заболяване са имунизирани 98 на сто от бебетата до 4 месеца, 95 на сто  - на година и половина, 94 на сто от..

публикувано на 22.04.24 в 16:56

Подменят уличното осветление във Видин

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и модернизация на системи за външно изкуствено осветление на обособена част от град Видин“, съобщиха от Общината.  На територията на град Видин ще бъдат подменени 928..

публикувано на 22.04.24 в 16:17

Серията от почивни дни за Великден приключва на 6 май

Въпреки че през тази година официалният празник 6-и май - Гергьовден, съвпада с четвъртия почивен ден от великденските празници, понеделник, той не се компенсира с неприсъствен ден, така първият работен ден е 7-и май. Това уточняват от Главната инспекция по труда (ГИТ). Според Кодекса на труда само при официалните празници, които съвпадат със събота..

публикувано на 22.04.24 в 15:48

В мездренското село Царевец се стягат за „Фестивал на сапуна“

Готова е програмата за  III-то издание на „Фестивал на сапуна“ в мездренското село Царевец. Традиционното за селото варене на домашен сапун е вписано в Националната листа „Живи човешки съкровища - България“ 2021 г.“. Занаятът е един от одобрените от Националният съвет за нематериално културно наследство към Министерството на културата и е вписан в..

публикувано на 22.04.24 в 15:25

Нидал Алгафари ще посети Долни Вадин

В Деня на книгата и авторското право- 23 април, Нидал Алгафари ще гостува в читалището в село Долни Вадин. Срещата с автора ще постави край на "Маратон на четенето ". Инициативата се провежда повече от 15 години,  каза Нина Борисова от читалището:  "Във вторник пристига Нидал Алгафари, който ще представи книгите си...  Това е краят на..

публикувано на 22.04.24 в 12:43