Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП проверяват за касови бележки

Снимка: БГНЕС

Близо 600 проверки в търговски обекти са направили фискалните инспектори на Националната агенция на приходите във Велико Търново през последните два месеца. Проверявани са магазини, ресторанти, игрални зали, бензиностанции, павилиони, закусвални, дискотеки, увеселителни центрове и басейни на територията на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново. Данъчните са следили за отчитането на приходите и издаването на касови бележки при заплащането на стоки или услуги, както и дали наетите служители имат трудови договори, регистрирани в приходната агенция.


Проверяващите са установили общо 147 нарушения на данъчното и осигурителното законодателство, като има обекти в които са констатирани повече от едно нарушение. В рамките на контролните действия, служителите на НАП са извършвали явни и тайни наблюдения, като в проверките се е включил и т.нар. "таен клиент", чрез който безспорно се установява, че определен търговец не издава документи за извършените продажби.


На територията на област Видин са санкционирани четирима търговци, на които са наложени глоби на обща стойност 2 300 лева. За един от тях е установено, че не издава касови бележки, за което предвидената в закона санкция е налагане на принудителна административна мярка "запечатване на обект". 


От НАП напомнят, че право и задължение на всеки клиент е да поиска фискален бон при покупка като гаранция за стоките и услугите, които получава. 
По публикацията работи: Гергана Панова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 13 май 2024 година

Училища от Северозапада изпратиха випуск 2024.  Общо 80 ученици завършиха  Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин. За десети път беше връчена статуетката „Криле“, която е наградата на училищното настоятелство.  Три паралелки в Средно училище "Цар Симеон Велики" във Видин днес чуха за последно училищния звънец...

публикувано на 13.05.24 в 18:00

Математическата гимназия във Видин изпрати тържествено абитуриентите си

Профилираната природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин тържествено изпрати днес 78-те си абитуриенти в присъствието на по-малките ученици, учителите, родители и много гости.  "Скъпи абитуриенти, този ден е краят на един цикъл от вашия живот - период на обучение, от който излизате с натрупани знания и придобити умения, които ще..

публикувано на 13.05.24 в 16:40

СУ "Цар Симеон Велики" във Видин изпрати зрелостниците си

Три паралелки в  Средно училище "Цар Симеон Велики"   във   Видин  днес чуха за последно училищния звънец. Учебното заведение изпрати випуск 2024. Благодарствено слово и апел към бъдещето на завършилите отправи директорът на гимназията Ирена Гъркова : "Честит празник! Сега казвате "сбогом" на училището. След години ще се върнете отново при..

публикувано на 13.05.24 в 15:46

Лесотехническата гимназия в Берковица изпрати своите абитуриенти

Вълнуващ празник бе изпращането на випуск 2024 в Лесотехническата професионална гимназия (ЛПГ) в Берковица . С любимото училище се сбогуваха учениците от специалностите  "Механизация на горското стопанство" и "Ловно и горско стопанство". Те бяха изведени в двора на училището от дечица от ДГ „Звънче“, за да си припомнят първия учебен..

публикувано на 13.05.24 в 14:50

Атракционното влакче във Враца работи по разписание

Атракционното влакче във Враца ще продължава да работи  по разписание. В делничните дни цветната композиция тръгва в 17.00, 18.00, 19.00 и 20.00 часа. В събота и неделя разписанието е друго. Тръгване на всеки кръгъл час - 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 17:00, 18:00, 19:00 и 20:00 часа.  Началната спирка на влакчето е пред Билетния..

публикувано на 13.05.24 в 12:30
ВиК аварията във Видин

Без вода са видински села и квартал "Вида" в областния град

Видинският квартал "Вида" от сутринта е без вода . Причината за спряното водоподаване е смяна на част от канализацията заради авария на уличен канал, съобщи за Радио ВИДИН дежурният диспечер към "Водоснабдяване и Канализация - Видин". Очаква се водата да бъде пусната след 17:00 ч.  "Във "Вида" се полага канализация, сменя се част от..

публикувано на 13.05.24 в 11:18

В Берковица приемат заявления по програма за младежка заетост

Дирекция "Бюро по труда" (ДБТ) - Берковица обявява прием на заявления по проект "Младежка заетост+" . Ще бъдат разкрити пет работни места на длъжност „технически сътрудник“, с място на работа Община Берковица и кв. "Раковица". Критериите, на които кандидатите трябва да отговарят за работа по програмата са: 1. Неактивни или регистрирани в..

публикувано на 13.05.24 в 11:14