Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва изплащането на еднократната държавна помощ на пострадали от наводненията във Видинско

Снимка: Радио Видин

В Регионалната дирекция за социално подпомагане във Видин до сега е постъпила информация за 141 домакинства, пострадали от наводненията в края на миналата седмица в областта. Започва изплащането на еднократната помощ за най-пострадалите, каза директорът на Регионалната дирекция Венцислав Боянов. 

"Цифрата на пострадалите ежедневно нараства. Говоря за община Видин, там са по-тежките случаи - в град Дунавци. От тези 141 пострадали обекта, от социални работници са посетени 86. Има два екипа на социални работници, които ежедневно посещават наводнените домакинства. Описват щетите."

До сега са подадени 75 заявления за изплащане на помощ на пострадали домакинства. Най-много са за град Дунавци.

"Само за община Видин - за град Дунавци пострадалите обекти са 115. Посетени са 60 обекта. 60 са подадените заявления за отпускане на еднократна помощ. На 35 е разрешено да бъде отпусната такава помощ. На един е отказано. В община Димово пострадалите обекти са 20. 20-те са посетени от социални работници. На 9 от тях ще бъде изплатена помощта."

Шест имота са засегнати в населени места от община Кула. Започва изплащането на помощта за първите 50 домакинства, пострадали от наводненията във Видинско. Отпуска се по настоящ адрес. Екипи на социалната дирекция продължават да описват щетите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В „Музикална зона“ слушаме песни за летни коктейли и други разхладителни напитки

   В разгара на лято‘ 2024 сме, жегите се стовариха отгоре ни ;) Не, че се оплакваме, но би било добре да има малко повечe прохлада … А кои са първите неща, за които се сещаме, като чуем "лято"? Може би море, плаж, бански, диня, мента, цаца (и бира, може би?), морски дарове, дълги дни, весели нощи и задължителните към тях летни коктейли!..

публикувано на 15.07.24 в 09:00

"Неделник" от 14 юли 2024 година

Отново сме заедно. "Неделник" е тук. За начало преглеждам ретро вестниците. След това, ще се потопим в темата за българската техника, защото нова книга посветена на българската техника издаде изследователя Антон Оруш.  През 2019 и 2020 г. излизат две издания на неговата ,"Голяма книга за българската техника", а през тази - новата му книга..

публикувано на 14.07.24 в 14:28

Без Христа нищо разумно и щастливо не можем да придобием

В Третата неделя след Петдесетница, почитаме и възхваляваме светите Отци от шестте Вселенски събора. В тази неделя, Църквата си спомня и за светите мъченици просияли в святост пред Бога, дали живота си за Бога в Доростол (Силистра). "Не можете да служите на Бога и на мамона." /Мат.6:24/ Няма съмнение, че въпросните думи от..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Време е за призраци с Джон Хардинг

Лято е, горещо е, така че може би е време за малко разхлаждане с една смразяваща история, от която побиват ледени тръпки. Време е за четиво, издържано в традициите на класическия готически роман на ужасите, в който призраците са навсякъде, а мракът е населен със страхове и свръхестествени врагове, докато границите между реалност и фантазия са..

публикувано на 12.07.24 в 16:10

Да се влюбиш в Африка

Казват, че Африка е единственият континент, в който можеш да се влюбиш. Доказателство за това са видинчаните д-р Мая Бориславова и съпругът ѝ Стоян Иванов, които за четвърти път отидоха на континента, за да видят нови приказни места и да се докоснат до чара и непринудеността на местното население. Приключенското им пътуване се случва през..

публикувано на 12.07.24 в 15:27

Архитект по професия, винар по душа

По професия Митко Славчев е архитект и активно упражнява професията си, но може да се каже, че по душа е винар . Разказва за хобито си разпалено с часове и предизвиква истински, искрен интерес у събеседника си. Произведеното от него вино е "бутиково", с него радва близките и приятелите си на специални за тях поводи, като всеки път подготвя..

публикувано на 12.07.24 в 15:25

Кампании набират средства за животоспасяваща операция на 11-годишния Станимир от Видин

Кампании набират средства за лечението на 11-годишния Станимир Живков от Видин . За него всеки ден е борба. Предстои му поредна операция, животоспасяваща, която ще е в чужбина. В случая здравната каса не поема разходите, а за семейството на момчето сумата е непосилна.  Станимир страда от детска церебрална парализа, като усложнение към..

публикувано на 12.07.24 в 14:34