Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади таланти от Мездра завоюваха отличия

Децата от Вокална група „Детски свят”, с ръководител Анета Петкова при Центъра за подкрепа на личностното развитие  – Мездра обогатиха колекцията си от награди. Те завоюваха престижни отличия на Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Морско конче" – Варна. Вокалната група зае второ място, второ място също за дует Александра и Йоана и отлично представяне на Гергана Томовска и Лилия Костова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Втора премиера на "Рибарят и златната рибка" в кукления театър в Монтана

Една от най-обичаните приказки на А. С. Пушкин "Рибарят и златната рибка" е най-новото заглавие в афиша на Куклен театър "Патилан” - Монтана , съобщават от културната институция. Вчера се състоя едно от премиерните представления, второто е днес от 11:00 часа. Автори и режисьори на спектакъла "Рибарят и златната рибка" са Христина и Симеон Тодорови...

публикувано на 14.09.24 в 10:15

Две нови села от община Мездра се присъединяват към инициативата "Да изчистим България"

Още две села от община Мездра обявиха, че се включват в инициативата “Да изчистим България”, която стартира днес. Кметството и НЧ” Просвета 1897” Долна Кремена обявиха сборен пункт за желаещите да се включат в 10.00 часа на площада. Почистването е и част от подготовката за Ден на селото, който се празнува на 22 септември. Кметството и..

публикувано на 14.09.24 в 08:50

Кръстовден е

Православната църква отбелязва днес един от големите празници в християнския календар - Въздвижение на Светия кръст Господен, по известен като Кръстовден . В храмовете се извършва Света литургия и водосвет. Празникът влиза в християнския календар във връзка с чудодейното явяване на Светия кръст на император Константин Велики, намирането на кръста от..

публикувано на 14.09.24 в 08:32

Снимката на 13 септември 2024 година

Служители на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) във Видин направиха демонстрация на използваната пожарна и аварийно-спасителна техника и оборудване в града. Събитието е част от проявите, включени в Седмицата на пожарната безопасност, каза Димчо Горанов, началник на РСПБЗН. Близо 120 000 декара със сухи треви..

публикувано на 13.09.24 в 18:00

Над 160 ученици ще учат в училището в село Дреновец

Над 160 ученици от пет населени места ще се обучават през новата учебна година в Средно училище "Никола Вапцаров" в село Дреновец . Това каза директорът Бойка Александрова и уточни, че за пътуващите ученици е осигурен транспорт. "Учениците, които ще прекрачат прага към момента са 167... Първокласниците са ни 11. Всички ученици са разпределени в..

публикувано на 13.09.24 в 16:11

Училището в Бойница ще има соларни панели

Соларни панели монтират в основното училище в село Бойница . Това лято бе обновен покривът, предстои саниране на училищната сграда, каза кметът на общината Анета Генчева . "Засега не мисля, че по някакъв начин ще им пречим, защото те ще поставят слънчевите панели, това не изисква много време. Може би за два-три дена ще ги сложат. После за..

публикувано на 13.09.24 в 15:52

Четири училища в Монтанско са с нови директори

Нови директори имат четири училища в област Монтана . Конкурс имаше за девет позиции.  От обявените конкурси за девет места за директори на училища в Монтанско, за две от тях, Професионалната гимназия по лека промишленост в Монтана и Основно училище „Г.С.Раковски“ в село Бързия нямаше кандидати. За останалите седем места се явиха осем..

публикувано на 13.09.24 в 15:30