Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици посетиха Районен съд - Видин

2
Снимка: Радио ВИДИН


Ученици от девети и десети клас на Професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев" във Видин се запознаха с организацията и работата на Районния съд в града. Съдебната институция провежда днес "Ден на отворените врати". Председателят на Районен съд-Видин, съдия Даниел Цветков проведе дискусия с младежите:


"Като за начало мога да кажа, че нашият съд е най-големият от Видински съдебен район. Образувани са над 4000 дела, разгледани са приблизително толкова за предходната 2022 година... Дейността на съда се подпомага от различни видове служби и бюра. Извършваме различни видове справки в помощ на гражданите, различни видове услуги..."

Стела Стоянова от девети клас посочи, че дискусията е била полезна, а професията на магистратите е много отговорна:

"Питах дали присъдата за емигрантите не е много, за хората, които вкарват емигранти без паспорти, защото мисля, че е много. Съдийската професия мисля, че е много отговорна, трябва да имаме респект към тези хора."

Заместник-председателят на Районен съд-Видин, съдия Даниел Димитров и административният секретар на институцията Елена Якимова също участваха в дискусията. Инициативата на видинския съд е част от кампанията на Висшия съдебен съвет "Дни на отворените врати в органите на съдебната власт".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

И във Видин не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на Районна избирателна комисия – Видин за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. На проведените днес консултации о бластният управител Ани Арутюнян представи квотното разпределение в съставите на районните избирателни комисии. РИК 05 в област Видин ще се състои от 13..

публикувано на 01.09.24 в 17:35

Видинският драматичен театър откри новия творчески сезон

Общинският драматичен театър "Владимир Трандафилов" откри днес новия творчески сезон с първа репетиция "на маса". Заглавието, което видинският театър ще подготви за публиката е "Бог високо" - пиеса на проф. Кирил Топалов. Режисьор на постановката ще е Минчо Събев, а сценографията ще бъде дело на Богдан Гешев. Пиесата е свързана с историята на Видин и..

публикувано на 01.09.24 в 15:00

Назначават служебно РИК - Монтана

Централната избирателна комисия ще трябва да определи състава на Районната избирателна комисия в Монтана. Това стана ясно след като к онсултациите за избор на Районна избирателна комисия в Монтана, при областния управител инж. Калин Хайтов, се провалиха. 13 са членовете на РИК Монтана. За председател ГЕРБ – СДС предложи Габриела Николова, която бе..

публикувано на 01.09.24 в 13:44
Община Враца

Избраха директор на общинско предприятие във Враца

Сашко Вълков остава директор на общинското предприятие "Спорт и туризъм" във Враца. Той ще бъде начело на дружеството през следващите 3 години, след като спечели конкурс за поста. Възложител на състезанието беше Община Враца. Вълков спечели овакантената позиция от предишния началник Кирил Кирков с оценка от Много добър 4.50. На този етап не е ясно..

публикувано на 01.09.24 в 13:00

Кметът на Враца инспектира строителството на Е-79

Кметът на Враца Калин Каменов инспектира строителството на международния път Е-79 в отсечката между Мездра и Ботевград. Градоначалникът опроверга медийните спекулации, че по трасето не се работи. По думите на Каменов най-голяма активност има на подлеза при Мездра. Изцяло е премахната старата железопътна линия и контактната мрежа, което позволява..

публикувано на 01.09.24 в 11:00

Бойница отбеляза празника си

С празнична програма Бойница отбеляза традиционния събор на селото. Откриването на празничните дни бе вчера на площада от кмета Анета Генчева, която пожела на жителите и гостите: "По стара традиция в Бойница отбелязваме Богородица. Закрил ница на семейството, на майките и  на децата. Пожелавам ви от все сърце да посрещате много, много такива..

публикувано на 01.09.24 в 08:30

Свикват консултации за РИК Враца

Областният управител на Враца Николай Николов ще проведе консултации с парламентарно представените партии и коалиции за състав на РИК – Враца. Консултациите за избор на членове на Районна избирателна комисия ще се проведат днес, 1 септември от 11.00 часа в Заседателната зала на областната администрация. Съгласно Изборния кодекс, консултациите при..

публикувано на 01.09.24 в 07:42