Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа във Врачанско взе жертва

Снимка: Радио Видин

45-годишен шофьор от Червен бряг е загинал при катастрофа вчера, 10 юли, във врачанското село Горни Вадин
Мъжът се е преобърнал в дере с товарен автомобил вследствие на движение с несъобразена скорост. Водачът е починал на място, а смъртта е констатирана от екип на Филиала за спешна медицинска помощ в Оряхово. 
Щетите по товарния автомобил, който е собственост на плевенска фирма, са в процес на установяване. Трупът е транспортиран за извършване на аутопсия във Враца. 
Уведомен е дежурен прокурор в Окръжна прокуратура-Враца и Инспекцията по труда в Плевен. Образувано е досъдебно производство. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Продължава Фестивалът на изкуствата "Дунавски вълни“ във Видин

С множество прояви продължава 13-тото издание на Фестивала на изкуствата "Дунавски вълни“ във Видин. Днес в парк "Владикина бахча” отново ще работят  работилниците на Център за творческо и личностно развитие "Свободата да съм". Програмата започва от 10 ч. с работилница за рисуване върху тениски, заниманията продължават с работилница за бижута,..

публикувано на 26.07.24 в 07:58

Снимката на 25 юли 2024 година

До събота продължава фестивалът Дунавски вълни в парк "Владикина Бахча". Днес децата се радваха на улично шоу "Цветя на кокили" и Музикално приключение.  Спонтанен протест срещу тежкотоварния трафик през "Петрохан" затвори за час тази сутрин старопланинския проход.                     От днес,  25 юли, с един час се увеличава..

публикувано на 25.07.24 в 18:10

Патриарх Даниил ще уважи празника на Вършец

За първи път в историята на курортния град български патриарх ще присъства на официалното откриване на "Празника на курорта, минералната вода и Балкана".  На 2 август Негово Светейшество Патриарх Даниил ще бъде посрещнат в града при храм "Свети Георги Победоносец" от 18:00 часа. Всички граждани, ще могат да получат благословията на патриарха.  В..

публикувано на 25.07.24 в 16:45

Сладка изненада за посетителите на крепостта Баба Вида

С локумчета, обозначени с бранда на Регионален исторически музей Видин, посрещат от днес посетителите на крепостта "Баба Вида". За инициативата съобщи директорът на музея Христина Кирилова:   "Решихме да зарадваме хората, които посещават средновековната крепост- един от най-посещаваните ни обекти ... " Върху опаковката на захарните изделия са..

публикувано на 25.07.24 в 16:38

Осъвремениха част от реквизита на Музеен комплекс - Берковица

Завършиха дейностите по осъвременяване на част от музейния реквизит в постоянните експозиции на  Музеен комплекс - Берковица. Това съобщи директорът на комплекса Станислава Витанова и посочи някои от изпълнените дейности. "Става въпрос за три от нашите обекти - това са къща музей "Иван Вазов", Градска художествена галерия и Етнографския..

публикувано на 25.07.24 в 16:38

Училище за бъдещи родители ще се проведе във видинската болница

Училище за бъдещи родители ще се проведе тази събота в МБАЛ "Света Петка" във Видин. Инициативата е на д-р Сияна Йотова, която отскоро е част от екипа на Акушеро-гинекологичното отделение.  "Лекар специализант съм в момента към болница "Шейново" в София, втора година. Към видинското отделение по акушерство и гинекология се присъединих есента..

публикувано на 25.07.24 в 16:15

Наказаха с глоба баща за побой над детето си в Гложене

С наложено наказание глоба в размер на 500 лева приключи делото на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй, срещу родител, обвинен за извършено от него в условията на домашно насилие престъпление.  На 16.01.2024 г. в дома си в село Гложене мъжът е нанесъл удари с ръце, дървен прът и пластмасова тръба в областта на главата и..

публикувано на 25.07.24 в 15:56