Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планинско бягане събира над 100 участници във Вършец

3
Снимка: Любо Андреев

Вършец Рън ще се проведе тази неделя. За първи път курортното градче ще бъде домакин на планинско бягане. Идеята е на треньора по лека атлетика от Вършец Иван Велков, директор на състезанието, поясни кметът на града инж. Иван Лазаров:

"Да направим първото състезание с което да поставим традицията на "Рън Вършец". Надявам се да се получи едно много добро, интересно състезание. Целта на Общината, на всички които взехме участие в реализирането му е да популяризираме спорта, да популяризираме здравословния начин на живот. Да покажем не на последно място, какви красиви места има около нашия град. Каква прекрасна природа има и какви перфектни условия за този спорт има на територията на общината. За нас е привилегия оттук нататък тази инициатива да я направим традиция заедно и да сме в календара на "Рън България", постоянно вече."

Добромир Карамаринов, президент на европейската и българската лека атлетика приветства проявата във Вършец:

"Тези бягания, тази чудесна идея, където аматьори и професионални бегачи могат да стартират заедно- това е моделът, който ние като европейска атлетика имахме още отдавна. Огромни благодарности към Община Вършец и г-н Лазаров, към Иван Велков, който тук е двигателят на местната проява."

Добромир Карамаринов връчи плакет на кмета на Вършец Иван Лазаров от Европейската атлетика.

Днес започва регистрацията на участниците. 
Стартът е в неделя от 10:00 часа, пред детския център, на алеята на чинарите. 
Над 100 са участниците в трите дисциплини – 10. 800 км, 5 км. и за начинаещи от 1 километър и 200 метра.
В бягането ще се включат кметът на Вършец Иван Лазаров и президентът на федерациятна по лека атлетика Добромир Карамаринов. 
Наградният фонд е 3000 лева.

По публикацията работи: Изабел Борисова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

30 медала и 8 купи спечелиха гребците на "Бонония" Видин този сезон

Успешен сезон изпраща видинският клуб по гребни спортове "Бонония". От държавния отборен шампионат и от държавните индивидуални шампионати в различните възрасти състезателите на клуба спечелиха 8 купи и 30 медала, от които 7 златни, 8 сребърни и 15 бронзови. "На фона на това, което бяхме предвидили, се представихме отлично. До юноши старша възраст..

публикувано на 22.09.24 в 17:20

Враца се включи в кампанията „Подкрепа за българските капитани!"

Ботев /Враца/ стана поредният отбор, който се включи в кампанията „Подкрепа за българските капитани!". Тя е посветена на моряците Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха задържани заедно с кораба „Galaxy Leader" на 19 ноември м.г. Врачани веднага откликнаха на молбата да подадат ръка на каузата. Направиха го чрез новия си треньор Христо Янев. През..

публикувано на 22.09.24 в 15:32

Медали за Никол и Нанси от Видин от силен международен турнир в Румъния

Видинските сестри Никол и Нанси Николови отново се върнаха с медали от силен международен турнир по джудо. Дъщерите на бившия шампион по смесени бойни изкуства Емил Николов този път покориха татамито в съседна Румъния. Те участваха в 29-ото издание на изключително силното състезание Купа „Temerarul“ в град Сибиу. Нанси се бори в по-горната..

публикувано на 21.09.24 в 20:56

"Бдин" Видин победи "Севлиево" с 2:1

"Бдин" Видин записа ценна победа с 2:1 над "Севлиево" в дербито на 4-ия кръг на Северозападната Трета лига. За видинчани точни бяха Кристиан Йошов (66 мин.) и Янек Кирилов (76 мин.), гостите намалиха от дузпа чрез Стилян Спасов (78 мин.). Срещата на стадион "Георги Бенковски" предложи доста емоции на публиката, динамична игра и редица голови положения. И..

публикувано на 21.09.24 в 20:15

Враца приема шампионат по борба

Държавният личен шампионат по борба за мъже и жени ще бъде във Враца, съобщиха от Българската федерация по свободна и класическа борба. Надпреварата ще стартира със схватки в свободния стил на 8 ноември, петък, в залата на Природо-математическата гимназия. На следващия ден – събота, са класиците, а в неделя, 10 ноември, на..

публикувано на 21.09.24 в 11:35

Монтана тръгна с победа в контролите в Гърция

Баскетболистките на Монтана записаха победа в първата си контрола в Гърция. В Солун момичетата на треньора Преслав Пешев се наложиха със 71:67 точки над ПАОК. До почивката домакинките диктуваха играта на терена и водеха с 5 точки. Обратът дойде след това за българския тим.  Днес  и в неделя Монтана има два приятелски мача с..

публикувано на 21.09.24 в 08:05

Монтана с първа загуба

Футболистите на Монтана допуснаха първа загуба за сезона.  В Плевен момчетата на треньора Танчо Калпаков загубиха с 1:2 от Спартак в среща от 10-ия кръг. В 20-та минута Илия Русинов бе съборен в наказателното поле на домакините от Иван Бакалски. Русинов пропусна от бялата точка, като прати топката в напречната греда. С попадения на Преслав..

публикувано на 20.09.24 в 18:30