Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Училищен базар събира средства за педиатрията във Видин (снимки)

21
Снимка: Радио Видин

Учители и ученици от ОУ "Любен Каравелов" във Видин организираха благотворителен базар "Заедно творим, заедно помагаме". Събраните средства ще бъдат дарени на Отделението по педиатрия в Многопрофилната болница за активно лечение "Света Петка" в града. Проявата е част от заключителната програма за края на учебната година, обясни Мария Митева, педагогически съветник в училището и организатор на събитието:

"Това заключително мероприятие, този благотворителен базар, който ние решихме да бъдат работилнички, отделни работилнички, в които децата да изработват различни изделия - картички се изработват, рисуват се балони, камъчета се оцветяват, магнити се правят, имаме томбола, щанд с лакомства. И в крайна сметка идеята е тези пари да ги дадем за педиатричното отделение в многопрофилната болница "Света Петка", защото смятаме, че нашите деца, макар и болнички и, за съжаление, стигнали до болничното отделение, трябва да се чувстват добре."

Родители също взеха участие в различните дейности. Събитието е част от Националната програма "Заедно за всяко дете", модул "Участвай и променяй- родителят, активен партньор в училищния живот".

Вижте още

Грейнаха светлините на коледната елха в Лом

Кметът Цветан Петров и изявени ученици от Лом запалиха светлините на коледната елха в крайдунавския град. Градоначалникът пожела в навечерието на Рождество Христово и Новата година здраве, доброта и топлина във всеки дом. „Да бъдем смирени и сплотени във всяко едно начинание, за да има благополучие за всички нас – жителите на община..

публикувано на 06.12.23 в 10:01

Благотворителна кампания „Коледни сърца“ започна в Кула

Под мотото „Коледни сърца“ доброволците от сдружение „Северозапазване“  отбелязаха  тази година  Международния ден на доброволеца .  Организацията започна благотворителната кампания „ Коледни сърца“ съвместно с Община Кула в подкрепа на децата в приемни семейства.  Инициативата е част от второто издание на „Бъди човек“ за..

публикувано на 06.12.23 в 09:58

Никулден е!

Православната църква почита днес паметта на Свети Николай Мирликийски Чудотворец. Празникът е наричан от народа Никулден. Свети Николай е един от най-почитаните християнски светци. Покровител е на моряците и рибарите, морските специалисти (капитани, инженери, докери, боцмани и др.) и банкерите. "Николай Мирликийски е роден през 3-ти век в Патара,..

публикувано на 06.12.23 в 08:22

Среброкована икона на свети Николай посрещнаха тържествено във Видин

В навечерието на Никулден във Видин тържествено беше посрещната среброкована икона на свети Николай Мирликийски Чудотворец , придружена с мощи на св. вмчк Димитър Солунски. Духовници и граждани съпроводиха светините до храма, носещ името на светеца, чиято памет почитаме днес.  Иконата е дарена на митрополитския храм от Таня Попова, разказа..

публикувано на 06.12.23 в 08:00

Снимката на 5 декември 2023 година

Срокът за ремонт на пешеходната зона във Видин между Младежкия дом и спортната зала вероятно ще бъде удължен до средата на следващата година, обяви кметът Цветан Ценков. Информацията е от среща на кметове с министъра на регионалното управление и благоустройството Андрей Цеков. Напълно реалистично е до 2030 г. да имаме изградени 5  магистрали,..

публикувано на 05.12.23 в 18:00

Административният съд прекрати делото за избора на председател на Общинския съвет във Видин

Административният съд във Видин остави без разглеждане жалбата на Светослав Славчев срещу заповедта на областния управител Иво Атанасов, с която е върнато за ново разглеждане решението за избор на председател на Общинския съвет във Видин. На заседание на Общинския съвет на 24 ноември Славчев беше избран за председател, но според областния..

публикувано на 05.12.23 в 17:07

Спешните екипи и доброволци проведоха съвместно учение във Вършец

Със съвместно учение във Вършец бе отбелязан  Международният ден на доброволеца . Представители на пожарната служба, полиция, Спешна помощ и доброволците на община Вършец демонстрираха уменията си за ликвидиране на пожар в спортната зала и евакуиране на пострадали, каза комисар Венцислав Райков , директор на Районната служба "Пожарна безопасност и..

публикувано на 05.12.23 в 16:10