Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комеди Клубът е на турне в Северозапада

Снимка: личен архив



Северозападът ще бъде залят рязко от хумористична вълна тази седмица, защото Комеди Клубът е на лятно турне във Видин, Монтана и Враца. Това е първото им посещение в нашия регион. Комеди Клубът е първият и единствен клуб за стендъп комедия в България. Създаден е през 2015 г. от продуцента и комедиант Иван Кирков. Вече 8 години това е независима сцена, от която са започнали кариерите на всички техни комедианти и продължава да дава възможност за изява на младите таланти. 
Стендъп комедията у нас става все по-популярна. Турнетата, които Комеди Клубът организира редовно, дават възможност да се срещат с фенове в цялата страна, така че всеки да може да се докосне до магията на това изкуство. Кой ще ни разсмива тази вечер във Видин? Те са трима от най-добрите комедианти - Иван Кирков, Емо Йоцов и Мишо Димитров.

Иван Кирков е резидент на Комеди Клуба и един от първите професионални стендъп комедианти в България. Той е създател на продуцентската компания Комеди. БГ, Комеди Клуба, Фестивал на комедията, Комеди Клуб Подкаст. Благодарение на него у нас са идвали някои от най-известните имена в световната стендъп комедия като Луи Си Кей, Джими Кар, Еди Изард, Джон Клизй от Монти Пайтън, Даниел Слос и други. 


"Всяко такова начинание човек го започва с много ентусиазъм, много зареден, много надъхан и си мисли, че за две-три години ще достигне едва ли не световни величини, пък всъщност времето, което е необходимо да стане човек добър е доста повече... Aз имам 15 професионални комедианти и доста полупрофесионални и в годините съм работил с всеки един от тях, и за мен най-важното е да им помогна да открият собствен стил, а не да преповтарят стила на останалите, от тези, които са преди тях. Процесът е такъв, че винаги препоръчвам на нашите комедианти да говорят за това, за което им пука, без значение как звучи, без значение колко грандиозна или минимална е темата - ти трябва да говориш за неща, за които ти пука и да ги направиш наистина смешни", разказва Иван.

Емо Йоцов е от Видин и е сред талантливите млади комедианти на Клуба. Стартира през 2019 година, като досега е участвал в шоута на сцената на Зала 1 в НДК, Комеди Клуба и турнета в страната. 



"Ако си забавен в компанията, можеш да си останеш забавен само там. Истинският тест си е оупън майк-а, аматьорските шоута дето се провеждат, в Комеди Клуба ги правим два пъти в месеца. Отиваш на аматьорско шоу, готов материал, правиш шегите пред непозната публика и след това вече разбираш по реакцията на публиката забавен ли си, не си ли. Днес стават четири години от първият ми оупън майк и беше наистина много страшно. Това е може би най-големият стрес, където съм изпитвал и сценичната треска, и въобще много много неща ми минаваха през главата. На всичкото отгоре бях и последен от 20 участници, напрежението ме размазваше. Но интересното наистина беше, че в момента, в който се качих и казах първите неща, и получих реакция, всичко се стопи, изчезна и си влязох горе-долу в някакъв си мой ритъм..."


Мишо Димитров е третият комедиант, който ще разказва своите забавни истории. Той е сред новите попълнения на Комеди Клуба. Започва през 2021 година, като днес вече има редовни участия на сцената на Клуба.

Лятното турне на Комеди Клуба започва от Видин, тази вечер, 10 юли, от 20:00 часа, в Драматичен театър "Владимир Трандафилов". Следващата спирка на комедиантите е в Монтана, утре, часът също е 20:00, мястото е Драматичен театър "Драгомир Асенов". И последната им дестинация е Враца, на 12 юли, от 20:00 часа, в читалище "Развитие"

Чуйте повече по темата в прикачения файл


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Неработещ светофар затруднява пешеходци във Видин

Близо месец не работят част от светофарите за пешеходци на кръстовището на улиците "Христо Ботев" и "Широка" във Видин . Това сигнализираха слушатели на Радио Видин и коментираха, че по този начин се създават предпоставки за инциденти с пресичащите улица "Широка" пешеходци. Проверка на място показа, че на кръстовището има и други проблеми, както и..

публикувано на 10.07.24 в 13:00
Христо Стоичков след гола във вратата на Германия на световното в САЩ през 1994 година

30 години от българския триумф на световното по футбол в САЩ

Навършват се 30 години от звездния миг на българския футбол - националният отбор, воден от селекционера Димитър Пенев, се класира за полуфиналите на световното първенство по футбол в САЩ . Успехът на Пеневата чета идва след победа с 2: 1 срещу световния шампион Германия, за да обедини цяла България и да ѝ даде надежда за още по-големи постижения...

публикувано на 10.07.24 в 12:00

Сух и горещ юли, наблегнете на поливките

Слънчев и горещ е юли, през следващите дни според синоптиците максималните температури ще се движат между 34 и 39 градуса. К ак високите температури ще се отразят на растенията- агропрогнозата е от Леночка Ангелова , началник на метеорологичната станция в Монтана: "През повечето дни от второто и третото десетдневие на юли се очаква относително..

публикувано на 09.07.24 в 18:05

Общинският съвет във Видин одобри ползването на спортните площадки в училищата

Толя Иванова от СДС, избрана за кмет на видинското село Слана бара на проведените на 23 юни избори, положи клетва на заседанието на Общински съвет- Видин, което се проведе днес. Кметът на Община Видин Цветан Ценков заяви, че следващия месец няма да има заседание и направи предложение: "Преди да направя предложението да ви пожелая успешна..

публикувано на 09.07.24 в 17:16

Върви прием на заявления за първо класиране след 7-и клас

Седмокласниците могат да подават заявления за първо класиране в избраните от тях учебни заведения. Общо 19 са професионалните паралелки и 9 са профилираните паралелки в област Видин , каза началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) - Видин Веселка Асенова :  "Електронно е подаването. Има училище-гнездо в ОУ "Иван Вазов" -..

публикувано на 09.07.24 в 15:00

Ученичка от Видин подреди изложба с фотографии от Брюксел

Единайсетокласничката Мария Петкова подреди изложба с фотографии в  СУ “Цар Симеон Велики“ във Видин , направени по време на пътуването ѝ до Брюксел . Снимките са 20 на брой и отразяват погледа на момичето към белгийската столица и Европейския парламент, който е разположен там.  Пътуването до Брюксел е наградата на Мария, която..

публикувано на 09.07.24 в 13:00

Обновена беседка в Осен събира малки и големи

В Осен продължават дейностите, свързани с обновяване на врачанското село. След възстановяването на стадиона, наскоро бе подновена и беседката там. Мястото за отдих е направено преди 12 години. То е в центъра на селото и в него често сядат да си починат и да си поговорят местните хора. След години ползване беседката е почти разрушена. Затова..

публикувано на 09.07.24 в 12:10