Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК-Враца ще получи заем за довършване на проект

Снимка: МРРБ

„Български ВиК Холдинг“ ЕАД ще отпусне оборотен заем в размер на 3,5 млн. лв. на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Враца за довършване в срок на дейностите по проект, финансиран с пари от Европа. Това стана ясно при гостуването на народния представител от „Продължаваме промяната“ Деница Симеонова в Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Тя се срещна с министър Андрей Цеков, за да се информира за дейностите по проекта, който се реализира в общините Враца, Бяла Слатина, Мездра и Козлодуй.

С реализирането му ще се подобри качеството на предоставяните услуги (водоснабдяване, канализация и пречистване на отпадъчни води) в област Враца и ще се постигне съответствие с нормативните изисквания на европейското и национално законодателство.

Изпълнението на проекта ще подобри предоставяните от ВиК оператора услуги, което ще повиши качеството на живот за жителите на област Враца. В резултат на инвестициите ще бъдат намалени загубите на вода и ще се осигури непрекъснатост на водоподаването. Ще се намали също рискът от замърсяване на водни басейни и подпочвени води чрез по-доброто събиране на отпадъчни води и тяхното отвеждане и пречистване. Не на последно място разходите на водоснабдителното дружество ще бъдат оптимизирани.


Вижте още

Снимката на 22 февруари 2024 година

С решение на Министерски съвет Община Кула получи безвъзмездно, за срок от десет години правото на управлението на крепостта "Кастра Мартис" . Предоставянето на недвижимата археологическа културна ценност ще подпомогне за популяризирането, социализирането и развитието на археологическия обект, посочват от правителствената информационна служба...

публикувано на 22.02.24 в 18:00
Станимир Стоев, общински съветник

Общински съветници предлагат подкрепа за осиновители и студенти с новородено дете в Монтана

Студенти с новородено дете и осиновители да могат да получават финансова подкрепа , предлагат общински съветници от Монтана . Повече пари за инвитро  процедури се предвиждат в промените заложени в две наредби. Със 100 лева повече да получат семействата за новородени деца предвиждат промените предлагани от общинските съветници от групата..

публикувано на 22.02.24 в 16:22

Административният съд отново потвърди избора на кмет на Вършец

Административният съд в Монтана потвърди за втори път избора на кмет на Вършец . След ръчно броене на бюлетините от три от секциите в община Вършец, съдът се произнесе, че няма разминаване с протоколите от секционните комисии и няма основание за касиране на изборите. В хода на делото не са установени и съществени нарушения на избирателния  процес...

публикувано на 22.02.24 в 15:57

Изложбата „Ателие Видин“ ще бъде показана в София

Изложбата „Ателие Видин“ ще бъде официално открита в Зала 1 на Съюза на архитектите в България утре, 23 февруари. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание на специализирания курс за опазване на недвижимото културно наследство, създаден от Националния институт за недвижимо културно наследство и Школата Шайо към Центъра за архитектура и..

публикувано на 22.02.24 в 15:30

Община Кула ще управлява крепостта "Кастра Мартис"

С решение на Министерски съвет   Община Кула получи безвъзмездно, за срок от десет години правото на управлението на крепостта "Кастра Мартис" . Предоставянето на недвижимата археологическа културна ценност ще подпомогне за популяризирането, социализирането и развитието на археологическия обект, посочват от правителствената информационна служба...

публикувано на 22.02.24 в 14:56

Близо 300 000 лева ще получат две училища в Мездренско за спортни площадки

Министерството на образованието и науката одобри за финансиране проектите на две училища в община Мездра за изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки , съобщават от общинската администрация.  ОУ „Христо Ботев“ - гр. Мездра ще получи средства за  изграждане на ново съоръжение. Проектът на  СУ „Св. Климент Охридски“ - с. Зверино е за..

публикувано на 22.02.24 в 14:29

Второкласници от Мездра представиха народни традиции на ученици в Мароко

Учениците от 2-ри "а" клас при ИОУ ”Св. св. Кирил и Методий” в Мездра и българското училище "Родолюбие" в Кралство Мароко  проведоха онлайн урок по проект "Мъдростта в българското народно творчество". Второкласниците представиха драматизации на български народни приказки, гатанки, пословици, поговорки, както и обичаите и традициите в..

публикувано на 22.02.24 в 11:37