Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят решение за детското отделение на болницата във Враца

Снимка: БГНЕС

Областният управител на Враца Надя Донкинска е провела среща в Министерството на здравеопазването с министъра проф. д-р Христо Хинков и екип от експерти, съобщиха от администрацията на губернатора.

На срещата са били поставени въпроси за намиране на работещо решение след намерението на изпълнителния директор на Многопрофилната болница за активно лечение ”Христо Ботев” АД –Враца д-р Кети Ценова за преустановен прием на деца от 15-и до 31-ви август в отделението по педиатрия, както и необходимост от спешни мерки за подобряване функционирането на областната болница като цяло.

Здравният министър е поел ангажимент за провеждане на спешна среща с борда на директорите на лечебното заведение, с медицинския екип на болницата, Регионалната здравна инспекция, Националната здравноосигурителна каса и акционерите в най-голямата лечебница в региона.

От администрацията на губернатора припомниха, че не е в компетенциите на областния управител да взима решения за бъдещето на МБАЛ „Христо Ботев“, но Надя Донкинска ще продължи активно да е инициатор за вземането на важни и отговорни решения в името на децата и тяхното здраве.

Финансовите проблеми на болничното заведение са известни от години, а кадровият проблем се засилва с всеки изминал ден в резултат на демотивиращото възнаграждение, възрастова граница, ритъм на работа, липса на млади кадри и приемственост, припомнят още от администрацията на губернатора.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Почитаме паметта на Свети Йоан Рилски Чудотворец

На 18 август Православната църква почита паметта на Свети Йоан Рилски Чудотворец. За живота и делото на Светеца разказа Архимандрит Самуил , служител на видинска епархия. "Той бил човек с много чисто сърце и искал във всички аспекти на живота си да угоди на Бога, да служи на Иисус Христос. Той става монах още от младо момче. живее сам в Рила..

публикувано на 18.08.24 в 09:13

Община Лом с нови социални услуги за лица с увреждания.

Община Лом планира да изгради и оборудва нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания. Местният парламент даде зелена светлина на проектното предложение, с което Общината кандидатства за предоставяне на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 18.08.24 в 09:02

Изложба на млади таланти откриха в Кула

Изложба "Млади кулски таланти" бе открита в картинната галерия на местното читалище в Кула. В залата могат да бъдат разгледани произведения рисувани това лято на втория художествен форум за деца с преподавател Надежда Лилова художник и ментор на клубовете по изобразително изкуство в София.   "Това което е различно и е хубаво, и е стъпка в..

публикувано на 18.08.24 в 08:54

Жителите на още четири села в област Монтана са на воден режим

Четири от 13-те села в община Георги Дамяново вече са на воден режим, съобщиха от ВиК Монтана .  В Главановци и Копиловци един ден ще се подава вода за ниската част на селата, а на другия ден за високата. В Чемиш ще има вода на четна, а във Видлица на нечетна дата. От седмици на режим са селата Равна, Горна Лука и Митровци, в община Чипровци...

публикувано на 17.08.24 в 15:05

Продължава Националният мотосъбор във Видин

Град Видин е домакин на 17-и поред Национален мотосъбор , традиционен за мотосредите . Събитието всяка година се радва на голям интерес. Тази година много участници пристигнаха специално за мотосъбора не само от страна, но и от чужбина: "Тазгодишният мотосъбор за мен е по-силен от предишния...Доста мотори, доста хора. Доста чужденци..

публикувано на 17.08.24 в 13:47

ПГ "Алеко Константинов" в Мездра ще реализира нов проект

Проектът "Заедно учим, творим и се забавляваме" е класиран и одобрен за финансиране от ЦОИДУЕМ. Продължителността на дейностите е 11 месеца , а стойността на проекта е 16 530 лв .  Проектът е насочен към дейности, свързани с ефективна социализация и общуване на ученици, родители, педагогически и непедагогически специалисти и осъществяване..

публикувано на 17.08.24 в 10:10

Повечето присъди във Врачанския окръжен съд са условни

По-голямата част от приключилите дела в окръжния съд на Враца през 2023 година са завършили с условни присъди , това показват данните на НСИ. 1 114 процеса за престъпления са приключили през изминалата година , като за 407 от тях са постановени ефективни осъдителни присъди, по 514 са издадени условни присъди, 17 от споровете са завършили с..

публикувано на 17.08.24 в 08:46