Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Бойница издава карти за паркиране на хора с увреждания

Снимка: Наско Цанов

Община Бойница представи проект "Наредбата за издаване на карти за паркиране на превозни средства, управлявани от или превозващи лица с трайни увреждания" пред жители на общината. Картата е валидна на територията на цялата страна. Местата за престой и паркиране на превозни средства, обслужващи хора с трайни увреждания се обозначават с пътен знак Д21 "Инвалид". Картата се издава и преиздава от кмета на общината и съдържа следната задължителна информация:

1. Трите имена и актуална снимка на правоимащото лице, притежател на картата;

2. Дата на издаване на картата;

3. Срок на валидност на картата;

4. Номер на картата в регистъра на редовно издадените карти;

5. Подпис на лицето с увреждания или на законният представител.

Карта за паркиране се издава на хора с трайно намалена работоспособност или вид и степен на увреждане. Право да паркират и престояват на определените места, имат превозните средства, които към момента при и по време на паркирането обслужват човек с валидна карта, издадена на негово име.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кооперативният пазар във Враца може да бъде закрит

Съществува възможност да закрият кооперативният пазар във Враца.  Темата беше дискутирана по време на последното редовно заседание на общинския съвет. Кметът на града Калин Каменов припомни, че скоро ще бъде готов проектът за довършване на централната пешеходна зона – от "Здравец" до гарата. В разработката има идея за обособяването на нов пазар от..

публикувано на 01.05.24 в 12:00

Велика сряда е

Днес Православната църква отбелязва третия ден от страстната седмица. На Велика сряда е Тайната вечеря на Божия син с Апостолите. В деня на Светата и Велика сряда се припомня едно от последните събития преди спасителните за нас страдания на Господ - за многоценното миро, което в искреното си разкаяние една грешница изляла върху главата на Спасителя,..

публикувано на 01.05.24 в 09:00

Партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на СИК в община Кула

Партиите и коалициите в Кула постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии в изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни. В консултациите с кмета д-р Владимир Владимиров участваха представители на всички парламентарно представени партии в 49-ото Народно събрание.  92-ма ще са членовете на..

публикувано на 01.05.24 в 08:45

Туристически празник в местността "Божурица" за 1 май

За пета поредна година в местността "Божурица" ще се проведе туристически празник на 1 май. Организатор на събитието е туристическо дружество "Бонония", съвместно с Община Видин. За днес са предвидени много физически активности, при хубаво време се предвижда и полет с балон. Ще има състезания по велокрос и пейнтбол, със символични награди за..

обновено на 01.05.24 в 08:36

Без синя зона във Враца за празниците

От Община Враца обявиха великденска промоция за шофьорите.  От днес,1 май до Гергьовден, 6 май синята зона в града няма да работи. Т ова означава, че шофьорите могат да оставят колите си на местата за почасово паркиране, без да е необходимо да заплащат за това. От съобщението на местната управа става ясно, че в дните от 1 до 6 май няма да работи и..

публикувано на 01.05.24 в 07:44

Снимката на 30 април 2024 година

"Синята зона"  във Видин няма да работи в периода от първи до шести май включително.  Това съобщиха от Общинско предприятие "Зони за платено паркиране".  Община Монтана отчита най-добрата събираемост на местни данъци и такси .  За първите четири месеца на годината в Община Монтана са събрани 7,2 милиона лева от местни данъци и такси, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 18:10

Община Монтана отчита добра събираемост на данъците

Опашка за плащане на местни данъци и такси се образува в Монтана. Днес изтича срокът за ползване на 5 % отстъпка. От Общината отчитат рекордна сума, събрана от данъци, най-високата от години насам.  7 мил. 230 хиляди лева е събрала Община Монтана о т старта на кампанията на 24 януари до днес, съобщи кметът Златко Живков. Сумата е с половин милион..

публикувано на 30.04.24 в 17:18