Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на отворени врати в АЕЦ "Козлодуй"

Снимка: Радио ВИДИН

АЕЦ "Козлодуй" отваря днес врати за посетители. Могат да се видят пети и шести блок на централата. Ще има демонстрации на работа с противопожарна техника и на измервания с мобилната лаборатория за мониторинг на околната среда. 

Посетителите могат да видят симулатор, който е точно копие на командна зала на шести блок. 

Достъпът до централата е само след предварително записване. На всеки кръгъл час от 8:00 до 14:00 часа от гр. Козлодуй е осигурен безплатен транспорт, с начална спирка "Бриз". Пристигналите с лични автомобили могат да използват автобусите до Информационния център от паркинга на Контролно-пропускателен пункт - гр. Козлодуй.


По публикацията работи: Анжела Каменова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Инспектори глобяват нарушители във Враца

За последните няколко седмици от звено “Инспекторат” съставиха близо 40 акта за нарушаване на местните наредби, съобщават от Община Враца . Основните санкции са за замърсяване на обществени пространства - паркове и детски площадки. Всички санкционирани своевременно са почистили замърсените площи, посочват от местната управа. Обект на..

публикувано на 10.07.24 в 14:00

Симфониета Видин ще изнесе концерт в Монтана

Класическа музика ще звучи на сцената в Монтана днес, 10 юли. Симфониета Видин ще изнесе концерт от 18:00 часа в Голямата зала на Общинския младежки дом в града. Програмата включва  Увертюра към операта „La Fiera di Venezia“ и Венецианска симфония от Антонио Салиери и Увертюра към операта „Сватбата на Фигаро“ и Симфония № 41 в до мажор „Юпитер“ от..

публикувано на 10.07.24 в 11:33

Кола блъсна пешеходец в Монтана

Пешеходец е пострадал, след като е бил ударен от лек автомобил на пешеходна пътека в  Монтана , съобщават от полицията. Инцидентът е станал вчера, 9 юли, около 11,52 часа на бул. "Христо Ботев". Л ек автомобил, управляван от 76-годишен водач от гр. София, ударил пресичащия пътното платно на пешеходна пътека мъж, на 53 г. от гр. Монтана. Пробите за..

публикувано на 10.07.24 в 10:42

Влак удари автомобил на жп прелез във Врачанско

Лек автомобил, управляван от 80-годишен шофьор, опитал да премине охраняем железопътен прелез със спусната бариера, и бил блъснат от влак , съобщават от полицията във Враца . Инцидентът е станал вчера, 9 юли, около 08:50 часа. Шофьорът е транспортиран за преглед в болница. Пробите за алкохол и наркотици са отрицателни. 

публикувано на 10.07.24 в 09:59
Снимката е илюстративна

Ограничено е движението между Борован и Бяла Слатина

Временно е ограничено движението по път II-13 Борован - Бяла Слатина поради ремонтни дейности по асфалтовата настилка, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се пренасочва по обходен маршрут: път II-15 Борован -Алтимир и път III -133 Алтимир - Бяла Слатина.​​ Движението се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 10.07.24 в 09:36

Здравеопазването в Северозапада е най-достъпно във Враца, сочи статистиката

Достъпът до здравеопазване в област Враца се е подобрил и е два пъти по-голям от останалите две области в Северозападна България. Въпреки концентрацията на лекари, медицински персонал и болнични заведения, здравеопазването във Врачанско продължава да изглежда недостатъчно, за да удовлетвори нуждите на населението, това показват данните на..

публикувано на 10.07.24 в 09:32

Наградиха победителите в конкурс за детска рисунка

Шест ученика бяха отличени в конкурса за детска рисунка "И Северозападът е Великден". Инициативата е на сдружение "Северозапазване", а дарител тази година бе Народният представител от 50-ото Народно събрание Любен Иванов. Второто място, грамота и парична сума от 100 лева взе Денис Нешев от СУ "Васил Левски" град Кула, 4-ти клас. Третото място, грамота и..

публикувано на 10.07.24 в 08:45