Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планинско бягане събира над 100 участници във Вършец

3
Снимка: Любо Андреев

Вършец Рън ще се проведе тази неделя. За първи път курортното градче ще бъде домакин на планинско бягане. Идеята е на треньора по лека атлетика от Вършец Иван Велков, директор на състезанието, поясни кметът на града инж. Иван Лазаров:

"Да направим първото състезание с което да поставим традицията на "Рън Вършец". Надявам се да се получи едно много добро, интересно състезание. Целта на Общината, на всички които взехме участие в реализирането му е да популяризираме спорта, да популяризираме здравословния начин на живот. Да покажем не на последно място, какви красиви места има около нашия град. Каква прекрасна природа има и какви перфектни условия за този спорт има на територията на общината. За нас е привилегия оттук нататък тази инициатива да я направим традиция заедно и да сме в календара на "Рън България", постоянно вече."

Добромир Карамаринов, президент на европейската и българската лека атлетика приветства проявата във Вършец:

"Тези бягания, тази чудесна идея, където аматьори и професионални бегачи могат да стартират заедно- това е моделът, който ние като европейска атлетика имахме още отдавна. Огромни благодарности към Община Вършец и г-н Лазаров, към Иван Велков, който тук е двигателят на местната проява."

Добромир Карамаринов връчи плакет на кмета на Вършец Иван Лазаров от Европейската атлетика.

Днес започва регистрацията на участниците. 
Стартът е в неделя от 10:00 часа, пред детския център, на алеята на чинарите. 
Над 100 са участниците в трите дисциплини – 10. 800 км, 5 км. и за начинаещи от 1 километър и 200 метра.
В бягането ще се включат кметът на Вършец Иван Лазаров и президентът на федерациятна по лека атлетика Добромир Карамаринов. 
Наградният фонд е 3000 лева.

По публикацията работи: Изабел Борисова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Ботев" Враца играе трета контрола в Правец

Контролната среща между ФК "Ботев Враца" и ФК "Макаби" Нетаня ще се проведе в Спортен комплекс "Правец".  Припомням, че „Макаби" завърши на девето място в класирането на израелската Първа лига и стигна до ½ финалите в турнира за Купата на Израел.  Това е третия спаринг за тима на Тодор Янчев . През лятната подготовка врачани биха с 3:0 Марек..

публикувано на 10.07.24 в 15:20

Вратар на ЦСКА избира между "Ботев" (Враца) и клуб от Кипър

"Ботев" (Враца) е опция пред Димитър Евтимов да продължи кариерата си в България. Стражът на ЦСКА , който не влиза в плановете на новия треньор Томислав Стипич, може да акостира на стадион "Христо Ботев". Така ще се потвърдят слуховете, че "армейците" стягат сателит, който да мачка под Околчица противниците им за върха в  П ърва лиг а . До..

публикувано на 10.07.24 в 15:13

"Монтана" вече тренира у дома

Новият наставник на  ФК "Монтана" Танчо Калпаков вече втора седмица е начело на тима. След успешна работа с "Марек" (Дупница) и бараж за елита, през миналия сезон във Втора футболна лига Калпаков премина в "Спартак" (Пловдив). "Наистина много бързо се случиха нещата. Имах разговори със "Спартак" (Пловдив) и с "ЦСКА-1948", но последно се бях..

публикувано на 10.07.24 в 13:57

Мездренските грации спечелиха поредните отличия

Състезателките от Железничарски клуб по художествена гимнастика "Анелия" - гр. Мездра взеха участие в първия Международен турнир "Gymnastics for all - Festival and Challenge" , провел се в София в частта за турнирна програма. В състезанието имаше много силно участие на 23 клуба от Гърция, където масовият спорт е изключително разпространен. Грациите..

публикувано на 09.07.24 в 13:13

Футболен клуб "Ботев" търси таланти на кастинг

Футболен клуб "Ботев" (Враца) обяви кастинг за деца , родени през 2010, 2011 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 и 2017 г., които да се присъединят към детско-юношеската школа на клуба.  Подборът ще се проведе през почивните дни, на 13-и и 14-и юли, на стадион „Христо Ботев". Началото на пресяванията на талантите е от 9:00 часа. В клуба обещават..

публикувано на 09.07.24 в 13:05

"Монтана" привлече баскетболистка с богат опит в американските колежи

Юлияна Вълчева е новото попълнение на женския баскетболен тим на Монтана.  25-годишната състезателка е висока 184 см и играе на позиции гард-крило.  През последните четири години Вълчева е била част от отбори в различни университети в САЩ като Тексаския Университет в Сан Антонио и Уестърн Небраска Колидж.  За последно в България е била част от състава..

публикувано на 08.07.24 в 15:54

"Монтана" е сред допуснатите участници в новото елитно първенство по волейбол

11 клуба от имащите право на участие в Ефбет Супер Волей бяха допуснати до новия сезон.  Това стана ясно, след като комисия от лигата разгледа документите на всички, които подадоха документи за лицензиране.  Новият член на елита е Дунав /Русе/.  Отборът на Добруджа /Добрич/ за сега е под въпрос, заради неизпълнени финансови задължения. На клуба е..

публикувано на 07.07.24 в 15:50