Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават протестите за заплати във Враца

След протеста на служителите на Националния осигурителен институт (НОИ) във Враца от началото на седмицата, от петък към недоволството се включват още държавни служители, съобщиха от КТ „Подкрепа“.

Между 7:30 и 8:00 часа недоволни от своите заплати ще излязат отново пред сградата на Териториалното поделение на НОИ във Враца и Обединен осигурителен архив.

Между 8:00 и 8:30 часа ще стачкуват пред звеното на Комисията за защита на потребителите и Териториално статистическо бюро „Северозапад“.

Според организаторите на протеста от КТ „Подкрепа“, недоволните държавни служители искат увеличение на заплатите с 30 процента, считано от 1 януари тази година.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жителите на Горно пещене се включиха в празника "Роден край"

Десетки жители и гости на врачанското село Горно Пещене се включиха в традиционния празник "Роден край".  Събитието откри кметът на общината Калин Каменов, който поздрави присъстващите за единността и ги призова да пазят заветите на предците си.  Кметът на населеното място - Доля Иванова, благодари на местната администрация и бизнеса за подкрепата при..

публикувано на 18.08.24 в 14:56

Водни забавления за децата във Враца

Над 2 часа продължи второто издание на Фестивала на водните забавления, който събра десетки малчугани в спортен комплекс "Христо Ботев" във Враца в неделния ден. Събитието откри кметът Калин Каменов, който бе категоричен, че фестивалът ще се превърне в традиционен за града, а с всяко следващо издание организираните забавления ще се надграждат...

публикувано на 18.08.24 в 14:50

Почитаме паметта на Свети Йоан Рилски Чудотворец

На 18 август Православната църква почита паметта на Свети Йоан Рилски Чудотворец. За живота и делото на Светеца разказа Архимандрит Самуил , служител на видинска епархия. "Той бил човек с много чисто сърце и искал във всички аспекти на живота си да угоди на Бога, да служи на Иисус Христос. Той става монах още от младо момче. живее сам в Рила..

публикувано на 18.08.24 в 09:13

Община Лом с нови социални услуги за лица с увреждания.

Община Лом планира да изгради и оборудва нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания. Местният парламент даде зелена светлина на проектното предложение, с което Общината кандидатства за предоставяне на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 18.08.24 в 09:02

Изложба на млади таланти откриха в Кула

Изложба "Млади кулски таланти" бе открита в картинната галерия на местното читалище в Кула. В залата могат да бъдат разгледани произведения рисувани това лято на втория художествен форум за деца с преподавател Надежда Лилова художник и ментор на клубовете по изобразително изкуство в София.   "Това което е различно и е хубаво, и е стъпка в..

публикувано на 18.08.24 в 08:54

Жителите на още четири села в област Монтана са на воден режим

Четири от 13-те села в община Георги Дамяново вече са на воден режим, съобщиха от ВиК Монтана .  В Главановци и Копиловци един ден ще се подава вода за ниската част на селата, а на другия ден за високата. В Чемиш ще има вода на четна, а във Видлица на нечетна дата. От седмици на режим са селата Равна, Горна Лука и Митровци, в община Чипровци...

публикувано на 17.08.24 в 15:05

Продължава Националният мотосъбор във Видин

Град Видин е домакин на 17-и поред Национален мотосъбор , традиционен за мотосредите . Събитието всяка година се радва на голям интерес. Тази година много участници пристигнаха специално за мотосъбора не само от страна, но и от чужбина: "Тазгодишният мотосъбор за мен е по-силен от предишния...Доста мотори, доста хора. Доста чужденци..

публикувано на 17.08.24 в 13:47