Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Държавен фонд "Земеделие" остави Козлодуй в резервния списък за ремонт на улици

Снимка: Радио Видин

Община Козлодуй остава в резервния списък за финансиране на ремонти на улици, става ясно интернет страницата на Държавен фонд "Земеделие". След техническа и финансова оценка на 39 проекта, преминали етапа на административно съответствие и допустимост по съответната подмярка, от тях са одобрени 36. Общата стойност на заявената субсидия е малко над 67 млн. лв.. От фонда припомнят, че определеният бюджет за приема е в размер на 68 млн. 453 хиляди лв. В резервния списък за финансиране по процедурата остава община Козлодуй, като от Северозападна България общините с одобрени проекти са Бяла Слатина, Бойчиновци, Борован, Вълчедръм, Криводол, Брегово, Оряхово, Брусарци, Вършец, Белоградчик, Хайредин, Ружинци, Роман и Мизия. На интернет страницата на Държавен фонд "Земеделие" е публикуван списъкът с одобрените за финансово подпомагане 36 проекта за реконструкция и ремонти на уличната инфраструктура в малките населени места. Проектите са оценени с 49 точки включително. Останалите 3 одобрени проектни предложения, получили 48 точки, остават в резервния списък за финансиране по процедурата. Това са общините Козлодуй, Чипровци и Медковец. При наличие на бюджет, е възможно да се подпишат договори и с тези общини, допълват още от Държавен фонд "Земеделие".

По публикацията работи: Пламен Коцев
Вижте още

Общинският съвет в Лом прие правилника за работата си

Правилник за организацията и дейността на новия Общинския съвет в Лом приеха местните парламентаристи на своето второ редовно заседание. Те избраха състав и ръководство на постоянните комисии и двама заместници на председателя Пенка Пенкова – Христина Христова от ГЕРБ и Борислав Борисов от МК „НДСВ (ЗС „Ал. Стамболийски, ЗНС, ДПС)". По..

публикувано на 01.12.23 в 11:59

Във Видин обявиха резултатите от конкурса, посветен на екзарх Антим I

Резултатите от националния конкурс , посветен на живота и делото на екзарх Антим I ,  бяха обявени на церемония снощи във Видин . Темата, по която работиха автори от цялата страна е „Ще бъда блажен, ако с моята саможертва възкръсне България за нов свободен живот". Видинският митрополит Даниил приветства присъстващите. "В навечерието на 135-ата..

публикувано на 01.12.23 в 11:32

Села в Монтанско още са без вода, свикват спешна среща

Спешна среща свиква областният управител на Монтана днес за решаване на проблема с подаването на вода към някои населени места. Всички населени места в област Монтана имат ток. Проблемът е захранването на помпените станции с електричество, в част от селата, които от няколко дни нямат вода. "Два железни стълба са прекършени в близост до..

публикувано на 01.12.23 в 11:19

Обсъдиха предложение за нови цени на водата

Инфлацията и необходимостта от актуализиране на възнагражденията на работещите във ВиК дружествата са сред мотивите за предложеното изменение на одобрените цени на водата за 2024 година, чието обществено обсъждане се проведе вчера в КЕВР. Това обясни председателят на Съюза на ВиК операторите в страната Ангел Престойски : "... И инфлационните и..

публикувано на 01.12.23 в 11:17

В село Студено буче вече има ток и вода

Възстановено е електрозахранването за монтанското село Студено буче , което бе прекъснато в 01:00 часа в неделя вследствие на усложнената метеорологична обстановка. Възстановена е и работата на двата водоизточника, захранващи селото с вода, обясни кметският наместник Петър Петров .  "Последно вчера в единайсет часа - ток, с това дойде и водата...

публикувано на 01.12.23 в 10:09

Запалват коледните светлини във Видин и Монтана

Днес ще бъдат запалени светлините на коледната елха във Видин и Монтана . В 17:30 ч. на площад „Бдинци“ в крайдунавския град Дядо Коледа и Снежанка ще зарадват видинските деца с подаръци и всички заедно тържествено ще запалят светлините на красивата коледна елха.  С песни и танци таланти от училището по изкуствата „Св. св. Кирил и Методий“ ще..

публикувано на 01.12.23 в 09:52

Безплатни изследвания за ХИВ във Видин

“Седмица на отворените врати“ започва в Регионалната здравна инспекция във Видин. Инициативата е по повод Световния ден за борба със СПИН, отбелязван на 1 декември, и Националната АНТИСПИН кампания, която тази година е под мотото  "От теб се иска да избегнеш риска".  От 1 до 8 декември всеки, който желае, може да посети Здравната инспекция и..

публикувано на 01.12.23 в 08:18