Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничава се движението по път Е-79 между Мездра и Лютидол

| обновено на 10.06.23 в 07:53
Снимка: АПИ

От днес се ограничава движението в двете посоки по път I-1 (път Е-79 - бел.ред.) между Мездра и Лютидол, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Временната организация в участъка е за изпълнението на строително-монтажни работи за модернизирането на първокласния път. Те предвиждат разширяване на трасето до четирилентов габарит с разделителна ивица, както и изграждането на обходни трасета, с които транзитният трафик ще се изведе от населените места. Пълното затваряне на отсечката е необходимо и поради това, че платното в посока Видин, в участъка между 161-ви и 172-ри км, ще се изгради в непосредствена близост до съществуващия път I-1, а платното в посока София ще бъде в по-голямата си част върху съществуващото трасе на първокласния път. Ще бъдат построени и редица съоръжения, посочват от АПИ. За изпълнението на всички планирани дейности по проект и удвояване на пътния участък ще са необходими взривни работи на скатове, оформяне и обрушване на откоси, полагане на мрежа по откосите и редица други строителни работи. Безопасното им извършване налага пълно затваряне на участъка, като по този начин ще се избегнат сериозни опасности за движението и предпоставки за пътно-транспортни произшествия.


При изпълнението на строителните работи леките автомобили до 3,5 т ще преминават по път III-1004 (Паволче - Челопек) - път III-1602 (Челопек - Лютиброд) - път II-16 (Лютиброд - Елисейна - Своге - II-18 Софийски околовръстен път и обратно.


      За превозните средства над 3,5 т са предвидени следните обходни маршрути:

  • път II-13 Крапчене - Криводол  - Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - АМ „Хемус“ и обратно;
  • път II-15 Враца – Борован - II-13 Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - АМ „Хемус“ и обратно.Шофьорите на превозни средства Шофьорите на превозни средства

    Шофьорите на превозни средства над 3,5 т могат да използват и други възможни  обходни маршрути:
  • в посока София: по път II-81 Монтана – София, през проход „Петрохан“ - до въвеждане на зимното поддържане на пътя;
  • в посока Монтана: по АМ „Хемус“ - път I-3 Ябланица - Златна Панега - път III-103 Златна Панега - Батулци - Роман - Долна Бешовица - Горна Бешовица - Кален - Горна Кремена - Долна Кремена - Мездра - път I-1 Мездра – Монтана.


Предвидено е движението в участъка от път I-1 да се възстанови през декември 2023 г.


Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването по обходен маршрут, но спирането на движението е необходимо, за да се осигури както безопасността на транзитния трафик, така и да се осигури строителна площадка за модернизацията на новото трасе, което ще е двойно по-широко от настоящото.


Апелът към шофьорите е да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.


Пълният текст на Заповедта за въвеждането на временната организация и безопасност на движението, утвърдена след обществено обсъждане със заинтересованите страни, тук




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Враца получава 22 млн. лв. за ремонти

Едно от най-големите села на Враца – Згориград, ще има нова канализация и реконструирана водопроводна мрежа. Днес бе подписано споразумението в регионалното министерство, с което се осигуряват 22 милиона лева за реализирането на ключовия проект.  Кметът на община Враца Калин Каменов коментира, че успешното изпълнение на строително-ремонтните..

публикувано на 23.04.24 в 16:59

Рахманинов в програмата на видинската Симфониета

Утре в залата на Симфониета Видин от 19:00 часа в концертна програма под диригентството на Петър Димитров ще гостуват Бойко Цветанов - тенор, Анелия Господинова - пиано и Евгения Ралчева - сопран. Концертът е предизвикателство за нас, каза диригентът Петър Димитров: "За нас този концерт ще бъде екстремно изживяване в много насоки. Първо..

публикувано на 23.04.24 в 17:00

3D великденска украса ще изработват във видинската библиотека

Работилница за изработване на  3D  великденска украса започна във видинската библиотека. Инициативата е включена в програмата за отбелязване на великденските празници и се провежда всеки ден, каза Лидия Векова от отдел "Заемна за възрастни": "По случай предстоящите великденски празници сме обвили традиционни работилници. В периода от 22 до..

публикувано на 23.04.24 в 15:39

В Белоградчик ще предоставят безплатни дърва за огрев на приемни родители

Общинският съвет в Белоградчик проведе своето редовно заседание с дневен ред от 20 точки. С ъветници приеха решение относно управление на имоти общинска собственост - отдаване под наем на имоти, приемане на решение относно предоставяне на имоти - полски пътища. В дневния ред бе включено и решение относно избор на одитор за независим одитен ангажимент..

публикувано на 23.04.24 в 15:37

Призови места за млади изпълнители от Враца

Възпитаници на детската школа по изкуствата към НЧ "Развитие 1869" Враца с отлично представяне в поредна престижна надпревара.  Възпитаниците от класа по пиано на Олга Младенова отново спечелиха призови места с изпълненията си в ХVІІІ Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти - Перник 2024 г.  10-годишната..

публикувано на 23.04.24 в 15:12

Първи случай на коклюш във Видинско

Дете на една година е първият случай на коклюш в област Видин. Детето е от село Чупрене, има трите приема ваксина, необходими за тази възраст, каза директорът на дирекция "Надзор на заразните заболявания" в Регионалната здравна инспекция д-р Пепа Цветанова и добави: "Боледуват и имунизирани. Въпреки че детето е имунизирано сравнително..

публикувано на 23.04.24 в 15:08

Районният съд във Видин е с нов председател

Съдия Милена Стоянова ще оглави Районния съд във Видин. Днес Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет проведе събеседване с нея и единодушно я избра за председател на съда. Милена Стоянова има близо 25 години юридически стаж, от които 17 години е съдия във видинския Районен съд. В своята концепция за развитие на съда тя посочва като основен приоритет..

публикувано на 23.04.24 в 13:45