Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Художник направи благотворителен жест към институции в Монтана

3
Снимка: Община Монтана

Откриха юбилейна самостоятелна изложба на художника Стефан Кирков (на снимката - последният от ляво надясно) в Художествена галерия „Кирил Петров“ в МонтанаВ експозицията са подредени 50 картини, разделени в няколко групи, каза Николай Пенков, главен уредник на галерията:


"Едната (част от картините - бел.ред.) е архитектурният пейзаж, включва сюжети от нашия град. Другата група са природни пейзажи, отразяващи различни състояния на природата и природни кътчета от Рила, Стара планина. Третият вид са портрети на значими личности от нашата история."


Стефан Кирков не скри изненадата си от огромния интерес към него и изложбата му:


"Тази изложба е една мечта, която от много години тлее в мен. А мечтите се раждат от искра. Тази изложба е направена с цел да се подари."


Здраве и дълголетие на твореца с голямо сърце Стефан Кирков пожела кметът Златко Живков:


"Сърцето Ви е голямо. Тук има хора, които Ви помнят все с хубави неща."


Бившият учител в механотехникума Стефан Кирков дари картините от изложбата си на образователни, социални и държавни институции в Монтана. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

В мездренско село откриха детски кът

В мездренското село Крета откриха първият по рода си детски кът, създаден в кметство на територията на община Мездра. Домакините от кметството са убедени, че това място ще бъде дом за усмивки, учене и приключения за децата всеки ден. Детският кът построен изцяло със средства от дарители и със съдействието на Община Мездра. Нека всеки ден този..

публикувано на 12.05.24 в 12:00

Ремонтират отсечката между Крета и Ребърково

Започна ремонтът на отсечката между мездренските села Крета и Ребърково, съобщиха от общинската управа. Рехабилитацията на трасето ще продължи няколко дни. От фирмата-изпълнител приканиха шофьорите да не преминават по този път, за да не се пречат на работата. Земният път, който не е в списъка с пътищата в България, се използва за основен обход от леки..

публикувано на 12.05.24 в 10:30

Клисурският манастир "Св. Св. Кирил и Методий" отбеляза храмовия си празник

С голямо тържество Клисурския манастир „Св. Св. Кирил и Методий" отбеляза храмовия си празник. Във вчерашния ден бе открит официално храма след реставрация на иконите в него. Година и половина продължи реставрация на храма на Клисурския манастир с половин милион лева европейски средства. Това стана 87 години след изографисването му. Видинският..

публикувано на 12.05.24 в 08:59

Музикален спектакъл ще гостува във Враца

Музикалният спектакъл "Време за мечти" гостува във Враца, съобщиха от общинската управа.  Той разказва историята на Алис и Катрин, най-добри приятелки от училище и събира на сцената Гергана и Нелиан - най-добри приятелки от студентските години в Музикалната академия.  В спектакъла ще прозвучат популярни български естрадни песни, арии от световно..

публикувано на 11.05.24 в 15:00
Национален конкурс на Синдикат на българските учители -

Отличиха трима педагози от Враца

Трима преподаватели от Враца получиха високи отличия в 27-ия национален конкурс на Синдикат на българските учители - "Учител на годината" 2024 година.   Педагогът от спортно училище "Св. Климент Охридски" - Юлиян Георгиев получи приза "Учител на годината" в категория "Изкуства и спорт".  Специалната награда на председателя на Съюза на българските..

публикувано на 11.05.24 в 14:40

В Неговановци организират приказен карнавал

Приказен карнавал организира днес читалището във видинското село Неговановци. За всички деца са предвидени лакомства и атрактивни награди, каза секретарят на народно читалище "Светлина" Мариана Димитрова: "Много дечица ще бъдат облечени не само като приказни герои, а и като анимационни. Знае се, че на 11 май честваме ден за почит към Светите..

публикувано на 11.05.24 в 12:00

Професионален празник отбелязват библиотекарите

Библиотекарите отбелязват своя професионален празник.   Професията съществува от древността и ако в миналото е била упражнявана основно от мъже, днес все повече жени откриват призванието си в нея. Лидия Векова , е библиотекар в отдел "Заемна за възрастни" на Видинската регионална библиотека от 12 години:  "На мен лично ми дава много социални..

публикувано на 11.05.24 в 09:30