Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Баготворителен базар за Биляна организират в Брегово

Снимка: Личен архив

Благотворителен базар за събиране на средства в помощ на 32-годишната Биляна Христова организират в Брегово. Младата жена се нуждае от спешно лечение в турска клиника, заради усложнения след прекарано заболяване. Нужната сума, по представена оферта, е 55 170 евро. Това обясни за Радио ВИДИН Кремена Гогорицова, зам.кмет на Община Брегово:


"Самата кампания се организира от нейни приятели, а ръководствата на Общината и читалището съдействат за нейното реализиране. На 10 и 11 юни /събота и неделя/, от 8:30 до 16:30 часа, ще има базар на ръчно изработени неща... На 10-ти от 20:00 часа пред читаището ще се организира благотворителна хоротека. 


Оставени са дарителски кутии в сградата на Община Брегово и във всички магазини. Има поставени кутии и в населените места от общината".


Желаещите могат да дарят средства на банкова сметка:

Титуляр: Биляна Ерославова Христова /Bilyana Eroslavova Hristova/.

БАНКА ДСК сметка в евро- IBAN BG88STSA93000027624688 BIC STSABGSF 
и в лева IBAN BG40STSA93000027624679 BIC STSABGSF БАНКА ДСК. 

Revolut :@bilyancl6v Bilyana Hristova

Вижте още

Подписка за референдум за националния празник започна във Видин

Подписка за референдум за запазване на 3-ти март като национален празник стартира във Видин с гостуване на проф. Искра Баева, обявиха от местна политическа формация. Според професор Баева, с предложението за промяна на националния празник на България  от 3-ти март на 24-ти май се отклонява вниманието от по - важни теми. "Мисля, че това..

публикувано на 30.09.23 в 10:30

С книжен базар продължава фестивалът "Враца - книжен град"

Продължава петото издание на литературния фестивал "Враца - книжен град", организирано от Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца. Програмата на фестивала съчетава събития както за малките читатели, така и за възрастните почитатели на литературата. Тази вечер на фестивала ще гостува писателят Галин Никифоров. Днес отворя врати..

публикувано на 30.09.23 в 08:40

Възстановка край Берковица пресъздава героични събития от Междусъюзническата война

Историческа възстановка на събития от Междусъюзническата война ще бъде представена днес в местността Стежи край Берковица . Организатори на родолюбивата проява са Община Берковица и проф. Иван Гаврилов. Подобно събитие се организира за пръв път в Берковица, обясни експертът в общинската администрация Бойка Попова , която разказа за..

публикувано на 30.09.23 в 08:10

Снимката на 29 септември 2023 година

Стотици видински деца и младежи се включиха в Европейския ден на спорта в училище.  От днес започва предизборната кампания за изборите за общински съветници и за кметове, които ще се проведат на 29 октомври. Краят ѝ е в полунощ на 27 октомври.  От днес до 6 ноември ще е активна денонощна телефонна линия в МВР за подаване на сигнали..

публикувано на 29.09.23 в 17:42

Школа по шахмат откриват във видинското читалище "Цвят"

Видинското читалище "Цвят" отваря врати за началото на новата учебна и творческа година. Младите самодейци ще могат да развиват своите умения в 11 школи , обясни секретарят на културната институция Любомир Илиев .  "Детска езикова школа по английски език - след първи клас, школа по народни танци, школа по народно пеене, школа по изобразително..

публикувано на 29.09.23 в 16:25

Правят преход във Враца

Община Враца се присъединява към инициативата на Природен парк „Врачански Балкан“ за организирането на преход до природни забележителности по повод Световния ден на туризма, съобщиха от местната управа. Те организират и проява. Туристическият маршрут включва местността Таушаница - водопад "Женската вода" - местността Медковските криви -..

публикувано на 29.09.23 в 16:24

Близо 3000 дози ваксини срещу COVID-19 в Монтана

Поставянето на новата ваксина срещу COVID-19 започна в Монтана . Регионалната здравна инспекция (РЗИ) проведе разяснителна кампания. Ваксината е предназначена за лица над 12-годишна възраст, поясни Елена Тодорова , главен инспектор в Дирекция ''Надзор на зараните заболявания'' в РЗИ: "Очаква се доставка и на ваксини за деца между 6 месеца и..

публикувано на 29.09.23 в 15:04