Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До утре приемат заявления за подмяна на отоплителните уреди в община Видин

Снимка: Радио Видин

До 4 август, петък, е удължен срокът, в който жителите на община Видин могат да подадат заявления за подмяна на отоплителните си уреди на дърва и въглища с котли и котели на пелети. Кандидатстването става в Центъра за административно обслужване в Община Видин. Това съобщи заместник-кметът Десислава Тодорова.

"За да се възползват от програмата, ако желаят камина на пелети или камина с водна риза, нашите съграждани би следвало да имат изградена инсталация. За между 100 и 150 домакинства все още има свободен ресурс, които ако желаят ще им бъдат подменени старите отоплителни устройства."

Десислава Тодорова информира, че продължава подмяната на старите замърсяващи отоплителни уреди в домакинствата, с които Община Видин има сключени договори по предходните покани. От стартирането на проекта до момента сключените договори за подмяна на отоплителни уреди са общо 3781, от които за климатици са 2480, а за пелетни котли и камини - 1300 договора. До момента са монтирани 2777 климатици и 1134 уреди на пелети. Заместник-кметът увери, че до ноември, когато приключва и проекта, ще бъдат подменени отоплителните уреди във всички домакинства, с които има сключени договори. Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Множество отличия за видински ученици в състезание по роботика

Три купи и 16 плакета получиха  отборите по роботика на ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Видин, взели участие в  състезанието   "Роботика за България" София.   29 ученици от 8 до 11 клас с четирима ръководители показаха  своите знания и умения по работа в екип, разработка на проект, конструиране на робот и програмиране, казва Десислава Цокова,..

публикувано на 16.06.24 в 13:30

Враца се готви за Националия фолклорен събор „Леденика"

За седма поредна година Враца ще събере хиляди любители на българските традиции на Националия фолклорен събор „Леденика". Събитието, чиито организатор е общинската управа.  Тази година съборът ще е от 28 до 30 юни във Врачанския балкан. Организаторите са подготвили богата програма, изпъстрена от интересни и атрактивни събития. Началото ще бъде..

публикувано на 16.06.24 в 13:00

Нова еко пътека в Ослен Криводол

В село Ослен Криводол направиха нова  еко пътека.   Група от 25 доброволци от Прокредит банк, съвместно с доброволци от селото поставиха маркировка и указателни табели, събраха над 20 чувала с пластмасови отпадъци и се насладиха на чистия въздух и прекрасната природа. Идеята се ражда преди 4 години по време на ковид пандемията, а днес харесвайки..

публикувано на 16.06.24 в 12:15

Среща на туристи ветерани се проведе във Видин

85 туристи ветерани от 16 града в страната посетиха Видин и историческите забележителности в нашия град. Те посетиха и солните мини край Крайова.  Гостите идват  по покана на видинските туристи ветерани от Съюза на туристите ветерани клуб "Бдин" с председател  Веселин Габерски. Останаха впечатлени от природния феномен край Крайова и споделиха:..

публикувано на 16.06.24 в 11:10

Пореден триумф за мездренската художествена гимнастика

Със златни медали бяха отличени малките гимнастички от клуба по художествена гимнастика "Анелия" град  Мездра.   И четирите отбора на клуба спечелиха златни медали в своите категории на провелото се Държавно първенство по масов спорт, зона Север в град Шумен.  Момичетата на треньорките Лилия Николова, Цветелина Цинцарска и Калина Илиева..

публикувано на 16.06.24 в 10:45

Моторист загина при тежка катастрофа

Моторист загина при тежка катастрофа в козлодуйското село Гложене. По данни на полицията пътният инцидент е станал около 13.30 часа в събота. При сблъсък между лек автомобил, управляван от мъж от Козлодуй и мотоциклет с водач местен жител, пострадал 44-годишният мотоциклетист. Нараняванията му били несъвместими с живота и той починал в линейката на..

публикувано на 16.06.24 в 10:20

Поредна лекция по аюрведа във Видин

Лекция на  тема " Здравето и болестите в аюрведа" с лектор Изабел Мандаке ще се проведе във Видин в Центъра за творческо и личностно развитие "Свободата да съм".   Лекторката е работила е като ръководител на аюрведична клиника в Нова Зеландия,  казва Светла Димитрова, организатор на събитието: "Изабел Мандаке е аюрведа терапевт, йога терапевт,..

публикувано на 16.06.24 в 10:05