Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" и "Ботев II" с нулево равенство

Снимка: ФК "Монтана"

"Монтана" направи 0:0 с дубъла на "Ботев" (Пловдив) в последна среща от сезона. Много малко бяха положенията в мача на стадион "Огоста".


В 17-та минута Петър Атанасов открадна топката от Добромир Павлов и остана сам срещу вратаря на "канарчетата", но Панев изби в корнер. Чак в 85-та минута се стигна до нови положения. Левият бек на "Монтана" Димитър Буров от пряк свободен удар стреля в ръцете на Панев. Три по-късно от 40 метра Николай Бинев опита да прехвърли вратаря на "Монтана", но Петър Любомиров Петров изби топката в корнер.


"Последен мач за сезона. Аз мисля, че момчетата се постараха днес, почти през цялата седмица тренирахме игра в защита, защото знаехме, че ще ни бъде трудно срещу отбора на Монтана - един от, може би, най-добрите отбори в групата. Мисля, че момчетата се справиха, стараха се, на фона на годините, на които са, мисля че се представиха много достойно. Да, бъдещето е пред тях и така или иначе след като сме изпаднали, ще играем във "В" група с тези момчета. Както играхме цял полусезон втория...", каза наставникът на дубъла на "Ботев" Даниел Коев.


"Монтана" бе воден от Светлан Кондев:


"Стана добър мач, момчетата се вложиха, имаше много добри положения. Евала и на отбора на "Ботев" (Пловдив) с тези млади момчета и нашите от школата, които момчета влезнаха и тези, които започнаха мача. Виждате колко хора от Монтана има, дано така да продължава и да гласуват доверие и през следващата година..." 


Дебют за мъжкия тим на "Монтана" направиха 16-годишният Ивайло Тодоров и по-големият Радослав Иванов. В добавеното време Тодоров, който е син на бившия играч на "Монтана" и настоящ съдия Емилиян Тодоров – Ембата, с глава свали топката към Борислав Дамянов, който от дузпата я прати в аут.


"Влезнаха с желание, дано им се дава повече шанс. Така че, пътят е пред тях. Те имат още какво да учат, къде да се развиват, но трябва да вярват в това нещо и да следват пътя си", коментира Кондев. 


Така "Монтана" завърши сезона на 10-о място с актив от 44 точки. Подготовката за новия сезон започва на 15 юни.


"Монтана": Петър Л. Петров, Буров, Сандов, Тунгаров, Айтов /к/, Николов, Каменов /87-Р.Иванов/, Ив. Георгиев /63-Келеши/, Атанасов /63-Вълков/, Цеков /83-Тодоров/, Дамянов

"Ботев II": Панев, Кущинов, Сидеров /60-Нейчев/, Иванов, Татаров, Златанов, Павлов /76-Грибачев/, Гичев, Хаджиниколов /76-Русков/, Монир /67-Бинев/, Гелин /60-Арнаудов/

Главен съдия на мача: Хрисияна Гутева, помощници: Станислав Станев, Георги Великов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Близнаци спечелиха първото в историята на Вършец маратонско бягане в планината

Близнаци спечелиха маратонското бягане „Вършец ултра".  В планинското състезание, кръг от веригата Run Bulgaria, в курортното градче взеха участие 170 професионалисти и любители. Братята - близнаци Георги и Тенчо Жекови спечелиха първото в историята на Вършец маратонско планинско бягане. Те пробягаха дистанцията от близо 50 км, от Вършец до Тодорини..

публикувано на 15.07.24 в 07:10

"Локомотив" Мездра с равенство в първата си контрола

Футболистите на ОФК "Локомотив” Мездра изиграха първата си контрола срещу третия отбор на ЦСКА. Проверката се проведе в Мездра, където "железничарите" провеждат лятната си подготовка за началото на сезон 2024/2025 година на Северозападната трета лига. Старши треньорът на "Локомотив" Николай Христозов използва в срещата две различни формации. През..

публикувано на 14.07.24 в 17:30

Атакуващият гард Георги Кучков подсили "Видабаскет"

Продължава ударната селекция на баскетболен клуб "Видабаскет" за предстоящия сезон в Българската баскетболна лига (ББЛ) при мъжете. Новото попълнение в редиците на видинския тим е Георги Кучков, съобщават от клуба. Роденият в София атакуващ гард започва своя баскетболен път от школата на "Ахил“. Професионалният му път продължава в Испания (две години)..

публикувано на 14.07.24 в 17:00

"Ботев" Враца завърши с победа подготовката

"Ботев "Враца" постигна победа с 1:0 над израелския Бней Сахнин в последната си контролна среща от лятната подготовка на тима.  Приятелският мач се проведе в Спортен комплекс "Правец", където победния гол за врачани реализира Браян Переа от дузпа. За врачани в този мач започнаха следните футболисти: Федерико Бариос, Стефан Цонков, Мартин Бачев,..

публикувано на 14.07.24 в 16:30

Видинчанин с бронзов медал на Републиканско по бокс

Състезателят във видинския Боксов клуб - Спартанците (Boxing Club Vidin - The Spartans) Ромео Любомиров завоюва бронзов медал на Републиканското първенство за мъже в Плевен. Въпреки, че не губи нито един двубой в категорията до 71 кг., поради медицински съображения е трябвало да се откаже от по-нататъшно участие на Държавното първенство,..

публикувано на 14.07.24 в 15:00

Бившият вратар на "Ботев" Враца Илия Вълов почина внезапно

Легендарният вратар на врачанския "Ботев", ЦСКА и националния ни тим Илия Вълов почина в събота. 62-годишният страж издъхна в ортопедията на врачанската болница след операция на тазобедрената става. Тъжната новина трогна хиляди футболни почитатели. Близктите на Вълов съобщиха, че опелото пред тленните му останки ще е в понеделник от 10.30 часа в..

публикувано на 14.07.24 в 14:30

ФК "Ком" Берковица започна подготовка

Футболен клуб "Ком" Берковица започна своята предсезонна подготовка за първенството по футбол в Северозападната Трета лига. Откриващата тренировка на 11 юли започна с водосвет за здраве, отслужен от отец Захарий, който благослови момчетата и им пожела успешно представяне в предстоящата кампания. Кметът на община Берковица г-н Радослав Найденов също..

публикувано на 14.07.24 в 14:00