Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството отпусна 2,5 млн. лв. за борба с комарите по поречието на Дунав

Снимка: Уикипедия

Правителството одобри финансиране в размер до 2,5 млн. лв. по бюджета на Министерството на земеделието и храните за осъществяване на дезинсекционна кампания по поречието на река Дунав, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

В резултат на многото дъждове и променливо време през тази пролет, се констатира прекомерно нарастване на популацията на комари по поречието на река Дунав.

Унищожаването на насекомите ще се осъществи чрез повсеместно пръскане на засегнатите площи по цялото поречие на река Дунав. Дезинсекционна кампания ще се извърши чрез професионални средства и техника, за да се постигне масовото унищожаване на комарите и да се предотврати разпространението на болести по хората и животните в тези рискови региони.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Млад мъж загина при инцидент на горски път в Чипровци

Неправоспособен водач на джип е починал на място при произшествие на горски път в землището на град Чипровци . Сигналът за инцидента е постъпил на 11 август, около 21:00 часа. Загиналият е 21-годишен жител на Чипровци. Инцидентът е станал  същата вечер, около 20:30 часа, на стръмен горски път между местностите 3-те чуки и Даяница, в района на града...

публикувано на 12.08.24 в 11:45

Къща изгоря при пожар в Козлодуй, има задържан

54-годишен мъж е задържан за умишлено предизвикан пожар в къща в Козлодуй . Произшествието е от вчера, 11 август, около 21:00 часа. Къщата е напълно изгоряла при пожара. Задържаният е живял на семейни начала със собственичката на имота. Образувано е досъдебно производство. 

публикувано на 12.08.24 в 10:05

Овладян е пожарът над Вършец

Локализиран е пожарът над град Вършец. Екипи обхождат опожарените места и наблюдават за нови огнища. Пожарът над квартал "Изток" е овладян, съобщи тази сутрин кметът на Вършец инж. Иван Лазаров. До късно снощи четири екипа на регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Монтана, служители на горското в Берковица и доброволци..

публикувано на 12.08.24 в 09:10
Младежки център - Монтана

Дни на младежта се провеждат в Монтана

Дни на младежта организира Младежки център – Монтана. Поводът е Международния ден на младежта, 12 август. До сряда са предвидени различни събития и образователни дейности.  Днес, от 09:00 до 12:00 часа, в сградата на Младежкия център, в парк „Огоста“,  ще се проведе лекция и симулация за безопасно шофиране и отговорно поведение на пътя. Във вторник..

публикувано на 12.08.24 в 08:30

Ремонт прекъсва временно тока в населени места в област Видин

Днес, 12 август за периода от 07:00 ч. до 11:00 ч. ще бъде преустановено електрозахранването заради ремонт в населени места на територията на община Белоградчик - град Белоградчик, селата Боровица, Граничак, Дъбравка, Извос, Крачимир, Праужда, Пролазница, Салаш, Пешина махала, Куцарова махала, Стакевци и Чифлик, както и в махала Фалковец на село..

публикувано на 12.08.24 в 08:00

Пожар в пресечена местност над Вършец

Пожар горя над Вършец. Огънят се бе разпрострял над квартал "Изток" в труднодостъпна местност.  Няма опасност за населението.  Четири екипа на регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Монтана и служители на горското стопанство в Берковица участваха вчера в гасенето на пожара. Горели са сухи треви и храсти. Тъй като теренът е..

публикувано на 12.08.24 в 07:28

Куче от Монтана с първа награда на киноложка изложба

Куче от Монтана спечели първа награда на провелата се днес в град Вършец киноложка изложба за Българско овчарско куче. Изложбата беше по инициатива на Община Вършец и Българския републикански съюз, информира Аврам Петков , председател на съюза: "Участваха седем клуба с между 70-80 кучета в 3 класа: бебе / 1- 6 месеца/, подрастващи / 7-10 месеца/..

публикувано на 11.08.24 в 17:09