Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на натуралните продукти ще се проведе в Ягодово

Снимка: Петя Генова

"Празник на село" готвят в Ягодово. Събитието ще се проведе от 28-и до 30-и юли в козеферма "Каряна" в монтанското село. Местни малки производители и ферми ще представят своите продукти от козе мляко, билки и плодове от Балкана, свежи напитки.


Музикалната програма залага на нестандартни и свежи изпълнители -  Wickeda (Уикеда), Миленита, Малък Тошо и Ния, СиК BROS. В кухнята ще се вихри познатият на слушателите на Радио ВИДИН Дедо Скръц. Той ще представи Врачанска разядка – наядка, Ашуре, ама от Враца, Различния таратор, Боб с джанки и зеленяш - всичко сготвено с продукти от ферма. Ще се предлагат още бургери с козе месо, суджуци с козе месо, скара и гриловани зеленчуц и салатки /разядки/, таратор, в неделя - бавно печено яре с картофки и Различното шкембе трезве.


За децата е предвидено рисуване за спомен на голямо платно и домашен сладолед от козе мляко с плодове. Има обособено място за палатков лагер. Изградена е сцена за групите. Търсят се и доброволци за довършителни дейности по подготовката на фестивала. За повече информация - тел. 0898777911.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Във Видин раздават безплатна вода заради горещините.

Снимката на 11 юли 2024 година

Горещините са сериозна предпоставка за здравословни проблеми, най-вече при възрастните хора. Това каза д-р Любомир Виденов, завеждащ Филиала на Спешната медицинска помощ във Видин. Той допълни, че високата температура може да доведе до припадък или топлинен удар, които не са изключение през последните дни.  За цялата страна е в сила жълт код за..

публикувано на 11.07.24 в 18:05

Читалището в село Ослен Криводол търси архивни снимки

Народно читалище „Развитие 2022” в мездренското село Ослен Криводол  започва акция за събиране на стари снимки с ученици от училището, духовата музика на селото, дамския хор и от други културни мероприятия, организирани в населеното място през 50-те и 60-те години на миналия век. Архивните материали са необходими за създаване на изложба и..

публикувано на 11.07.24 в 16:16

Монтана отбелязва годишнина от рождението на културен деец

Деветдесет години от рождението на културния деец от Монтана Павел Илиев отбелязват днес. Документалната изложба ще бъде открита в 17:00 часа в Държавен архив. Павел Илиев е роден на 13 юли 1934 г. в град Фердинанд, днешна Монтана. Още в началото на професионалната си кариера се свързва с културните прояви в града, разказа Ангелина..

публикувано на 11.07.24 в 15:23

Почина Лора Владимирова - доайен на видинската журналистика

На 83-годишна възраст почина Лора Владимирова , емблематична фигура във видинската журналистика.  Лора Владимирова е работила като редактор в бившия вестник "Червено знаме" и повече от 15 години и до последно бе част от колектива на вестник "Видин". Носител е на годишната награда за журналистика на в-к "Видин" през 2000 година и първият и единствен..

публикувано на 11.07.24 в 15:21

"Библиотечно лято" започна в Кула

Образователната инициатива "Библиотечно лято" започна в Кула . Проявата е част от програмата за работа с деца и ученици по време на ваканцията на Народно читалище "Просвета-1882" в града. От културния институт са подготвили целодневна програма с полезни и забавни занимания за малките читатели, която включва четене на препоръчаната от..

публикувано на 11.07.24 в 14:58

Спешна помощ-Видин: Над 10 души са пострадали от горещините тези дни

Горещините са сериозна предпоставка за здравословни проблеми, най-вече при възрастните хора. Това каза д-р Любомир Виденов , завеждащ Филиала на Спешната медицинска помощ във Видин. Той допълни, че високата температура може да доведе до припадък или топлинен удар, които не са изключение през последните дни: "Днес все още няма, но вчера е имало..

публикувано на 11.07.24 в 14:35

Бели извор е домакин на фестивала "Бели нощи"

Във врачанското село Бели извор днес, 11 юли, ще бъде открито предното издание на фолклорния фестивал „Бели нощи" .  Тазгодишното издание ще продължи до 13 юли.  Всички концерти ще са на откритата сцена пред кметството, което е основният организатор на проявата.  Веселбата ще започва от 20:00 часа. На 11 юли за доброто настроение ще се погрижи..

публикувано на 11.07.24 в 13:00