Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две жертви взе катастрофа край Враца

| обновено на 24.05.23 в 10:43

Млад мъж и тийнейджър загинаха на място при зловеща катастрофа, станала снощи на пътя между Враца и Криводол, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал минути преди 22 часа във вторник на шосе I-101. Пътувайки от Враца към Криводол е самокатастрофирал лек автомобил, който се е забил в крайпътно дърво вдясно по посока на движението. Колата - "Ауди А3", е била управлявана от собственика си - 24-годишен мъж от Враца. Той и спътникът му, 17-годишен младеж, са загинали на място.

Причините за тежката катастрофа се изясняват.

По случая е образувано досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 8 май 2024 година

Традиционно през месец май Регионалното управление на образованието във Видин и Видинска света митрополия връчват наградите на класираните от първо до трето място в областния кръг на Националния конкурса "Бог е любов" . И тази година училищата от областта се включиха активно в него, спазена беше и традицията да бъдат представени творби в различни..

публикувано на 08.05.24 в 18:00

Ани Арутюнян е новият областен управител на Видин

Правителството прие решение, с което назначава четирима нови областни управители на четири области, сред които и Видин.  Ани Арутюнян, която с решение на Министерски съвет от днес е назначена за областен управител на Видин до този момент беше заместник-областен управител. Тя замени на поста досегашния областен управител Иво Атанасов.  Новият..

публикувано на 08.05.24 в 17:57

Предстои 15-ият преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави във Вършец

На 11-и и 12-и май Вършец ще бъде домакин на традиционния преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави, като участниците ще бъдат от цялата страна – съобщи кметът на общината Иван Лазаров.  "Готови сме, празнично ни е. Да не забравяме, че духовата музика е част от традициите и фолклора на Северозапада. Надяваме се и времето да е..

публикувано на 08.05.24 в 16:46

Съдът наказа мъж, превозвал мигранти в Монтанско

Наложено е наказание на обвиняем по дело на Районна прокуратура - Монтана за незаконно подпомагане на мигранти , съобщиха от Апелативната прокуратура в София. През октомври миналата година в района на прохода "Петрохан" той е превозвал с лек автомобил 7 граждани на Сирия. Мигрантите не притежавали документи за самоличност, като сред тях имало и..

публикувано на 08.05.24 в 16:39

Възстановка на римски празник ще се състои в Дреновец

На 12 май в ружинското село Дреновец ще се проведе възстановка на римския пролетен празник, посветен на богинята Флора, наречен от домакините фестивал "Флоралия" . Повече за инициативата разказа кметът на община Ружинци Александър Александров : "За втора година провеждаме римския фестивал "Флоралия", който е посветен на богинята Флора. С него..

публикувано на 08.05.24 в 15:57

Национална библиотечна седмица и „Зелено четене“ започват във Враца през май

В периода от 13-и до 18 май 2024 г., Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца организира Дни на отворените врати, които ще се проведат в рамките на осемнадесетата Национална библиотечна седмица , инициирана от Българската библиотечно-информационна асоциация, в партньорство с Фондация „Глобални библиотеки – България“. Темата тази..

публикувано на 08.05.24 в 15:20

Дискусия за развитието на читалищата се проведе във Видин

Дискусия за новите идеи и възможности за развитие на читалищата организира във Видин Съюзът на народните читалища съвместно с Министерството на културата и Областната администрация. Според председателя на Съюза на народните читалища професор Николай Дойнов , дискусията е наложена от предизвикателствата на времето: "Пак ние трябва да потърсим..

публикувано на 08.05.24 в 15:13